Ten Hag állásinterjún járt a Unitednél

A Manchester United egyeztetett az Ajax nagyra becsült menedzserével, Erik ten Haggal.


Mivel Ralf Rangnick csak ideiglenesen látja el a menedzseri teendőket Ole Gunnar Solskjaer menesztését követően, a Vörös Ördögöknek új vezetőt kell találnia a német helyére, bár korai lenne még a befutókról beszélni, igaz a United szeretné minél hamarabb meghozni a megfelelő döntést és lezárni a folyamatot.

 

A hollan szakember mellett a PSG menedzsere, Mauricio Pochettino is a rekordbajnok szűkített listáján szerepel, de a Manchester Unitednél szóba került még a Sevilla menedzsere, Julen Lopetegui, csak úgy, mint a spanyolok szövetségi kapitána, Luis Enrique, bár nála kicsi az esély arra, hogy a közelgő világbajnokság előtt munkahelyet váltson.

 

Egyes pletykák szerint a United a Tuchelt is felvette a listájára, ám a Chelsea menedzsere nyilatkozataiban a Kékekhez való lojalitását fejezte ki és elvetette azon feltételezéseket, amelyek szerint távozni szeretne a londoni csapat éléről.

 

Ten Hagnak Pochettinohoz hasonlóan 2023-ig szól a szerződése, azonban ez valószínűleg egyik esetben sem jelentene akadályt, ha a United úgy döntene, hogy az 52 éves holland szakember a megfelelő választás.

 

A Bayern München második csapatának egykori edzője 2017 óta van az Ajaxnál és 2019-ben már majdnem a Bajnokok Ligája döntőbe vezette őket, de Lucas Moura találata miatt végül búcsúztak a finálétól.

 

Több olyan játékost is találunk, akik Ten Hag irányításával remekeltek, máshol viszont nem értek el hasonló sikereket, ez pedig a holland edzői képességeit dicséri. Az Ajax 2019-ben és 2021-ben is megnyerte a holland bajnokságot, jelenleg pedig 2 ponttal megelőzve a PSV-t az első helyen állnak.

 

 

Bárki is lesz a United menedzsere, nagy kihívás előtt áll. Pogba, Lingard, Mata és Cavani szerződése is lejár és több hírforrás szerint Cristiano Ronaldo jövője is kétséges a Vörös Ördögöknél, bár nem kisebb kérdés az sem, hogy melyik klub tudná bevállalni a portugál klasszis fizetési igényének teljesítését.

 

A szezon végeztével Rangnick további 2 évre a Unitednél marad tanácsadói szerepkörben, Ten Hag pedig mivel a Bundesligában dolgozott azt mondja, hogy szereti azt a német modellt, amely szerint a sportigazgatók szorosan együttműködnek az első csapat menedzserével.

 

Julian Laurens, francia futballszakértő szerint Ten Hag kinevezése nagyobb kockázatot rejt, mint Pochettinoé. 

 

"Ralf Rangnick tisztában van azzal, hogy Erik ten Haggal nagyon erős lehet majd a kapcsolatuk a közös múltjuk miatt és ez előny lehet Pochettinoval szemben, akit valószínűleg kevésbé szeretne a menedzseri pozícióban látni a német szakember és kevésbé is ismer."

 

"Ettől függetlenül úgy érzem, hogy Ten Hag nagyobb kockázatot jelent és nagyobb hazárdjáték a kinevezése, mint Pochettinoé. Persze simán benne van a pakliban, hogy valaki más kerül majd oda, de szerintem Pochettino lesz a befutó, mivel ismeri a bajnokságot és tapasztaltabb a Premier League-ben, mint Erik ten Hag és ez lehet előny az ő szempontjából."


BBC

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!