Beharangozó: Everton - Manchester United

A szorult helyzetben lévő Everton fogadja a Bajnokok Ligája indulásért küzdő Manchester United csapatát szombat délután.


Nyugodtan kijelenthető, hogy egyik csapat sem ott áll a tabellán, ahol azt a szezon elején elképzelték, bár kétség kívül az Everton van helyzete a kétségbeejtőbb, legalább is a Stolverkosok számára biztosan. A liverpooli kékek a bennmaradásért kénytelenek küzdeni, hiszen csupán 1 pont az előnyük a 18. helyen álló Burnley-vel szemben.

 

Lampard csapata ráadásul legutóbbi 10 bajnokijából 8-at leveszített, ami mellett 2 győzelem még a mutatójuk és komoly esély mutatkozik arra, hogy a következő szezonban csak a Championshipben vitézkedhetnek majd. Sajnos a United háza táján sem rózsás a helyzet, noha a rekordbajnokot nem legyintette meg a kiesés szele, viszont csekély az esélyük arra, hogy a következő szezonban a legrangosabb európai kupasorozatban indulhatnak majd. 

 

Rangnick csapata a 7. helyen áll a tabellán azonos pontszámmal a West Ham csapatával, viszont a Kalapácsosoknak jobb a gólaránya egy kicsivel, de 1-el több meccset játszottak, így ők előzhetők, igaz ez még csak Konferencia Liga indulást jelentene Manchester vörös felének. A Crystal Palace-nak köszönhetően belátható távolságban maradt az Arsenal is, mivel a múltkori találkozójukat a Palace nyerte simán, 3-0-ra. Az Ágyúsok előnye így 3 pont az 5. helyen, viszont ők 1 meccsel kevesebbet játszottak.

 

A 4. helyre fellépett a United által legyőzött Tottenham. Conte csapatának az Arsenalhoz hasonlóan szintén 54 pontja van, mérkőzésszámban viszont beérték a Vörös Ördögöket, tehát még mindig megcsíphető lenne akár az a bizonyos és most hőn áhított 4. hely is, de ehhez az olyan döntetlenek, mint amilyen a Leicester elleni is volt már nem férnek bele.

 

Az Everton most verhető ellenfélnek tűnik idegenben és a következő bajnokit a Norwich ellen játssza a United az Old Traffordon, kötelező a megszerezhető 6 pont begyűjtése. Utána rangadók sora vár Ronaldoékra, április 19-én az ősi rivális Liverpoolhoz látogatnak, majd 23-án az Arsenallal találkoznak Londonban. Ezeken kívül pedig még a Brentford, a Brighton, a Chelsea és a Crystal Palace ellen lehet pontokat gyűjtögetni és vége a szezonnak.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Everton: Davies (combsérülés), Patterson (bokasérülés), Townsend (térdsérülés), Mina (izomsérülés), Gomes (sérülés)

 

United: Cavani (vádlisérülés), Shaw (vádlisérülés), McTominay (lábsérülés), Varane (sérülés)

 

 

Érdekességek:

 

Az Everton legutóbbi 13 Premier League találkozójából csak 1-et nyert meg a United ellen 6 döntetlen és 6 vereség mellett. Az az egy bajnoki győzelmük ebben az etapban még 2019 áprilisában volt, amikor Marco Silva irányításával 4-0-ra legyőzték a Vörös Ördögöket.

 

A United az előző szezonban 3-1-re legyőzte az Evertont a Goodison Parkban, viszont a 2005 augusztusa és 2007 szeptembere közötti időszakban elért 3 idegenbeli bajnoki győzelme óta a Stolverkosok ellen a rekordbajnok nem tudott két egymás utáni idegenbeli PL meccset megnyerni.

 

A Manchester United 37 meccset nyert meg az Everton ellen a Premier League-ben, egy adott csapat ellen pedig ennél több győzelme szintén csak a rekordbajnoknak van, méghozzá a Spurs ellen, akiket 38 alkalommal tudtak legyőzni a sorozat történetében.

 

Legutóbbi 16 idegenbeli bajnokijának mindegyikén betaláltak a United támadói, összesen egyébként 29 gólt szereztek ezeken a mérkőzéseken. A Vörös Ördögök eddigi leghosszabb sorozata ebben a mutatóban 2008 novemberében szakad meg és 18 mérkőzésen keresztül tartott. A mostani, Everton elleni találkozó lehet a 17. meccs a sorban, a dolog pikantériáját pedig az adja meg igazán, hogy ez az etap pont a Stolverkosok ellen kezdődött egy 1-1-es döntetlennel. 

 

Csak a 3, frissen feljutott csapat veszített több hazai bajnokit az idei szezon során, mint az Everton, szám szerint 7-et. A liverpooliak ráadásul szeptember óta nem tudtak két, egymást követő hazai bajnokit megnyerni. 

 

Mióta a szezon elején a United legyőzte 5-1-re a Leeds csapatát nyeretlen maradt, ha szombaton, kora délután kellett meccset játszaniuk 13:30-as kezdéssel. Kétszer döntetlent játszottak és kétszer vereséget szenvedtek.

 

Mióta Ralf Rangnick december 5-én lejátszotta első bajnokiját a United csapatával, azóta csak a Liverpool és a Manchester City szenvedett kevesebb alkalommal vereséget a Premier League-ben, mint a rekordbajnok. A Vörös Ördögöknek 16 találkozóból 2 vereségük van, a Poolnak és a City-nek 1-1. Ezzel szemben még Solskjaer irányítása alatt az utolsó 16 bajnokiból 7 alkalommal hagyták el lógó orral a United játékosai a pályát.

 

Bruno Fernandes eddig 4 alkalommal lépett pályára az Everton ellen és 6 találatban vállalt szerepet, ami 4 gólt és 2 gólpasszt jelent. Ezekből 4-et a Goodison Parkban jegyez 3 gól és 1 gólpassz arányban. Ruud van Nistelrooy volt a United utolsó játékosa, aki 3 egymást követő idegenbeli bajnokin is eredményes tudott lenni az Everton ellen, még 2001 decembere és 2004 februárja között.

 

Egyetlen Everton játékos sem szerzett annyi gólt a szezon során hazai pályán, mint Racharlison, aki 3 gólig jutott eddig a Goodison Parkban és december óta nem is tudta növelni találatainak számát ebben a mutatóban.

 

Fred 13 Pl meccsen lépett pályára Ralf Rangnick irányítása alatt, ezeken pedig 6 gólban működött közre. Ennél jobb mutatója jelenleg csak Bruno Fernandesnek és Cristiano Ronaldonak van, ők 7-7 gólban vállaltak szerepet ez idő alatt. A brazil középpályásnak az ezt megelőző 87 bajnokiján mindössze 5 gólban volt szerepe 3 gól és 2 gólpassz arányban.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 205 mérkőzés - 90 United győzelem, 48 döntetlen, 76 Everton siker - gólarány 305/284 a United javára

 

Premier League: 59 mérkőzés - 37 United győzelem, 13 döntetlen, 9 Everton siker - gólarány 109/58 a United javára

 

 

A csapatok legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Everton: V, V, GY, V, V

 

United: GY, D, V, GY, D

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Everton - United 1-3 (2020.11.07.)

Everton - United 1-1 (2020.03.01.)

Everton - United 4-0 (2019.04.21.)

Everton - United 0-2 (2018.01.01.)

Everton - United 1-1 (2016.12.04.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

Everton: Richarlison 6 gól, Gray 5 gól, Calvert-Lewin 3 gól, Gordon 3 gól, Townsend 3 gól

 

United: Ronaldo 12 gól, Fernandes 9 gól, Greenwood 5 gól, Rashford 4 gól, Fred 4 gól

 

 

Premier League, 32. forduló

Everton - Manchester United

Goodison Park, 2022.04.09. 13:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Jonathan Moss

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Everton: Pickford - Coleman - Holgate - Keane - Kenny - Gordon - Allan - Doucouré - Iwobi - Richarlison - Calvert-Lewin

 

United: De Gea - Dalot - Lindelöf - Maguire - Telles - Fernandes - Matic - Fred - Sancho - Ronaldo - Elanga

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-2

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 TV élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Everton - Manchester United

Premier League, 32. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!