Akadémia: Rangnickot lenyűgözte az ifjúsági FA-kupa menetelés

Ralf Rangnick reméli, hogy az U18-as csapatot inspirálják Anthony Elanga felnőtt csapatnál elért sikerei és célul tűzik ki az Ifjúsági FA-kupa megnyerését.


Az ideiglenesen kinevezett menedzser részt vett csütörtökön az Old Traffordon lejátszott elődöntőn, ahol a fiatalok 2-1-re győzni tudtak a Leicester City U18-as csapata ellen egy utolsó pillanatban lőtt góllal.

 

A Rókák csapata még az első félidőben szerzett vezetést a korábbi United csatár, Chris Popovnak köszönhetően, a félidő előtt azonban Alejandro Garnacho egy szabadrúgásból lőtt góllal egyenlíteni tudott. A spanyol szélső a 89. percben nyerte meg a mérkőzést csapatának, Kobbie Mainoo gólpasszát követően talált a kapuba.

 

Rangnick bátran építkezik a fiatalokkal, hiszen a svéd támadónak, Elanganak is lehetőséget adott, aki élni is tudott vele. A német edző felfedte, mennyire élvezte az Ifjúsági FA-kupa meccset: "Boldog vagyok, amiért a srácok továbbjutottak az elődöntőbe."

 

"Most először láttam őket játszani egy hivatalos mérkőzésen. Technikás focit láttam, technikás játékosoktól, nyilvánvalóan tehetségesek a srácok."

 

"Érdemes lesz rajtuk tartani a szemünket a jövőben, akár a következő egy, két, vagy három évben, mert lehet néhányat közülük az első csapatban fogunk látni hamarosan."

 

"Mindannyian tudjuk, hogy nagy lépés ez számukra, minden az elhatározástól és a mentalitástól függ. Amit láttam azonban technikailag nagyon jó volt."

 

Mikor Elangaról kérdezték Rangnick azt felelte, hogy az U18-as csapatban játszó srácoknak érdemes lehet a 19 éves támadótól inspirációt meríteni.

 

"Ő a legjobb példa arra, mennyi minden történhet két-három hónap alatt" - jelentette ki Ralf.

 

"Amikor idejöttem, már akkor eldöntöttem, hogy kölcsönbe távozik, majdnem el is ment, már csak azt kellett eldöntenie, hogy melyik klubhoz szerződjön."

 

 

"Már az első edzésünkön láttam rajta, hogy érdekes játékos és inkább fontolóra kellene vennünk, hogy a klubnál tartsuk. Megmutatta mi minden lehetséges megfelelő mentalitással, profi hozzáállással, remélhetőleg olyan játékossá válik, aki folyamatosan a fejlődésre koncentrál karriere alatt."

 

Természetesen nem csak Elanga az egyetlen saját nevelésű játékos, aki már az első csapat tagja. Marcus Rashford, Scott McTominay, Paul Pogba és Jesse Lingard mindannyian az akadémiáról verekedték be magukat a felnőtt keretbe, mint ahogy Tom Heaton és Dean Henderson is megjárta a United U18-at. Hannibal szintén az első csapattal edz és tagja volt a hétközi Spanyolországba utazó keretnek is.

 

Rangnick szintén megadta a lehetőség a debütálásra a középpályán szereplő Zidane Iqbalnak és Charlie Savage-nak decemberben, a Bajnokok Ligájában a BSC Young Boys csapata ellen. Rengeteget inspirálódhatnak az U18-as fiatalok, nem is lehetne jobb példa erre Elanga nagyon fontos gólja, amivel kiegyenlített csapata számára az Atletico Madrid ellen szerdán.

 

FA ifjúsági-kupa elődöntő és UEFA Ifjúsági-liga negyeddöntő

 

A Vörös Ördögök fiatal legényei most az elődöntőben a Wolves csapatát fogadhatják az Old Traffordon a következő hónapban, március 26-án 20:00-kor. A csapat megkapta UEFA Ifjúsági-liga ellenfelét is, miután elsőként lépett tovább az F csoportból karácsony előtt. Kedden este 21:00-kor fognak pályára lépni a Leight Sports Village-en a Borussia Dortmund U19 ellen.

 

Manchester United U23 - Derby County U23 5-2

 

A tartalékok sem lazsáltak a bajnokságban, gólgazdag találkozón győzedelmeskedtek a Kosok ellen. Az első félidőben Fernandez szerzett vezetést, amire a második félidőben a Derby még válaszolni tudott Agathise jóvoltából, de aztán megindult a Vörös Ördögök úthengere. Először Mejbri volt eredményes büntetőből, nem sokkal aztán Emeran növelte az előnyt. Savage és Soretire adták meg a kegyelemdöfést, amire még a Derby a 90+5. percben tudott válaszolni, de ez már nem segített a vendég csapaton.

A Manchester United U23 feljött így a tabella 4. helyére 1 ponttal lemaradva az Arsenal fiataljaitól, háromra a második helyezett Chelsea U23-tól és 10 ponttal a tabella élén virgonckodó városi rivális City-től.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!