Vélemény: Miért nem igazolt a United?

Sokakat felháborított, hogy a United a januári átigazolási időszakban nem hozott új játékost a klubhoz, ellenben több játékosát is kölcsönbe adta.


Mondhatnánk, hogy igen, csak a szokásos „töketlenkedésről” van szó, amit többször is tapasztalhattak már a klub szurkolói az átigazolási időszakok során az elmúlt években, de ha egy kicsit a dolgok mögé nézünk, akkor akár logikus is lehet, amit a vezetőség csinált most januárban.

 

Sokaknál, többek között nálunk is kiverte többször is a biztosítékot, hogy vannak, akik csak a padot melegítik, közben pedig többre lennének hivatottak. A legjobb példa erre Donny van de Beek, aki másfél éve érkezett nyáron a Vörös Ördögökhöz, azonban vajmi kevés játéklehetőséghez jutott ez idő alatt. Bízunk benne, hogy Lampard kezei között megkapja az Evertonnál a kellő mennyiségű játékidőt és magára talál.

 

Amad Diallo esete is hasonló, igaz ő még a hollandhoz képest is jóval fiatalabb és már tavaly nyáron kölcsönbe került volna, ha egy edzésen összeszedett sérülés nem szól közbe. Öröm az ürömben, hogy a mostani kölcsönnel minden bizonnyal jobban járt, hiszen nyáron a Feyenoordot emlegették vele kapcsolatban, most pedig a skót Rangers csapatához került. A skót bajnokság stílusa pedig közelebb áll a Premier League-hez, ami csak az előnyére válhat a fiatal elefántcsontparti támadónak, aki már gólt is jegyez ideiglenes klubjában.

 

 

Szót kell ejtenünk a sokak által melegebb éghajlatra kívánt Anthony Martialról is. Ő is kölcsönbe távozott a szezon végéig a Sevilla csapatához. Lehet vitatkozni azon, hogy megüti-e a United szintjét a francia támadó, vagy sem, ezt mindenki eldönti a saját szempontjait szem előtt tartva, de ami vitathatatlan, hogy képes kiemelkedően jó teljesítményre és egészen pocsékra is. Lehet, hogy egy kis környezetváltozás jót tesz majd neki, aztán nyáron meglátjuk, hogy mi lesz a sorsa.

 

Ami mindhárom játékosnál egyezik, hogy csak kölcsönbe kerültek a szezon végéig és vételi opció sincs a kölcsönszerződésükben. Ebből a megállapításból pedig már kicsit kanyarodunk is a válasz irányába arra a kérdésre, hogy vajon miért nem igazolt senkit a Manchester United januárban.

 

Az más kérdés, hogy van-e olyan poszt a csapatban, ami erősítésre szorul. Erre a kérdésre határozott IGEN a válasz, de az idei, reálisan nézett elvárásokat ennek a keretnek is teljesítenie kell, még úgy is, ha ide beleteszünk egy FA-kupa sikert is.

 

Viszont fontos megvizsgálnunk azt, hogy mi állhat annak hátterében, hogy nem volt most érkező. A válasz pedig Ralf Rangnick kinevezésében keresendő első körben. A németet, mint tudjuk ideiglenesen tették meg a csapat élére és a jelenleg tudott információk szerint nyáron átadja a stafétát valakinek, ő pedig becsücsül a tanácsadói székbe és kicsit háttérbe vonul, ugyanakkor ott lesz, ahol ő az egyik legjobb a világon.

 

Ez nagyjából meg is magyarázza, vagy magyarázhatja a United januári átigazolási politikáját. Nyáron Ole kedvéért és a csapat megerősítése érdekében (illetve lehet, hogy kicsit a szurkolók elhallgattatása miatt is) a Glazerek kinyitották a pénztárcát és igazoltak, ráadásul elég jól a megszokottakhoz képest. Igaz, mint később kiderült még így sem klappolt valami, ami végül Ole bukásához is vezetett és jött Rangnick.

 

Az ideiglenes menedzser az igazolások terén valószínűleg majd a következő két évében fogja kifejteni a hatását, hiszen remek szeme van a tehetségek felkutatásához, amivel kerüljön bárki is a menedzseri pozícióba, nagy segítséget fog kapni a háttérből. Viszont, mivel még nem ismert a nyáron érkező menedzser kiléte, így nem tudjuk azt sem, hogy milyen stílust szeret játszatni, milyen típusú játékosokat szeretne a keretében látni, kikkel óhajt majd a jövőben a meglévő játékosok közül együtt dolgozni.

 

Fentiek nem ismeretében pedig elég rizikós lett volna bármekkora összeget is áldozni valakinek a legigazolására úgy, hogy a United kerete kifejezetten bő, sőt, mondhatjuk, hogy túl sok játékosa is van a klubnak. Az új menedzser pedig lehet, hogy azzal, akit most leigazoltunk volna nem tud mit kezdeni és elküldték volna fél év után. A két, talán legnagyobb esélyes egyébként a Vörös Ördögök élére Mauricio Pochettino és Erik ten Hag, legalább is róluk szól a legtöbb pletyka, de majd szezon végén okosabbak leszünk ebben a kérdésben is.

 

 

A leglogikusabb döntés ezek alapján az volt, hogy nem igazolnak senkit és a többletet is kiszórják, de csak szigorúan kölcsönbe, vételi opció nélkül és majd a nyáron érkező menedzser dönt arról, hogy kit szeretne a csapatban látni, kinek kell végleg távoznia és kit szeretne, ha leigazolnának a csapatba.

 

Nagy a valószínűsége annak, hogy már május végén, június elején bejelentik, hogy ki lesz Rangnick utódja és korán el is tudják kezdeni a munkát, hiszen a világbajnokság most télen lesz, így kevesebb zavaró tényező szólhat közbe. Mire a szezon elkezdődik, addigra felépíthetik a megfelelő keretet. Mi pedig egy izgalmas nyárra számítunk, mind az új menedzser, mind a keret kialakítása kapcsán.

 

Bízunk benne, hogy ez így is lesz, illetve abban, hogy igazunk lesz azzal kapcsolatban, hogy vajon miért nem igazolt senkit a United januárban.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!