Hírek Ronaldo és Cavani állapotáról

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick bővebb információkkal szolgált hiányzó csatárai, Cristiano Ronaldo és Edinson Cavani kapcsán.


Mindkét tapasztalt gólvágó kihagyni kényszerült a Manchester City ellen 4-1-re elveszített városi derbit, akik mellett Luke Shaw és Raphael Varane sem állhatott rendelkezésre koronavírus fertőzés miatt.

 

Így a Vörös Ördögök gyakorlatilag vérbeli csatár nélkül voltak kénytelenek az Etihad Stadiumban pályára lépni és bár Jadon Sancho révén az első félidőben még egyenlíteni tudtak, a Premier League listavezetője végül kényelmes sikert aratott.

 

Rangnickot a mérkőzés lefújását követően először arra kérték, tisztázza a csapat házi gólkirálya, Ronaldo helyzetét, miután a MUTV-nek megerősítette, hogy a portugál válogatott játékos egyre több csípő problémát érzékel - amely okok miatt már a szezon korábbi részében is mérkőzéseket volt kénytelen kihagyni.

 

"Nos, nekem hinnem kell az orvosi stábomban" - kezdte a mérkőzést követő hivatalos sajtótájékoztatóján.

 

"Az orvosunk odajött hozzám pénteken reggel az edzésünk előtt és azt mondta, Cristiano nem tud edzeni csípő hajlító izom problémái miatt. Ugyanez volt a helyzet szombaton is, ezért nem lehetett a meccsnapi keret tagja sem."

 

 

A német szakembert arról is kérdezték, nem kezdi-e zavarni, hogy Cavani most már folyamatosan nincs bevethető állapotban, bár az uruguayi támadó a múlt héten már újra edzésbe állt Carringtonban és remélhetőleg nincs messze a visszatérése.

 

"Segítene bármit is, ha azt mondanám, hogy zavar?" - kérdezett vissza Ralf.

 

"Ez egy tény. Ha egy játékos azt közli az orvossal és az orvosi stábbal, hogy nem képes játszani, akkor azt nekem menedzserként el kell fogadnom. Nem kényszeríthetek egy játékost arra, hogy játszon, ha nem áll rá készen, mert sérült."

 

"Nézzék, Edi az elmúlt néhány napban kezdte meg az edzéseket és jól végezte a dolgát, de még nem érezte magát száz százalékosan a gyakorlásokat követően. Tegnap délután még nem volt megfelelő állapotban ahhoz, hogy játszhasson. Ez egy tény. Mint menedzser, nem kényszeríthetem rá senkire a játékot, ha valaki nem érzi magát megfelelő erőnléti állapotúnak a pályára lépéshez."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!