Beharangozó: Leeds United - Manchester United

A Premier League 26. fordulójában az Elland Roadra látogat Ralf Rangnick csapata.


A Leeds ellen lépnek pályára a Vörös Ördögök, ahol tavaly csupán gólnélküli döntetlenre voltak képesek a felek, Premier League találkozón pedig legutóbb 2003-ban tudtak győzelmet elérni a nagy rivális otthonában és akkor is csak egy soványka, 1-0-s siker volt Ferguson csapata számára. Az Old Traffordon tavaly és idén is nagyarányú győzelmet ünnepelhetett az Álmok Színházának hazai közönsége, de a jelenleg 15. helyen tanyázó Leeds ellen valószínűleg nagyon nehéz dolga lesz Rangnick csapatának.

 

A jelenleg 15. helyen tanyázó Leeds ellen minden bizonnyal nehéz dolga lesz Rangnick csapatának annak ellenére is, hogy Marcelo Bielsa fiai legutóbbi 10 bajnokijukból csupán 3-at tudtak megnyerni, ami mellett 5 vereség és 2 döntetlen a mérlegük, hazai pályán pedig legutóbb január 2-án örülhettek 3 pontnak, igaz azóta csupán 1 bajnokijuk volt az Elland Roadon, ami vereséggel zárult a Szarkák ellen. Legutóbbi PL meccsükön pedig az Everton vendégeként szenvedtek vereséget 3-0 arányban.

 

A United ezzel szemben legutóbbi bajnokiját végül megnyerte 2-0-ra, ám ezért a sikerért kőkeményen megdolgoztatta a Brighton a rekordbajnokot, akik a megszerzett 3 ponttal visszatértek a tabella 4. helyére. Az üldözők közül a West Ham és az Arsenal is szombaton fog pályára lépni, előzni viszont jelen pillanatban csak a Kalapácsosoknak van esélye, ők viszont az éledező Newcastle ellen fognak mérkőzni és kiváló eredmény lenne Rangnick csapata számára, ha Moyes fiai pontosztozkodásra kényszerülnének, vagy vereséget szenvednének. Persze ennek csak úgy lenne igazán értéke a United számára, ha megvernék a Pávákat.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Leeds: Bamford (izomsérülés), Cooper (combsérülés), Fuhr Hjelde (térdsérülés), Greenwood (térdsérülés), Phillips (combsérülés), Dallas (sérülés)

 

United: Matic (sípcsontsérülés), Greenwood (inaktív), Cavani (ágyéksérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Leeds legutóbbi 16 Manchester United elleni Premier League találkozójából csupán 1-et tudott megnyerni 5 döntetlen és 10 vereség mellett. Az az egy győzelem az Elland Roadon született számukra 1-0 arányban 2002 szeptemberében. 

 

Az idei szezon nyitóhétvégéjén a Vörös Ördögök 5-1-re legyőzték Bielsa csapatát, amennyiben az Elland Roadon is sikerrel járnak, akkor az 1999/2000-es idény óta először vernék meg oda-vissza a bajnokságban a Pávákat.

 

Legutóbbi két leedsi látogatása során a United megőrizte kapuját a góltól, ezt megelőzően 9 mérkőzés alatt fordult elő két kapott gól nélküli fellépésük a riválisnál. Utoljára 1980 szeptembere és 1990 augusztusa között tudtak zsinórban 3-szor is kapott gól nélküli bajnokit játszani a Leeds otthonában.

 

Ebben a szezonban eddig csak a Norwich kapott több gólt (50), mint  a Leeds (46).  Bielsa csapata legutóbb 2021 novemberében, a Crystal Palace ellen tudtott kapott gól nélküli mérkőzést játszani, azóta pedig a Pávák 9 bajnokin 26 gólt kaptak.

 

Legutóbb 3 hazai PL meccséből 2-őt elveszített a Leeds 1 győzelem mellett, ezt megelőzően 14 bajnoki során veszítettek két hazai találkozón úgy, hogy ezek mellett 5 győzelem és 7 döntetlen került fel eredményként a nevük mellé.

 

A Manchester United legutóbbi 6 idegenbeli Premier League mérkőzésén veretlen maradt, igaz ezek közül csak 2 találkozót tudtak megnyerni, 4 alkalommal pedig pontosztozkodás lett a meccs vége. Legutóbb a Watford tudta legyőzni a Unitedet vendégként 2021 novemberében 4-1-re, még Solskjaer irányítása alatt. Ebben a 6 meccses sorozatban a rekordbajnok 6 pontot is elszórt úgy, hogy győztes pozícióban voltak a Chelsea, az Aston Villa és a Burnley ellen is.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 14 PL meccsük mindegyikén tudtak legalább 1 gólt szerezni. Legutóbb pont a Leeds elleni idegenbeli összecsapáson maradtak gólképtelenek tavaly áprilisban. Az idei szezonban a Manchester United az egyetlen olyan csapat, amelyik az összes idegenbeli bajnokiján legalább 1-szer eredményes volt.

 

Bruno Fernandes 3 Leeds elleni mérkőzésén 6 gólban vállalt szerepet. A portugál játékmester ezekből 5-öt vállalt magára és 1 gólpassza is van. A szezon nyitómeccsén pedig mesterhármast ért el.

 

A Leeds támadója, Daniel James legutóbbi 4 Premier League találkozójának mindegyikén kapott sárga lapot. Mindössze két játékosa volt a Páváknak a PL történetében, akik zsinórban 5 mérkőzésen is sárgát kaptak, Carlton Palmer (1996 októbere) és Olivier Dacourt (2001 májusa).

 

Cristiano Ronaldo legutóbb 2003 október 18-án lépett pályára a Leeds ellen Premier League találkozón. Amennyiben a portugál klasszis vasárnap pályára lép, akkor ez lesz a leghosszabb különbség egy játékos számára egy adott fél elleni mérkőzések között (18 év 125 nap) a sorozatban.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 112 mérkőzés - 49 United győzelem, 36 döntetlen, 27 Leeds siker - gólarány 163/114 a United javára

 

Premier League: 27 mérkőzés - 15 United győzelem, 8 döntetlen, 4 Leeds siker - gólarány 46/20 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Leeds: GY, GY, V, D, V

 

United: GY, GY, D, D, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Leeds - United 0-0 (2021.04.25.)

Leeds - United 0-1 (2003.10.18.)

Leeds - United 1-0 (2002.09.14.)

Leeds - United 3-4 (2002.03.30.)

Leeds - United 1-1 (2001.03.03.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

Leeds: Raphinha 8 gól, Harrison 4 gól, James 4 gól

 

United: Ronaldo 9 gól, Fernandes 8 gól, Greenwood 5 gól, Rashford 4 gól

 

 

Premier League, 26. forduló

Leeds United - Manchester United

Elland Road, 2022.02.20. 15:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Paul Tierney

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Leeds: Meslier - Ayling - Llorente - Struijk - Firpo - Forshaw - Koch - Raphinha - Rodrigo - Harrison - James

 

United: De Gea - Dalot - Varane - Maguire - Telles - Fernandes - McTominay - Pogba - Sancho - Ronaldo - Rashford

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-1

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 TV élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Leeds - Manchester United

Premier League, 26. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!