Akadémia: A kupa a fókuszban a folytatásban

A Manchester United U18 és U23 csapatai mozgalmas időszakon vannak túl, megkapták az UEFA Ifjúsági-liga ellenfelüket, továbbjutottak a PL-kupában és hétvégi fordulót is játszottak.


Az angol alsóbb osztályokban a United akadémiáján végzettek és a kölcsönjátékosok is főszerepet játszottak, az egyik fiatal középpályás pedig be is mutatkozhatott a skót Premiershipben szereplő Rangersben.

 

Minden itt van az elmúlt időszakról, amiről tudni érdemes a tartalékokkal és az akadémiával kapcsolatban...

 

Tisztelgés Eric Harrison előtt

 

A Manchester United csapatánál a héten  halálának harmadik évfordulóján mindenki Eric Harrisonra és családjára gondolt. Eric befolyása a klubnál óriási volt, a legendás ifjúsági csapat edzője kulcsszerepet játszott számos első csapatbeli játékos és nemzetközi sztár fejlődésében. 

 

 

UEFA Ifjúsági-liga

 

A United fiataljai a Borussia Dortmunt U19 csapatával fognak megmérkőzni március 1-én 21:00-kor az UEFA ifjúsági-liga legjobb 16 továbbjutója között. 

 

U18 PL-kupa kiesés

 

A United kiesett az U18-as Premier League-kupából szombat reggel, miután a Chelsea ellen 3-2-es vereséget szenvedtek. Pedig a Vörös Ördögök vezettek két góllal Alejandro Garnacho - első helyzetéből talált, miután a United magasan az ellenfél játékterén labdát szerzett - és Manni Norkett jóvoltából - utóbbi büntetőből született, miután a Chelsea kapusa Adegoke szabálytalan volt. 

 

Mindkét oldalon sok lehetőség adódott, Tom Wooster kinyújtott jobb kézzel hárította Jude Soonsup-Bellt kecsegtető próbálkozását, ezt követően a Chelsea hamarosan felpörgött, s később Ronnie Stutter a bal alsó sarokba talált messze a kaputól. Az egyenlítés később következett, a Chelsea felelős góllövője, Malik Mothersille révén, majd Silko Thomas szerezte meg a győztes gólt, aki a bal alsó sarokba lőtt a tizenhatoson belül, ahol senki sem próbálta feltartóztatni.

 

Omari Forson bosszankodhatott a meccs vége felé, mikor a Chelsea tizenhatosánál átemelte egy védő felett a labdát és kapásból tüzelt a kapura. Sajnos nem sokkal lőtt mellé a próbálkozás, hiába volt pazar a kivitelezés. 2-3 maradt a végeredmény. 

 

 

 

 

A United Leicester elleni mérkőzését február 24-én, csütörtökön rendezik. A mérkőzést az Old Traffordon játsszák este 20:00-kor.

 

 

Az akadémián pallérozódott játékosok eredményei

 

Az ikertestvérek, Michael és Will Keane is betaláltak, mindössze három perc különbséggel. Michael szerezte az Everton második gólját a Leeds ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen, majd Will a szezon 16. gólját szerezte a Wigan Athletic színeiben, miután büntetőt értékesített, így 2-1-re nyertek a Charlton Athletic ellen, és ezzel bebiztosította második helyét a League One-ban.

Gratulálunk a 19 éves, ír származású, akadémián végzett Charlie McCann-nek,  aki a hétvégén debütált a Rangersben, ahol tavaly nyáron hároméves szerződést írt alá. Charlie a kispadról érkezett az Ibroxba, pont a Unitedtől kölcsönadott Amad helyére, és 20 percet játszott a Rangers 3-0-s győzelme alkalmával, ahol az Annan Athletic ellen diadalmaskodtak a Skót Kupában.

 

McCann így nyilatkozott: "El vagyok ragadtatva. Nyilvánvaló, keményen dolgoztam ezért a pillanatért, de értékelem, amit az edző értem tett."

 

"Esélyt adott nekünk, fiatal srácoknak, és biztos vagyok benne, hogy ez csak a kezdet, de nagyszerű érzés debütálni ebben a klubban. Jó érzés túlleni rajta [debütáláson] és remélhetőleg lesz még több is, de továbbra is keményen kell dolgoznom."

 

Kölcsönlesen:

 

 

James Garner és Dylan Levitt is a címlapra került a hét közepén a Nottingham Forestnek, illetve a Dundee Unitednek szerzett kiváló góljaiknak köszönhetően.

 

Garner találatával a Forest 2-0-s győzelmet aratott a Blackburn ellen, Steve Cooper csapata pedig a hétvégén 2-2-es döntetlent ért el a Stoke City ellen. Garner ezen a mérkőzésen is döntő szerepet játszott, mert ő hozta össze a büntetőt csapatának, miután Ryan Yates a ráadásban szabálytalan volt vele szemben.

 

Levitt csapata szerdán az ő góljának köszönhetően nyert 2-0-ra a Motherwell ellen, majd a walesi középpályás 74 percet játszott a csapat 1-0-s kupagyőzelme alkalmával a Partick Thistle ellen. 


 

Teden Mengi segítségével a Birmingham City kapott gól nélkül verte a Luton csapatát 3-0-ra, míg Di'Shon Bernard a Hull City két Championship meccsén nem használt csere volt az elmúlt hét napban. A Reece Devine által irányított Walsall 1-0-ra verte a Tranmere Rovers-t Neil McDonald ideiglenes menedzser vezetésével. Az előző edzőt, Matt Taylort a hét elején elbocsátották a Scunthorpe United elleni, ugyanilyen arányú vereség után.

 

U18 Premier League:

Blackburn U18 - Manchester United U18 - Elhalasztva

 

Az U18-as soron következő bajnokiját a nagy havazások miatt el kellett halasztani, a mérkőzés pótlásáról még nincs információ. A Vörös Ördögök U18-as legénysége jelenleg így csak a 9. helyen tanyázik 18 elért pontjával, de például az éllovas Manchester City-hez képest öt meccsel kevesebbet játszott, tehát még van esély jobb helyezés elérésére. Legközelebb erre pont a lista vezető ellen lesz lehetősége március 5-én szombaton 12:00-kor, amikor is haza pályán fogadhatja a városi riválist.

 

U23 Premier League 2

Crystal Palace U23 - Manchester United U23 - 2-2

 

A Crystal Palace U23 csapata már az első félidőben két gólos előnyre tett szert a 12. és a 29. percben lőtt góloknak köszönhetően. A Vörös Ördögök góljai mindkét esetben az aktuális félidő hosszabbításaiban estek. Az első etapban Iqbal tudott kozmetikázni az eredményen Shoretire gólpasszának jóvoltából a 45+2. percben, míg a második félidőben Fish volt eredményes a 90+2. minutumban, így sikerült pontot lopnia a csapatnak a Sasok otthonából. Az U23 csapata kicsit jobban áll a fiatalabb legénységnél, ugyanis a 6. helyen tanyáznak, de azonos pontszámmal az 5. és a 4. helyezettel és csupán 6 ponttal elmaradva a második helyezett West Ham Unitedtől. Legközelebb az utolsó helyezett Derby-t fogadja a United hazai pályán 25-én pénteken este 20:00-kor.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!