Garnacho: Megtiszteltetés számomra

A Manchester United Akadémiájának szélsője, Alejandro Garnacho alig várja, hogy első alkalommal csatlakozzon az argentin válogatotthoz.


A 17 éves játékos korábban büszkén viselte Spanyolország mezét az U18-as válogatottban, de most meghívót kapott Argentínából, édesanyja szülőhazájából, így most Dél-Amerikába utazik, hogy a La Abiceleste csapatával edzzen és játsszon.

 

"Megtiszteltetés lesz számomra" - mondta Garnacho az utazás előtt. "Kettős állampolgárságom van és ez egy egyedülálló lehetőség számomra. Madridban születtem, de édesanyám és a családja argentin. Megtiszteltetés lesz Argentínát képviselni, akár csak Spanyolországot korábban. Nagyon boldog vagyok és egyben nagyon izgatott is."

 

"Alig várom, hogy elérkezzen a pillanat és a lehető legtöbbet akarom belőle kihozni. Édesanyám és az egész családom, mind az argentin, mind a spanyol fele nagyon büszke rám és arra, hogy jól mennek a dolgaim. Mindig is nagyon összetartó család voltunk, kisgyerekként pedig mindkét válogatottnak szurkoltam és erre ők is büszkék."

 

Az argentinok világbajnoki selejtezőkre készülő keretében van Lionel Messi és Angel Di Maria a PSG-ből, az Atletico Madrid játékosa, Angel Correa, az Inter támadója, Lautaro Martinez és számos más nagy név is.

 

"Mindig is nagy álmom volt, hogy ilyen nagy játékosokkal szerepelhessek egy csapatban" - mondta Garnacho. "Rengeteget fogok tanulni tőlük, megragadom a lehetőséget és fejlődni fogok."

 

 

"A meghívásom miatt az emberek elkezdenek majd beszélni rólam, bár még csak 17 vagyok és ez csupán a felnőtt pályafutásom kezdete, nekem az a feladatom, hogy a fejlődésre és a futballra koncentráljak."

 

Garnacho elismerően beszélt eddigi pályafutásának fontosabb szereplőiről, köztük a United edzőiről és azon személyekről, akik segítették fejlődését.

 

"A családom mindig támogatta a döntéseimet, ahogy Carlos ügynököm is, aki szinte már családtag nálunk. A klubon belül is szeretnék köszönetetmondani minden stábtagnak és a csapattársaimnak, akik folyamatosan segítettek abban, hogy fejlődjek. Az U18-as csapatnál Travis Binnion rengeteget tett értem és most az U23-asoknál Neil Wood és Neil Ryan is nagyszerű edzők, akik szintén mindenben segítettek és a legjobbat akarják nekem. Szeretnék köszönetet mondani Justin Cochrane-nek és Darren Fletchernek is, akik szintén fontos szerepet töltöttek be a fejlődésemben. Ők mind olyan emberek a klubon belül, akik mindig figyeltek rám és támogattak."

 

"A klubtól távol nagyon hálás vagyok Javier Mascheranonak, az argentin U20-asok edzőjének. Amikor nagyjából 2-3 hónappal ezelőtt elkezdtek érdeklődni felőlem nagy figyelmet fordított rám és rendkívül megfontolt volt mindenben."

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!