Az após lépett közbe Van de Beek átigazolása ügyében

A Crystal Palace továbbra is tárgyalásban áll a Manchester Uniteddel Donny van de Beek kölcsönben való megszerzésével kapcsolatban, miután a játékos barátnőjének apja, Dennis Bergkamp elmozdította a holtpontról az egyeztetést.


A Palace menedzsere, Patrick Vieira mindent megtesz az ügylet nyélbe ütése érdekében, miután egykori Arsenalos csapattársa, Bergkamp felvette vele a kapcsolatot Van de Beek ügyében, aki lánya, Estelle párja és erre az évre várják első közös gyermeküket.

 

A Unitednél nyitottak arra, hogy egy sima kölcsönadás keretében elengedjék Van de Beeket, amennyiben a kérő hajlandó némi kölcsönvételi díjat és a teljes fizetésének költségét is letenni az asztalra.

 

Vieira abban reménykedik, hogy sikerül meggyőznie Van de Beeket arról, hogy a biztos játéklehetőség miatt jó döntés lenne számára a Palace-hoz igazolni, míg a francia szakember így egy tapasztalatabb játékossal bővíthetné keretét a szezon hátralévő részére.

 

Úgy tudni, hogy a Valencia szintén tárgyalásban áll a 24 éves játékos ideiglenes megszerzése kapcsán, azt illetően azonban kétségek merültek fel, hogy a spanyol alakulatnál tudnák-e állni a játékos fizetését.

 

A holland válogatott középpályás azóta nem tudja magát beverekedni a Vörös Ördögök kezdőjébe, hogy 2020-ban 39 millió fontért áttette székhelyét az Old Traffordra nevelő klubjától, az Ajaxtól.

 

Mind a jelenlegi, ideiglenes menedzseri posztot betöltő Ralf Rangnick alatt, mind Ole Gunnar Solskjaer regnálása során nagyrészt mellékszereplő volt csak, annak ellenére, hogy góllal tudott bemutatkozni csapatában, éppen a Palace ellen.

 

Úgy tudni, Van de Beek becsapva érezte magát Solskjaer által, miután a norvég biztosítékokat adott számára a több játéklehetőségre.

 

 

De nem sok minden változott Rangnick megérkezésével sem, ugyanis ebben a szezonban csak 380 játékpercet tölthetett a pályán a bajnokságban és egyszer sem volt a kezdőcsapat tagja.

 

50 United mezben lejátszott tétmérkőzésén eddig csak 2 gólt és 2 asszisztot tud felmutatni.

 

A játékos számára a prioritás, hogy több játéklehetőséhez jusson és ha ezt az Old Traffordtól távol tudja megkapni, akkor Van de Beek fontolóra veheti a nyári végleges távozást. Ettől függetlenül a klubnál is a most futó szezont követően tervezik a játékos jövőjéről szóló döntés meghozatalát, amelyet már a kispadra leülő új menedzser hozhatna meg.

 

Vieira elégedett jelenlegi játékoskeretével, de úgy érzi, hogy még hiányzik belőle egy vagy két, európai kupaporondon szerzett tapasztalattal rendelkező játékos. A Sasok menedzsere múlt pénteken azt nyilatkozta, hogy januárban mindenképpen szeretne erősíteni.

 

Van de Beek a 2019-ben, Erik ten Haag irányításával Bajnokok Ligája elődöntőig jutó, izgalmas játékot játszó Ajax egyik talizmánja volt, a sorozatban szerzett 6 találatával, illetve a több mint 100 holland bajnokin elért 28 góljával.

 

A több poszton is bevethető középpályás szerződéséből még két és fél év van hátra az Álmok Színházában, de a United még további egy éves opcióval rendelkezik a meghosszabbítására. A manchesteri helyzetét azonban jól példázza, hogy a holland válogatott szövetségi kapitánya, Louis van Gaal azóta nem hívta be a nemzeti csapat keretébe, hogy tavaly átvette az irányításukat.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!