Hannibal: Cristiano sokat segített nekem

A Manchester United fiatal középpályása, Hannibal elárulta, hogy Cristiano Ronaldo útmutatása sokat segített neki abban, hogy az első csapat keretének állandó tagja legyen.


A 19 éves játékos 2019-ben csatlakozott a Unitedhez az AS Monacotól és azóta az U18-as és az U23-as csapatban is letette névjegyét. Tavaly márciusban megválasztották az U23-as csapat legjobbjának is. Májusban, a Wolves ellen debütált az első csapatban, azóta pedig Tunézia felnőtt válogatottjának a tagja is lett.

 

A múlt héten egyike volt annak a két United tinédzsernek, akik felkerültek a Goal azon listájára, amelyen a legjobb, 2003. január 1-én, vagy az után született legjobb játékosokat tüntették fel. A másik ifjonc, aki felkerült a Unitedből a listára Shola Shoretire volt. Ő és Hannibal is rendszeresen az első csapattal edzenek már, ami azt is jelenti, hogy számos lehetőségük volt a felnőtt csapat legjobbjaitól tanulni az elmúlt hónapok során, köztük természetesen Cristiano Ronaldotól is.

 

 

"Az az ember veregeti meg a vállam és segít nekem, aki a világ futballjának legjobbja, Cristiano Ronaldo" - mondta Hannibal az Onze Mundialnak adott interjújában. "Nagyszerű, hogy tőle tanulhatok. Cristiano a legmagasabb szinten van és megosztja tapasztalatait. Ő képes arra, hogy amikor győztes gólt kell szerezni, azt megszerezze. Mindig ott van, amikor szükség van rá. Lenyűgöző élőben látni és tőle tanulni."

 

"Remek csapattárs is. Ha tanácsra van szükségem mindig elérhető, de mindenkitől bátran kérhetek tanácsot a Unitednél. Zavarba ejtő is, hiszen kicsi korom óta nézem őt és sokszor furcsa, hogy vele beszélhetek. Ugyanakkor nagyon különleges vele lenni. A futballtörténelem egyik legnagyobb játékosával edzhetek együtt és folyamatosan tanulok. MInden mozdulatát figyelem és nagyon kedvelem őt."

 

"Ha minden nap mellette vagy, akkor látod, hogy számára csak ez létezik, a munka. Mindent megtesz, ami jó a testének. Egy napsütéses napon figyeltem őt Manchesterben és láttam, hogy ing nélkül napozik. Megkérdeztem miért csinálod ezt, amire ő azt felelte, hogy ez jó, mert rengeteg vitaminhoz jut a szervezete."

 

"Azóta én is rendszeresen töltődöm a napon. Figyeltem azt is, hogy miket eszik és igyekszem én is hasonlóan étkezni. Jó példát mutat az egész csapat számára."

 

Hannibal Tunéziával kijutott a világbajnokságra is, így egy újabb környezetben is kipróbálhatja majd magát és rengeteg tapasztalatot szerezhet a Uniteden kívül is.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!