Rangnick kiáll Maguire mellett

Ralf Rangnick ideiglenes menedzser támogatja a Manchester United csapatkapitányát, Harry Maguire-t, hogy visszanyerje formáját a Southampton elleni szombati bajnokin.


A középhátvéd maradt le a Burnley egyenlítőgólja előtti szituációnál az 1-1-re végződött keddi bajnoki mérkőzésen a Turf Mooron, de a menedzser szerint a 28 éves játékos sérülésből való visszatérése pozitív hatással volt a csapatra. 

 

A német szakember elismerte, hogy Maguire-nek és Scott McTominay-nek meg kellett volna akadályoznia, hogy a Bordók támadója, Wout Weghorst átverekedje magát rajtuk, mielőtt a gólszerző Jay Rodriguez elé tálalt volna, de elmondása szerint a bekapott gól a pálya másik pontján elkövetett hibákból eredeztethető.

 

"Harry kimagasló teljesítményt produkált a West Ham ellen [1-0], mint ahogy ez az egész hátsó alakzatunkra igaz volt akkor" - kezdte Rangnick.

 

"A Middlesbrough ellen nem igazán engedélyeztünk sok helyzetet az ellenfelünknek."

 

"A Burnley ellen igen, jobban levédekezhettük volna azt a védekezésből támadásba való átmenetüket, mint ahogy azt tettük. De a végeredmény, mint ahogy a csapat legtöbb bekapott gólja esetében, egy negatív láncreakcióból fakadt."

 

A Vörös Ördögök védelme figyelemre méltóan teljesít az ideiglenes menedzser érkezése óta, de Ralf hiszi, hogy a labdabirtoklás során elkövetett hibák továbbra is problémákat okoznak - amely a Burnley ellen is megmutatkozott.

 

"Parádés kontratámadást vittünk végig [Rodriguez gólja előtt]" - magyarázta.

 

"Az első passz nem volt a legjobb, de ettől függetlenül is 2-a-2 ellen vagy 3-a-3 elleni szituáció alakult ki, amelyből többet is kihozhattunk volna."

 

"Aztán a 'maradék védelem' [egy taktikai kifejezés a csapat struktúrájára, amikor labdát veszít] nem igazán volt jó; nem szabadott volna engedélyeznünk a kontratámadásuk megvalósulását. Nem volt emberfogásunk, nem tudtuk megfelelően és eléggé magasan összekapcsolni a játékosokat."

 

"És, emellett a végén nem tudtuk megfelelően kivitelezni az átmenetet, szóval amikor megkapták a labdát, 2-az-1 elleni szituációban voltunk Harry-vel és Scottal ellenük és természetesen nem szabadott volna engednünk, hogy akkor és abban a pillanatban ez megtörténjen, de sajnos megtörtént."

 

 

Az utóbbi időszak kritikái ellenére a statisztikák azt mutatják, hogy Maguire kulcsfontosságú tagja a United csapatának.

 

A védő 8062 percet töltött pályán a Premier League-ben a 2018/19-es szezon óta, amely több, mint bármelyik másik csapattársáé. A United győzelmi mutatója sokkal magasabb vele a csapatban (54 százalék), mint nélküle (25 százalék).

 

Neki van a második legtöbb "labda felhozatala" csapaton belül ebben a szezonban, Bruno Fernandes mögött. Ehhez pedig még hozzájön, hogy a Premier League-ben 59 progresszív passzt is produkált.

 

Utóbbi két statisztika azt mutatja, hogy Harry Maguire teljesítményét legalább annyira az alapján kell megítélni, hogy mit csinál a labdával, mint a védőmunkája alapján - mintahogy a szélső védők esetében is értékelésre kerül az, hogy mit cselekszenek a támadóharmadban, nem csak az, hogy miként védekeznek.

 

Bárkinek, bármilyen véleménye is van erről, Rangnick elemzése sokkal egyértelműbb: a védőnek egyszerűen több meccsre van szüksége, miután nemrégen elszenvedett sérülése miatt sok mérkőzést volt kénytelen kihagyni.

 

"Mint ahogy mondtam, Harry sérült volt. Két és fél hetet volt kénytelen kihagyni sérülés miatt, majd visszatért és volt egy nagyon jó mérkőzése a West Ham ellen."

 

"És egészen biztos vagyok benne, hogy ugyanilyen szinten lesz képest teljesíteni a Southamptonnal szemben is."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!