Rangnick: Segítek Sanchonak

Ralf Rangnick elmondta, hogyan próbál segíteni Sanchonak, hogy a legjobb formáját tudja hozni a Manchester Unitedben.


A 21 éves szélső tavaly nyáron csatlakozott a Vörös Ördögökhöz a Borussia Dortmund csapatától, majd tavaly novemberben a hónap játékosa díjra is jelölték miután megszerezte első két találatát a Manchester United színeiben, ám Rangnick kinevezése óta még nem sikerült neki megszilárdítani a helyét a kezdőben.

 

A német mester elárulta, hogy keményen dolgozik és próbálja bátorítani Sanchot, hogy azt a formát hozza, amit a német csapatban láthattak tőle a szurkolók.

 

"Az alapján amit az edzéseken látok tőle elmondhatom, hogy az egyik legjobb játékosa a csapatnak" - magyarázta Rangnick. "Azon dolgozunk, hogy ezt a mérkőzésekre is átvigye és megmutassa éles helyzetben is. Pont tegnap előtt mondtam is ezt neki, hogy az edzésen végzett munkát kell neki hoznia a mérkőzéseken is."

 

Sancho sokoldalúsága legendás volt a Dortmundban, ahol jobb- és bal szélen egyaránt, valamint a 10-es pozícióban is remekül teljesített és rengeteg gólt és asszisztot jegyzett. Rangncik véleménye szerint a Unitedben mutatott formájának nincs köze ahhoz, hogy milyen szerepkörben kapott eddig lehetőséget a fiatal angol játékos.

 

"Szerintem ez egyáltalán nem azon múlik, hogy milyen pozícióba küldöm pályára. Egy 4-3-3-as felállásba mindkét szélen képes játszani. Szerintem kicsit a bal oldal még jobb is neki, illetve jobban is szereti, mert onnan, ha megindul befelé, akkor az erősebb lábával tud lőni. Ami számomra nem kérdés, az a pozíciója. Ő egy szélső, aki gyorsan képes a labdával mozogni és egyáltalán nem kérdés, hogy mely pozíciókban kell játszania."

 

 

Az ideiglenes menedzser véleménye szerint a jó forma eléréséhez mindössze időre van szüksége a 25-ös mezszámú játékosnak, aki jelen pillanatban még az alkalmazkodás fázisában van és próbál idomulni a Premier League ritmusához és stílusához, ami teljesen más, mint a Bundesligáé. Emellett az elvárások is nagyobbak, mivel most a világ élvonalához tartozó klubnál játszik, ahová nem kevés átigazolási díj ellenében szerződött.

 

"Nehéz megmondani pontosan, hogy mi történik most vele, de azt gondolom, hogy elsődlegesen az van rá hatással, hogy ez a liga teljesen más. Sokkal keményebb, sokkal fizikálisabb. Most a világ egyik legnagyobb klubjában játszik és sokminden játszódik most le a fejében. Fiatal tehetségként érkezett a Dortmundhoz és onnantól kezdve folyamatosan fejlődött és ebből fog majd sikereket elérni. Ott valamivel alacsonyabbak voltak az elvárások, aztán egyszer csak megérkezett ide, magas volt az átigazolási díja is és az elvárások is jóval nagyobbak a Manchester Unitednél."

 

"Mindenki azt várja tőle, hogy a csapat legjobb játékosa legyen és ez pszichológiailag, valamint érzelmileg is nagyobb kihívás, mint ami a Borussiában nehezedett a vállára. Ezen a szakaszon túl kell lendülnie és akkor a következő 10 évben a klub egyik legjobb játékosa lehet."

 

Rangnicknak nagy tapasztalata van a Bundesligában olyan klubokkal, mint a Schalke, a Hoffenheim és a Leipzig, tapasztalataira alapozva pedig a német szakember azt mondja, hogy néhány gólt és gólpasszot követően Sancho ki fog virulni.

 

"Az ilyen kreatív játékosoknál első sorban az önbizalom a legfontosabb. Magabiztosnak kell lennie, tudatában kell lennie annak, hogy mennyire jó játékos, majd ezt meg is kell mutassa 75000 szurkoló előtt."

 

"Természetesen a lépéseket neki kell megtennie újra és újra. Mint mondtam, az edzéseken nagyon magas színvonalon teljesít és azon dolgozunk, hogy a Premier League-ben, az FA-kupában és a Bajnokok Ligájában is így menjen neki."

 

"Meg fogja tenni, amit kell, mert képes rá. Ez egy percig sem kérdés számomra és olyan játékossá fogjuk fejleszteni, mint a Borussia Dortmundban volt. Tudunk számára útmutatást adni, segítő kezet nyújtunk neki és tudja, hogy számíthat ránk az úton. Minden szükséges segítséget megkap, de végül az ő feladata lesz megtenni a szükséges lépéseket."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Brentford - Manchester United

Premier League, 17. forduló
(elhalasztott mérkőzés)

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!