Beharangozó: Manchester United - Chelsea

Előrehozott bajnoki forduló következik az Old Traffordon, a Chelsea ellen.


A Chelsea FA-kupa döntős részvétele miatt, a 37. fordulóban megrendezésre kerülő rangadót előbbre hozták, így a Kékek ellen csütörtök este lépnek pályára Ralf Rangnick fiai, akik legutóbbi két rangadójukat elveszítették a Liverpool és az Arsenal ellen.

 

A Vörös Ördögöknek már csak 4 találkozója van hátra a bajnoki szezonból és továbbra is a 4. hely elérése a cél, legalább is a fogadkozások alapján, bár erre egyre kisebb az esély és reálisan inkább az Európa-liga helyek egyikének megszerzése, megtartása jöhet szóba. Matematikailag ugyan még befuthatna a rekordbajnok a 4. pozícióba, de ehhez a hátralévő meccsek mindegyikén nyerni kellene, ami mellett a riválisoknak pedig pontokat hullajtania, így a Bajnokok Ligája indulást mi, a szerkesztőségben már elengedtük, bármennyire is nehéz ezzel megbarátkozni. A nemzetközi kupaszereplés sem teljesen biztos, még a Konferencia Liga vonatkozásában sem, de az Európa-liga indulás meglehet és a semminél most még ez is több.

 

A hétvégi forduló során több küzdeni akarást véltünk felfedezni a United részéről az Ágyúsok ellen, mint amit láthattunk a Liverpool elleni összecsapáson, a győzelemhez, vagy legalább a pontszerzéshez viszont ez is kevésnek bizonyult, igaz több tényező is hátráltatta a csapatot és még szerencséjük sem volt a találkozó során. A Chelsea sem mutat túlságosan magabiztos képet, legalább is ami a bajnokságot illeti a legutóbbi 5 meccsükön vagy nyertek, vagy veszítettek felváltva. Amennyiben követnék a kialakult sormintát, akkor most vereség jönne, de erre most még az Old Traffordon is csekély az esély, de bízunk a legjobbakban.

 

Ezen a találkozón kívül a Unitedre még vár egy Brentford elleni mérkőzés is, szintén az Álmok Színházában, majd az utolsó két összecsapásukat idegenben rendezik meg a Brighton és a Crystal Palace ellen.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Cavani (vádlisérülés), Greenwood (inaktív), Pogba (vádlisérülés), Shaw (vádlisérülés), Fred (csípősérülés), Maguire (térdsérülés), Sancho (betegség)

 

Chelsea: Chilwell (térdsérülés), Hudson-Odoi (Achilles-ín sérülés), Kovacic (bokasérülés)

 

 

Érdekességek: 

 

A Manchester United legutóbbi 8 hazai bajnoki mérkőzésén a Chelsea ellen veretlen maradt 3 győzelemmel és 5 döntetlennel és a 2013 májusában elszenvedett manchesteri 0-1-re végződő találkozó óta 5 alkalommal is lehozták a Kékek elleni meccsüket kapott gól nélkül.

 

A Kékek 8 Premier League találkozó óta nyeretlenek a Uniteddel szemben (5 döntetlen, 3 vereség) és csak az Arsenal (1995-2005 között 19 meccs) és a Blackburn Rovers (1992-1998 között 12 meccs) ellen volt hosszabb nyeretlenségi sorozatuk a sorozat történetében.

 

A Manchester United legutóbbi 5 Chelsea elleni bajnokija közül 4-en nem kapott gólt, ez ezt megelőzően 23 Premier League összecsapás alatt sikerült.

 

Ez lesz az első alkalom, hogy a Manchester United és a Chelsea csütörtökön találkoznak egymással a Premier League-ben, így ez a 13. olyan páros a sorozat történetében, akik a hét minden napján meccseltek már egymás ellen. A Kékek számára a Vörös Ördögök az első ilyen csapat, míg a United ezt már összehozta az Aston Villa, a Liverpool és a Newcastle csapataival.

 

Rangnick csapata legutóbbi 7 Old Traffordon megrendezett bajnokijának egyikén sem szenvedett vereséget és 4 győzelem mellett 3 döntetlenjük van, amik felváltva követték egymást.

 

Csak a Manchester City szerzett több pontot idegenben (39) az idei szezonban, mint a Chelsea (36), illetve csak a Liverpool lőtt több gólt idegenben (40), mint a Kékek (35). A londoni klub minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi 8 idegenbeli mérkőzését megnyerte, ami történetének leghosszabb ilyen sorozata.

 

A Manchester United legutóbbi 4 bajnokijából 3-at elveszített (1 győzelem), ami több, mint az előzőt 18 PL meccsen volt, ezeken 9 győzelem 7 döntetlen és 2 vereség volt a mérlegük. A Vörös Ördögök 2015 decembere óta nem veszítettek el 3 egymást követő bajnoki találkozót és 1978 decembere óta nem fordult elő velük olyan, hogy zsinórban 3 bajnokin is legalább 3 gólt kapjanak.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 190 mérkőzés - 78 United győzelem, 58 döntetlen, 54 Chelsea siker - gólarány 297/227 a United javára

 

Premier League: 59 mérkőzés - 17 United győzelem, 24 döntetlen, 18 Chelsea siker - gólarány 73/72 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: D, V, GY, V, V

 

Chelsea: GY, V, GY, V, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Chelsea 0-0 (2020.10.24.)

United - Chelsea 4-0 (2019.08.11.)

United - Chelsea 1-1 (2019.04.28.)

United - Chelsea 2-1 (2018.02.25.)

United - Chelsea 2-0 (2017.04.16.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

United: Ronaldo 16 gól, Fernandes 9 gól, Greenwood 5 gól, Rashford 4 gól, Fred 4 gól

 

Chelsea: Mount 10 gól, Havertz 7 gól, Jorginho 6 gól, James 5 gól, Pulisic 5 gól, Lukaku 5 gól

 

 

Premier League, 37. forduló

Manchester United - Chelsea

Old Trafford, 2022.04.28. 20:45

 

 

A találkozó játékvezetője: Mike Dean

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Dalot - Lindelöf - Varane - Telles - McTominay - Matic - Fernandes - Elanga - Ronaldo - Rashford

 

Chelsea: Mendy - James - Silva - Rüdiger - Loftus-Cheek - Kanté - Jorginho - Alonso - Mount - Havertz - Werner

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-0

 

 

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!