Beharangozó: Arsenal - Manchester United

Az 5. helyezett Arsenal fogadja a 6. helyen tanyázó Manchester United csapatát szombaton délután a Premier League 34. fordulójában.


Két olyan csapat összecsapására kerül sor a szombati ebédet követően, amelyek egyike sem azon a helyen áll jelen pillanatban, amelyiken lenni szeretne, azonban győzelem esetén nagy lépést tehet bármelyik fél ennek elérése érdekében. Arteta alakulata talán egy picit kényelmesebb helyzetben van, mivel a Chelsea ellen aratott 4-2-es győzelemnek köszönhetően pontszámban (57) és mérkőzésszámban (32) is beérték a 4. helyen álló Spurst, míg a Vörös Ördögöknek 54 pontja van és 33 lejátszott mérkőzése.

 

Közben a United háza táján zajlik az élet, hiszen hivatalosan is bejelentették, hogy a szezon végén a menedzseri pozícióból leköszönő Ralf Rangnickot a jelenleg az Ajaxnál bajnoki cím várományos Erik ten Hag váltja, akinek rendkívül ambíciózus tervei vannak arra vonatkozóan, hogy miként fogja gatyába rázni a mélyponton lévő rekordbajnokot. Ezt pedig már izgatottan várjuk.

 

Az Ágyúsok ellen győzelmi kényszerben lévő Rangnick csapat számára nehéz időszak vette kezdetét a Liverpool elleni rangadóval és az azon elért 4-0-s eredmény sem ad bizakodásra okot a holnapi Arsenal és az azt követő Chelsea elleni rangadókra, viszont legalább az egyik találkozón 3 pontot kellene szereznie a manchesterieknek ahhoz amellett, hogy a másikon sem szenvednek vereséget, hogy továbbra is esély mutatkozzon a 4. hely megszerzésére, közben pedig hátrafelé sem árt olykor pillantani, hiszen a West Ham ott liheg a United nyakán és köztudott, hogy Moyes fiai az Európa-ligába vágynak a Konferencia liga helyett.

 

Bízunk benne, hogy Ten Hag kinevezésének híre egy kis lendületet ad a csapatnak és ösztönözni fogja a játékosokat arra, hogy bizonyítsanak, mert kétség nem fér hozzá, hogy a holland szakember már figyeli a srácokat és körvonalazódik benne, hogy a nyár folyamán kivel, mi lesz a terve és amennyiben hinni lehet annak, amit Rangnick korábban nyilatkozott, akkor nagy mozgás várható a csapat háza táján a nyáron és senki nem érezheti biztosnak a csapatban betöltött helyét, leszámítva talán David de Gea-t.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Arsenal: Partey (izomsérülés), Tierney (térdsérülés), Tomiyasu (vádlisérülés)

 

United: Cavani (vádlisérülés), Greenwood (inaktív), Fred (csípősérülés), Pogba (vádlisérülés), Shaw (vádlisérülés)

 

Érdekességek:

 

Az Arsenal legutóbbi 3 hazai Premier League meccsén veretlen a Manchester United ellen 2 győzelemmel és 1 döntetlennel, ráadásul mindhárom találkozót kapott gól nélkül hozták le az Ágyúsok. Viszont a Vörös Ördögök ellen zsinórban 4 alkalommal ilyet még egyszer sem tudtak elérni.

 

A két csapat decemberi bajnokiját az Old Traffordon 3-2-re a United nyerte, amivel véget ért az Ágyúsok elleni 6 meccses nyeretlenségi sorozat is a Premier League-ben és a 2017/18-as szezon óta először nyerhetné meg a rekordbajnok a londoniak ellen mindkét bajnokiját egy szezonon belül. 

 

Az Arsenal 15 szombati PL meccséből mindössze 3-at nyert meg a Manchester United ellen, ezek mellett pedig 5 döntetlen és 7 vereség a mérlegük. 

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 13 londoni Premier League meccsükön veretlenek az Arsenaltól elszenvedett 2-0-s vereség óta, ami 2020 januárjában volt. A mérlegük ezeken a találkozókon 8 győzelem és 5 döntetlen. Az utolsó nem fővárosi csapat, akinek hosszabb veretlenségi sorozata volt londoni csapatokkal szemben a Liverpool volt 16 mérkőzéssel 1987 májusa és 1989 októbere között.

 

A Szent György napon lejátszott találkozók esetében a Manchester United rendelkezik a legjobb, 100%-os győzelmi mutatóval a Premier League-ben. Eddig 3 ilyyen találkozója volt a Vörös Ördögöknek és ráadásul ezeket kapott gól nélkül nyerték meg. Az Ágyúsokkal 1960-ban találkoztak legutóbb Szent György napján, azt a összecsapást 5-2-re az Arsenal nyerte a Highbury-ben.

 

Mikel Arteta csapata legutóbbi két hazai bajnokiját elveszítette. A Liverpool 2-0-ra, a Brighton 2-1-re verte meg őket. Az előző szezonban 2020 októbere és decembere között 4-et, míg 2019 decemberében pedig zsinórban 3-at buktak az Emiratesben, az ez előtti 42 bajnokin viszont egyszer sem szenvedtek vereséget zsinórban háromszor.

 

Az Arsenal április 9-én kikapott otthon a Brightontól, majd 16-án idegenben a Southamptontól is. Mindkét találkozót szombaton játszották, amely napon legutóbb 1992 decemberében kaptak ki zsinórban 4 alkalommal, azóta egymást követő 3 szombati meccset sosem veszítettek el. 

 

Amióta a szezon nyitóhétvégéjén a United 5-1-re legyőzte a Leeds csapatát szombati napon 13:30-as kezdéssel, azóta egyetlen egy ebben az időpontban megrendezett találkozóját sem tudta megnyeri a rekordbajnok, pedig 5 alkalma is adódott erre az idény során. Ezen az 5 összecsapáson 3 vereség és 2 döntetlen a mérlegük.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 235 mérkőzés - 98 United győzelem, 53 döntetlen, 84 Arsenal siker - gólarány: 356/331 a United javára

 

Premier League: 59 mérkőzés - 25 United győzelem, 18 döntetlen, 16 Arsenal siker - gólarány: 81/63 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Arsenal: GY, V, V, V, GY

 

United: GY, D, V, GY, V

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Arsenal - United 0-0 (2021.01.30.)

Arsenal - United 2-0 (2020.01.01.)

Arsenal - United 2-0 (2019.03.10.)

Arsenal - United 1-3 (2017.12.02.)

Arsenal - United 2-0 (2017.05.07.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

Arsenal: Saka 10 gól, Smith Rowe 10 gól, Odegaard 6 gól, Martinelli 5 gól

 

United: Ronaldo 15 gól, Fernandes 9 gól, Greenwood 5 gól, Rashford 4 gól, Fred 4 gól

 

 

Premier League, 34. forduló

Arsenal - Manchester United

Emirates, 2022.04.23. 13.30

 

 

A találkozó játékvezetője: Craig Pawson

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Arsenal: Ramsdale - Soares - White - Magalhaes - Tavares - Elneny - Xhaka - Saka - Odegaard - Smith Rowe - Nketiah

 

United: De Gea - Dalot - Maguire - Varane - Telles - Fernandes - Matic - McTominay - Lingard - Ronaldo - Sancho

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-1

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 TV élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Arsenal - Manchester United

Premier League, 34. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!