Van Gaal eltérítené Ten Hagot a Unitedtől

A holland válogatott szövetségi kapitánya, Louis van Gaal kijelentette, honfitársa, Erik ten Hag a saját érdekében jobban teszi, ha távol tartja magát a Manchester United kispadjától.


Az ESPN múlt heti információ alapján Erik ten Hag interjún járt a Vörös Ördögöknél, akik új menedzserüket keresik a következő szezontól kezdődő időszakra.

 

Azonban amikor arról kérdezték, az Ajaxot jelenleg irányító szakembernek akár csak fontolóra szabad-e vennie a manchesteriek kispadjának átvételét, Van Gaal - aki 2014 és 2016 között dolgozott az Old Traffordon - elmondta, kétszer is meg kell fontolnia döntését.

 

"Szerintem Ten Hag egy nagyszerű edző; ezt már számtalanszor elmondtam" - mondta Van Gaal egy hétfői sajtótájékoztatón.

 

"Egy nagyszerű edző jót tesz a Man Unitednek. De a Man United egy kereskedemi klub. Ezek nehéz döntések egy edző számára. Edzőként inkább egy futball klubot kell választanod."

 

 

Van Gaal, aki tavaly tért vissza a holland nemzeti csapat élére, kritizálta a United felkészülési szezonjára vonatkozó terveit a megérkezése utáni első, 2014-es nyárra vonatkozóan, azt állítva, hogy túlzottan sok figyelmet szenteltek a klubnál a pénzkeresésre és nem eleget foglalkoztak azzal, hogy a játékosokat felkészítsék az új szezonra.

 

"Fel kellett készülnünk a szezonra, viszont amikor marketing akciókban kell részt venned és hihetetlen távolságokat kell megtenned - ami sok repüléssel és jetlaggel jár - akkor az nincsen pozitív hatással a felkészülésre" - tette hozzá akkoriban.

 

Van Gaal 2016-ban elhódította a csapattal az FA-kupát, de a döntőt követően azonnal kirúgták, a helyére pedig José Mourinho érkezett. 

 

Ten Hag egyike azon négy esélyesnek, karöltve Mauricio Pochettinoval, Luis Enrique-vel and Julen Lopeteguivel, akik a United menedzserei lehetnek a következő szezontól.

 

Az ESPN-hez közelálló hírforrások szerint a United vezetősége hiszi, hogy a holland jó választás lenne az Old Traffordra, de azt is kijelentették, hogy még nem döntöttek az egyértelmű esélyes kilétéről. 

 

"Nem fogom terelgetni a karrierét" - tette hozzá Van Gaal.

 

"Ha ezt akarja, majd felhív. Szoktunk beszélgetni egymással. De neki futball klubot kellene választania, nem kereskedelmi klubot."


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!