Manchester United 1 - 1 Chelsea

Chelsea mezőnyfölényt és 1 pontot hozott a két csapat rangadója a Vörös Ördögök számára.


Kicsit unalmasan és Chelsea fölénnyel indult a találkozó, de az 5. percben Reece James gondoskodott arról, hogy De Gea ne aludjon el és egy távoli lövéssel meg is kínálta a spanyolt, aki nem jött zavarba és kiöklözte a játékszert, aztán a 6. percben szintén James az egyik főszereplő, ekkor azonban lövés helyett Wernernek készített elő, de itt is a helyén volt a United hálóőre.

 

A 10. percben életjelet adott magáról a United is. McTominay lefordulását követően Telles és Fernandes került reflektorfénybe, utóbbi pedig kapura is tudta bólintani a lasztit, de erő már nem volt a fejesben így a vendégek kapusa könnyedén fogta.

 

Mindössze 3 perccel később szöglethez jutott a rekordbajnok, a figura pedig végül Ronaldora jött ki, aki ollózva próbálta meg a gólszerzést. A mozdulat szép volt, de sajnos eredménytelen.

 

19. perc, Kanté előtt nyílt szabad terület, ezen felbátorodva pedig kapura is szúrta a játékszert, de De Gea könnyű szerrel fogta a lövést, amit a Kékek támadója helyezni már elfelejtett. Aztán a 22. minutumban Mount került a védők mögé, de itt is a helyén volt a Vörös Ördögök portása.

 

Nem telik el sok idő és a 26. percben Kanté Havertz-hez passzol, Telles lemaradt, a német pedig megpróbálkozott gólt szerezni, de pontatlan volt. Nyomasztó Chelsea fölény a félidő derekán sajnos.

 

Picit később ismét Kanté lódulhat meg zavartalanul és remekül passzolt a United védői mögé. A játékszer most is Havertz-hez került, aki lőni is tudott, De Gea pedig jó szokásához híven ismét védett, vagy ha kicsit epésebbek akarunk lenni, akkor a német belelőtte a labdát a spanyolba, de, a védés az védés, maradt a 0-0.

 

De Gea már most megkaphatja a meccs legjobbja címet. A 36. percben ismét egy hatalmas Chelsea helyzetnél volt a helyén és tudott védeni, ezzel pedig továbbra is tartja a döntetlent Rangnick csapata, viszont sajnos a házigazdáknak ezekben a percekben még a labdatartás sem jött össze.

 

A 40. percben végre sikerült a házigazdáknak átlépniük a vendégek térfelére és bár nagy küzdelmek árán de végül Bruno kapura törhetett, viszont még most sem értjük, hogy miért nem próbált meg kapura lőni, ehelyett a passzt választotta és végül lesállás miatt sípolt is a játékvezető.

 

Szabadrúgással jöhet a Chelsea veszélyes helyről a 43. percben, miután McTominay a földre küldte a Kékek támadóját. A megítélt szabadrúgást azonban James pontatlanul lőtte be és a United védői tisztázni tudtak.

 

A félidő vége előtt megvolt a meccs jelenete is, amelyben Dalot és a melegítő Shoretire a főszereplők. A portugál nekiállt kioktatni a United ifjoncát, hogy a kiguruló labdát legközelebb engedje az oldalvonal mellett messzebbre gurulni. Még keressük a jelzőket erre a szituációra...

 

A fordulást követően ismét a vendégek voltak aktívabbak és első kísérletükre nagyjából 40 másodpercet kellett várni, de a kaput végül nem sikerült eltalálniuk, majd a 48. percben egy szabadrúgást követően Matic tudta beadni a labdát a jobb szélről, de nem talált társat, a Chelsea jöhetett kontrával ezt követően, viszont Fernandes is visszaért és bele tudott piszkítani a Kékek terveibe.

 

Az 53. percben ismét Chelsea helyzet. Jobb szélről érkezett a beadás, viszont Werner lemaradt a labdáról, így a United kapuja továbbra is érintetlen.

 

A 60. percben végül sikerült a vendégeknek a gólszerzés is. James beadásába Havertz beleteszi a fejét és így lett jó Alonsonak, aki kapásból betalál, De Gea itt már tehetetlen volt. 0-1

 

 

Két perccel később aztán jött a poén, a semmiből egyenlít a United. Matic ismét tanárian passzol nagyot küzdve, Ronaldo pedig jó szokásához híven belőtte a helyzetet. 1-1

 

Az egyenlítő találat ellenére továbbra is inkább a vendégek diktálják a mérkőzés iramát, de Tuchel szerint eljött a frissítés ideje, így Lukaku érkezett Havertz helyére, míg Wernert Pulisic váltotta, a belga meg is kapta a maga füttykoncertjét a United szurkolóitól.

 

A cseréket követően a 70. percet követően továbbra is nyomás alatt a házigazdák kapuja. Jobb szélről James folyamatosan be tudja adni a labdát, szerencsére szögletnél komolyabb nem lettt ezekből.

 

78. perc, Ronaldo lőhetett ismét kapura, de Mendy védeni tudott, illetve a portugál klasszis lesen volt, így ha be is lövi, érvénytelenítették volna a találatát.

 

A 79. percben Rangnick is úgy érezte, hogy ideje frissíteni csapatán, Jones érkezett Matic helyére, Rashfordot pedig Mata váltotta. A cseréket követően a Chelsea ismét gólt lőhetett volna, ám a United szerencséjére James a kapufát találta el, a lövést De Gea már csak szemmel tudta követni.

 

Az utolsó 10 percbe lépve ismét a londoniak támadnak, Tellesnek kellett belelépnie James lövésébe. A Kékek érezhetően meg akarták nyerni a találkozót és ennek érdekében próbáltak is mindent megtenni.

 

A 83. percben Elanga iramodott meg, Rüdiger parancsolt megálljt neki, szabálytalanul. A Dean által megítélt szabadrúgást Telles ívelte be, de mély volt, a Chelsea védői számára így nem okozott gondot.

 

Rüdiger ismét kötöttfogásban bizonyult jobbnak, Dean ezt sem hagyta szó nélkül ezúttal a sárga is villant, majd két perc múlva ismét Rüdiger, ezúttal Elangat sikerült fejbe rúgnia, igaz ez nem volt szándékos, ettől függetlenül a svéd játékos ápolásra szorult.

 

A 91. percben Rangnick is kihasználja 3. cserelehetőségét, így Alejandro Garnacho bemutatkozik a felnőtt csapatban Elanga helyén. Újabb tehetség az Akadémiáról, akinek a nevét valószínűleg még sokszor fogjuk hallani.

 

A 93. percben még szögletből jöhetett a United. A labda Lindelöf fejét találta meg, de Mendy végül fogni tudta, ezt követően pedig már nem alakult ki helyzet, maradt az 1-1 Ronaldonak köszönhetően.

 

 

Kezdőcsapat: De Gea - Dalot - Lindelöf - Varane - Telles - McTominay - Matic (Jones 79') - Elanga (Garnacho 90+1') - Fernandes - Rashford (Mata 79') - Ronaldo

 

Cserék: Heaton, Henderson, Jones, Bailly, Fernandez, Mata, Hannibal, Garnacho, Shoretire

 

Gól: Ronaldo (62')

 

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!