Az Ajax búcsúmérkõzést rendez Edwinnek

Az Ajax bejelentette, búcsúmérkõzést terveznek egykori kapusuk, Edwin van der Sar számára, melyet augusztusban rendeznek majd.


A 40 éves játékos már a szezon közben bejelentette, az idény végeztével visszavonul az aktív futballtól, utolsó mérkõzését pedig a Manchester United színeiben a Barcelona elleni Bajnokok Ligája döntõjében játszotta.

 

Az Ajax hivatalos honlapján jelentette be, egy búcsú mérkõzéssel fognak tisztelegni egykori kapusuk, Edwin van der Sar elõtt, amit augusztus 3-án rendeznek majd meg az Amszterdam Arénában, ahol újra egy pályán szereplehet egykori csapattársaival.

 

A volt-holland válogatott hálóõr karrierjének korai szakaszát az Eredivisie (holland bajnokság - a szerk.) óriásnál, az Ajaxnál töltötte 1991 és 1999 között, 311 mérkõzést játszva.

 

 

Van der Sar ez után a Juventus-ba igazolt, ahol nem találta meg számításait és igazolt Londonba, a Fulham csapatához.

 

Ezt követõen igazolta le Sir Alex Ferguson a Unitedbe, ahol visszavonálsáig többek között négy bajnoki cím és egy Bajnokok Ligája gyõzelem részese lehetett.

 

Emellett magáénak tudhat egy nagyon tekintélyes elismerést, ugyanis 130 mérkõzésével a holland válogatott történelmében õ a pályáralépési-csúcstartó.

 

 


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!