Cavani készen áll a világbajnoki selejtezőkre

Az uruguayi legenda, Diego Forlan bízik benne, hogy Edinson Cavanival a soraiban a válogatott életben tudja tartani világbajnoki álmait.


A Manchester United egykori támadója beszélt El Matador helyzetéről és a nemzeti csapatra gyakorolt hatásáról a létfontosságú világbajnoki selejtezők előtt, melyeken Uruguay elkerülheti, hogy 2006 óta először lemaradjon a tornáról.

 

Forlan hazája 1930-ban és 1950-ben megnyerte a világbajnokságot, 4 éve pedig negyeddöntőbe jutottak Oroszországban. Jelenleg azonban a selejtezőcsoportjuk 7. helyén állnak, soron következő ellenfeleik pedig Paraguay (január 26.) és Venezuela (február 1.) lesznek. Márciusban pedig Chile és Peru ellen zárják a selejtezőket.

 

"Változatos volt számára az elmúlt időszak, de most úgy néz ki, hogy vissza tud kerülni a csapatba" - mondta Forlan a klubmédiának. "Volt néhány sérülése, de most legnagyobb örömünkre rendben van. Fontos a jelenléte mert remek srác és nagyon jó szakember."

 

 

"Nagyon örülök, hogy Edi a Manchester Unitedben játszik és bízom benne, hogy mégtöbb játékpercet fog kapni. Lehetősége volt többször is szerepelni a klubjában és most a nemzeti csapatban is újra itt van. Négy nehéz meccsünk van hátra, elég jó formában van ahhoz, hogy segíteni tudjon a válogatottnak."

 

"Számunkra ő kulcsjátékos, de megkockáztatom, hogy a Manchester Unitedben is az. Nagyon fontos a jelenléte, mert gólkirály és nagyszerű játékos, aki fizikálisan is rendkívül erős. Sérülésekkel bajlódott, de mindet leküzdötte és most ott van sorra a meccseken."

 

"Szóval úgy gondolom, hogy számunkra nagyon fontos játékos és reméljük, hogy ott tud lenni, mert sajnos néhány meccsről kimaradt. MIndenkire szükségünk lesz, hogy kvalifikáljuk magunkat a világbajnokságra."

 

Cavani is nyilatkozott a sajtónak a világbajnokság kapcsán még a múlt hétvégén.

 

"Volt, hogy elő kellett venni a számológépet a selejtezők során, de volt már nyugodtabb is a helyzet. Most ez van, nem engedhetjük meg magunknak, hogy pontokat veszítsünk, melyekből minél többet meg kell szereznünk."

 

Forlan és a Cavani összesen 46 alkalommal szerepeltek együtt az uruguayi válogatottban, Edi 124 mérkőzésen 51 találatot jegyez, ebből 45 volt világbajnoki selejtező, melyeken 17 találatig jutott a United csatára. Forlan 37 alaklommal zörgette meg az ellenfelek hálóját a nemzeti csapatban 107 mérkőzése során.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!