Rangnick a Maguire-rel kapcsolatos taktikai változtatásról

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick dicsérte csapatkapitányát, Harry Maguire-t a Leicester City elleni 1-1-es döntetlen során a pályán mutatott reakciójáért.


A 29 éves játékos nevét kifütyülték a kezdőcsapatok bemutatása során múlt héten a Wembleyben az angol válogatott Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzését megelőzően, amelyet követően számos nemzeti csapatbeli csapattársa biztosította támogatásáról.

 

A Rókák elleni döntetlent követően Ralf igyekezett gyorsan rámutatni a bekk "szinte hibátlan" teljesítményére, kijelentve, hogy ő ennél nem is várt kevesebbet a csapat 5-ösétől.

 

"Mindkettő olyan volt, amilyenre számítottam" - kezdte a német szakember Maguire teljesítményére, illetve a szurkolók reakciójára utalva.

 

"A szurkolóink reakciója olyan volt, mint amit megszokhattunk. A mi szurkolóink az egyik, ha nem a legjobbak Angliában."

 

"Harry jól játszott és védekezésben szinte hibátlan volt. Nagyon megbízható produkciót láthattunk tőle."

 

 

A United perceken belül reagálni tudott az Álmok Színházában a Rókák elleni hátrányba kerülésre, Fred ugyanis 100. Premier League mérkőzését egyenlítőgóllal tette emlékezetessé Kelechi Iheanacho vezetőtalálatát követően.

 

Bár a Vörös Ördögöknek minden próbálkozásuk ellenére nem sikerült megszerezniük a győztesgólt, Rangnick mélyebb betekintést engedett abba a taktikai módosításába, amelyről ő és Maguire már többször is egyeztettek az elmúlt hetek során.

 

"A megérkezésem óta beszélünk erről, mert ő annak ellenére szeret bal oldali belső védőt játszani, hogy jobblábas" - tette hozzá Ralf.

 

"És most, hogy az elmúlt héten azt láttam, hogy az angol válogatottban is a védelem jobb oldalán szerepelt, döntöttem el véglegesen, hogy kipróbálom ott, mert ez jobb pozíció számára, amikor hátulról próbáljuk felépíteni a játékunkat."

 

"Szerintem számára sokkal könnyebb ott játszani."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!