Rangnick: Sancho egyre kiválóbb

Jadon Sancho jelenleg azt a formáját hozza a Manchester Unitedben, amit Ralf Rangnick annak idején annyira irigyelt Németországban.


Az angol válogatott támadó 2021 nyarán érkezett a Borussia Dortmund csapatától és a kezdeti nehézségek után mára a csapat egyik meghatározó játékosa lett. A formajavulásnak köszönhetően Jadon a múlt hónapban kétszer is betalált és a manchesteri derbin is gyönyörű gólt szerzett. A múlt szombati, SPurs elleni 3-2-es győzelem során is kiemelkedő volt a teljesítménye, amit ezúttal egy gólpassza koronázott meg.

 

A 22. születésnapját e hónap 25-én ünneplő támadó formája a dortmundi időket idézi és mára a legtöbben már el is felejtették, hogy milyen nehézkesen indult neki a szezon Manchesterben. Újjáéledését pedig nem is lehetett volna jobban időzíteni, hiszen közeledik az Atletico Madrid elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágója kedd este az Old Traffordon.

 

Még 18 évesen Jadon egy nagyszerű góllal segített a Dortmundnak 4-0-ra legyőzni a spanyolokat egy BL csoportmeccsen. A Spurs elleni bajnokit követő sajtótájékoztatón a német menedzsert arról kérdezték, hogy mit tett Sanchoval, hogy ekkora változás állt be a játékában. Az újságírók véleménye szerint  ugyanis Jadonra most rá sem lehet ismerni és már nyoma sincs annak a bizonytalanságnak, ami akkor jellemezte, mikor megérkezett az Old Traffordra.

 

"Nem értek egyet, tökéletesen felismerhető volt mindig is az a Jadon Sancho, akit 18 éves kora óta ismerek. Azzal egyet értek, hogy a korai manchesteri időszaka nem azt a játékot tükrözte, amit Németországban mutatott és a megérkezésem előtti hetekben hónapokban gyengébb teljesítményt nyújtott."

 

 

"Jadon most egyre inkább az a játékos, akit a német csapat szurkolói imádtak és akit Németországban megismertem. Minden a bizalomról szól. Játékidő és magabiztosság. Ő pedig nagyon magas színvonalon teljesít."

 

"Csak csapatként lehetünk sikeresek.Ha nem játszunk jól csapatként, akkor nem leszünk sikeresek. Mindenki fejlődik, mondjanak nekem egy olyan futballjátékost bárhol, aki ne fejlődhetne még. Lehetetlen. És ez is úgy lehetséges a leginkább, ha csapatként is tudsz fejlődni. Ez történt a Spurs ellen."

 

"Mint az sokan tudják, 17 éves korában megpróbáltam meggyőzni Jadont, hogy csatlakozzon a Lipcséhez. Sajnos akkor úgy döntött, hogy a Dortmundba megy, ami valljuk be, nem volt rossz választás. Amikor ide jöttem egyértelmű volt, hogy mindent megteszek azért, hogy segítsek neki, hogy újra a legjobb legyen."

 

Sancho formagrafikonja emelkedő tendenciát mutat.

 

"Ennek így kellett lennie. A klub nem keveset fizetett érte, hogy ide csábítsák Dortmundból és, ha valakiért ennyit fizetnek, akkor ez a minimum elvárt szint. Ugyanakkor mind emberi lények vagyunk és maga a tény, hogy mennyibe került nem jelenti azt, hogy egyből jól is fog menni neki a játék. Elmondta nekem, hogy voltak nehézségei a beilleszkedéssel a bajnokság megszokása miatt főként fizikailag. Mostanra ez sikerült neki és örülök, hogy ezen a szinten láthatom őt játszani."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!