Wood: Mellor példát mutatott a Brighton ellen

Neil Wood D'Mani Mellort méltatta, mivel szerinte hatékonysága és erőfeszítése példamutató, mióta visszatért kölcsönszerződéséből a Salford City együttesétől.


Mellort visszahívták a League Two bajnokságban szereplő csapattól, mivel kevés játéklehetőséget kapott, azonban a Brighton & Hove Albion elleni mérkőzés első félidejében meglátszott visszatérésének hatása. 

 

Az angol nemzetiségű játékos először Charlie Wellens jobb szélről ügyesen belöbbölt labdáját vágta a hálóba. Shola Shoretire lemaradt a passzról a Brighton védőinek köszönhetően, így Mellor tudta elrúgni a játékszert Thomas McGill hálóőr mellett, ami végül gólt ért.

 

25 perccel később megduplázta a United előnyét, ekkor közelről talált a hálóba, miután elcsípett egy kapusnak szánt visszatett passzt Lard Dendonckertől. 

 

"Példamutató a hatékonysága, energiája és az akarása" - nyilatkozta Wood Mellorról. 

 

"Mikor egy olyan játékost látsz a csapat élén, mint ő, azt hiszem, hogy a többiekre is átterjed a mentalitása."

 

"Példamutató a többi fiatal játékos számára. Ezt hozta vissza a csapatba és ez a két gól jót fog tenni az önbizalmának is."

 

A United fiataljainak első félidőben mutatott játéka az edző szerint lenyűgöző volt, a passzok élesek voltak, a csapat játéka pedig megakadályozta, hogy a Brighton bármiféle fogást találjon rajtuk. 

 

 

"Igen, úgy hiszem az első félidő tökéletes volt." - folytatta Wood.

 

"Különböző taktikával álltunk ki, mint a City ellen [ahol a United 3-1-es arányban vereséget szenvedett a múlthéten]. Úgy terveztük, hogy végig a sarkukban leszünk, tudtuk, hogy három hátvédjük lesz, ezért agresszívan akartunk támadni, és fokozni akartuk a nyomást. D'Mani nagy segítségünkre volt ebben. " 

 

"Agresszívek voltunk és jól ütköztünk, ezeket az elmúlt két mérkőzésünkön sajnos nem tudtuk elérni, így most elégedettek vagyunk. Jó focit játszottunk és nyugodtan mehettünk az öltözőbe a második félidő előtt."

 

A szünetet követően a Brighton erőteljesebb oldalát mutatta és Wood hozzátette, a United pedig "kicsit levette a gázról a lábát."

 

Ondrej Mastny bemutatott két nagyszerű védést a második félidő elején és a meccs vége felé is többször kellett hárítania, utóbbit már azután, hogy Marc Leonard szépíteni tudott a Brighton javára.  

 

Wood elégedett volt, hogy csapata a késői nyomás ellenére is jól tartotta magát, különösen két játékost dicsért a meccs végén. 

 

"Úgy gondolom Bjorn Hardley és Will Fish kiválóak voltak a hátsó alakzatban két nagyszerű csatárral szemben. Mindketten jó teljesítménnyel rukkoltak elő. Ők hárman [Fish, Hardley és Mellor] lenyűgözően játszottak."

 

Az U23 csapata legközelebb két hét múlva lép újra pályára, akkor a West Ham Unitedet fogadja majd péntek este 20:00-kor.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!