McTominay vállalkozókedvére semmi sincs hatással

Scott McTominay szerint mindig meglesz benne az önbizalom ahhoz, hogy saját játékát játsza, akár jól teljesít a Manchester United, mint csapat, akár nem.


A klub akadémiájának neveltje gyakorlatilag kirobbanthatatlan a kezdőcsapatban Ralf Rangnick ideiglenes menedzser irányítása alatt, amelyet jól példáz, hogy a német szakvezetővel eddig megvívott 12 találkozóból csak kétszer nem lehetett pályán az első pillanattól kezdve.

 

Bár az eredmények vegyesen sikerültek ebben az időszakban, Scott egyéni teljesítménye továbbra is imponáló maradt, ráadásul a Burnley és az Aston Villa ellen is eredményes tudott lenni az Old Traffordon.

 

A Rangnick által alkalmazott 4-3-3-as rendszerben harcias 6-osként szerepel, produkcióival pedig házon belül kiérdemelte a végül David de Gea által elnyert január hónap legjobb játékosa jelölést is.

 

A 25 éves középpályás, aki már több, mint 150 alkalommal ölthette magára a klub vörös mezét felnőtt szinten, úgy érzi, hogy ő egy magabiztos játékos, aki az elébe kerülő kihívásoktól nem riad meg, még nehezített körülmények között sem.

 

"Az önbizalomnak nagy szerepe van. De egyébként se mondanám, hogy önbizalmam alacsony szinten volna" - kezdte Scott a klubmédiának a hét elején.

 

"Lehet, hogy a csapat nehezebb időszakot él meg mostanság, de soha nem éreztem azt, hogy ez rossz hatással lenne az önbizalmamra és emiatt ezt vagy azt nem akarnám, illetve nem merném megcsinálni. Soha nem éreztem ilyet, szóval számomra ez a játék mentális oldala, amit nagyon fontosnak érzek."

 

"Nem számít, hogy mi történik, mindig meg akarom szerezni vagy kérem a labdát, amit meg akarok játszani. Nem számítanak a sérülések vagy ilyesmik, mindig ott akarok lenni a pályán és játszani."

 

"Legyek jó vagy rossz pillanatban, szerintem a társaim a megmondói, hogy én mindig a pályán akarok lenni."

 

 

Scott elit mentalitását jól hangsúlyozza, amikor a vereséghez való hozzáállásra terelődik a szó.

 

A United számos nagyszerű játékosa, különösen a Sir Alex Ferguson-érában, tudna mesélni arról, mennyire nem volt idejük a nagy sikereket, mint a trófeák elhódítása, kiélvezni és megünnepelni.

 

Ugyanis mindig ott volt a félelem, hogy ezáltal elmúlik a sikeréhség és végül valaki majd megelőzi a csapatot.

 

Ugyanez a helyzet Scottnál, aki inkább a vereség miatt érzett dühét használja fel az előrelépéshez, sem mint a győzelem mámoros érzését.

 

"Sokkal jobban utálok veszteni, mint amennyire szeretek nyerni, ez a probléma!" - tette hozzá.

 

"Ilyen szinten nem bírom a vereséget, miközben ha nyerünk, akkor az egy jó érzés, de nem leszek tőle túlzottan izgatott, mert ez a munkánk. Ezért vagyunk itt a csapatnál."

 

"De ha vesztünk, nem játszunk annyira jól vagy nem sikerül a megfelelő eredményt elérnünk, azt nagyon nehezen tudom elfogadni."

 

"Ezekre reagálnunk kell és meg kell vizsgálnunk, hogy mi az, amiben jobbak lehetnénk? De az viszont a lehető legbiztosabb, hogy sokkal jobban utálok veszteni, mint amennyire nyerni szeretek."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!