Sancho: Mindig hittem magamban

Joggal mondhatjuk, hogy a Manchester United szurkolói szeretik Jadon Sancho teljesítményét, a fiatal játékos pedig elárulta, hogy ő is elégedett jelenlegi formájával.


Sancho tavaly nyáron csatlakozott a klubhoz a Borussia Dortmund csapatától, a felkészülési szezonról viszont jóformán lemaradt, mivel egészen az Európa bajnokság fináléjáig érdekelt volt a kontinensviadalon hazája válogatottjával. Ennek köszönhetően nem indult zökkenőmentesen élete a Vörös Ördögöknél, de meccsről-meccsre építette magát.

 

Bár kellett egy kis idő, hogy Jadon visszarázódjon az angol futball életébe, az utóbbi időben nyújtott teljesítménye remekül rávilágított azon tulajdonságaira, amiért Európa egyik legizgalmasabb fiatal játékosaként tartják számon.

 

A 21 éves támadó decemberben kezdett magára találni, amikor a Villarreal ellen megszerezte első gólját a Unitedben, Ralf Rangnick érkezése óta pedig egyre kiegyensúlyozottabbnak látszik a teljesítménye. A német mester régóta figyelemmel követi Sancho pályafutását és korábban megpróbálta az RB Leipzig csapatához  csábítani, mielőtt 2017-ben a Dortmundhoz igazolt volna. A közös munkájuk a Unitednél kifizetődőnek látszik, hiszen Jadon minden sorozatban egyre eredményesebb, legutóbbi 6 meccsén 2 gól és 2 gólpassz a mérlege.

 

Az angol válogatott játékos várhatóan szombat délután is a kezdőben kap majd helyet a Watford elleni bajnoki alkalmával, a találkozót megelőzően pedig elárulta, hogy nagyon élvezi a játékot mostanság.

 

"Sokat játszottam mostanában, ami úgy gondolom, hogy annak köszönhető, hogy sokkal keményebben dolgoztam az edzéseken és rendületlenül hittem magamban és próbáltam a lehető legjobban csinálni mindent."

 

"Örülök, hogy a csapattársaim hisznek bennem és támogatnak, a legjobb pedig, hogy amikor megpróbálom rávezetni az ellenfélre a labdát, a szurkolók is bíztatnak és azt sugallják, hogy gyerünk, csináld meg. Örülök a most látott formámnak."

 

Sancho fontos láncszeme volt a csapatnak a szerdai, Atletico Madrid ellen 1-1-re végződő találkozón és véleménye szerint az eredmény bizakodásra adhat okot. 

 

 

"Határozottan úgy gondolom, hogy kivívjuk a Bajnokok Ligája indulást a következő szezonra, nincs más választás, ezt el kell érnünk. Úgy érzem, hogy elég erős a csapatunk akár ahhoz is, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, ebben is nagyon hiszek. De meg kell dolgoznunk a sikerért közösen és ahhoz, hogy a döntő közelébe kerüljünk lépésről-lépésre kell haladnunk. Nehéz feladat, de úgy érzem, hogy azokkal a játékosokkal akik a klubnál vannak és az ő tapasztalatukkal ez biztosan megvalósítható. Az pedig biztos, hogy én mindent meg fogok tenni ezért."

 

Természetesen a hétvégén a Premier League-en van a hangsúly, a Watfordról pedig szép emlékeket őriz a United támadója.

 

"Nagyon jól éreztem magam Watfordban. Boldog voltam amikor ott játszottam, nagy mozgásterem is volt a pályán. Ez tesz boldoggá és a legjobbá engem, amikor szabad vagyok és csinálhatom, amit szeretek és amihez értek."

 

A Vicarage Roadon Jadon együtt dolgozott az Akadémia vezetőjével Nick Cox-szal, arra a kérdésre pedig, hogy mi a legjobb dolog, amit watfordi fiatalként megtapasztalt, az azóta megtett utat mondta.

 

"Nagyon sok készséget sajátítottam ott el, amelyeket a mai napig használok. Nagyon sokat dolgoztam már ott is és nagyon szeretném megmutatni mindenkinek, hogy mire vagyok képes. Ezt mindig viszem magammal a pályafutásom során és szerencsére ami pedig változott az az, hogy már kevésbé vagyok mohó. Most szeretek passzolni, viszont sajnos a Watfordban sokszor önző voltam. Soha nem passzoltam" - mondta nevetve.

 

"Ha meg is vered a pályán az ellenfeled egy az egyben, akkor is tudnod kell, hogy mi folyik körülötted. A Dortmundnál megtanultam azt, hogy hogyan kell valakit a  pályán legyőzni, majd a megfelelő módon passzolni. Ezért volt annyi gólpasszom ott és ezt itt is szeretném elérni."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!