A Manchester United U18 elhódította 11. FA ifjúsági-kupáját

A Manchester United U18-as csapata emelhette magasba az FA ifjúsági-kupáját, miután 3-1-re győzni tudott a Nottingham Forest fiataljai ellen szerda este az Old Traffordon.


Travis Binnion fiataljai felnőttek a feladathoz egy emlékezetes estén rekordot jelentő 67.492 nézőszám mellett az Álmok Színházában, ahol Rhys Bennett korai góljának és Alejandro Garnacho második félidőben lőtt duplájának köszönhetően nyerni tudtak a keményen küzdő Forest ellen.

 

A Unitednél mindenki büszke lehet a fiatalokra, amiért elnyerték a szintén rekordot jelentő 11. FA Ifjúsági-kupát. 2011 óta először sikerült elérnie ezt a csapatnak, akkor a már első csapatban játszó Jesse Lingarddal és Paul Pogbaval a soraikban. 

 

A 13. percben szabadrúgáshoz jut a hazai csapat, amit Sam Murray végezhetett el, beadását pedig a kapitány Rhys Bennett váltotta gólra egy erőteljes bólintással. A középső védő megelőzve a Forest védelmét tudott fejelni, a labda lepattant, ez zavarhatta meg Aaron Bott hálóőrt, aki bár beleért a labdába, az még így is a bal sarokban kötött ki. 1-0

 

A Forest gyorsan próbált válaszolni, amikor is Justin Hanks fejelhetett, azonban labdája jóval kapu fölé szállt. A United sem elégedett meg egy góllal, Isak Hansen remekül játszotta a karmester szerepét, többször vezetett remek akciókat, végül Kobbie Mainoo teremtett hatalmas lehetőséget Garnachonak a 37. percben, ám a helyzet kimaradt.

 

Az argentin-spanyol csatár - akinek a mérkőzés előtt átadták az év U18-as játékosának járó Jimmy Murphy-díjat - nem sokkal később ismét próbálkozott, ezúttal Dan Gore passzából, de próbálkozása, ha nem is sokkal, de elkerülte a kaput.

 

Röviddel a szünet előtt Joshua Powell távoli, könnyűnek tűnő lövése tette izgalmasabbá a mérkőzést, ugyanis Vitek rosszul nyúlt a labdáért és az becsorgott a jobb alsó sarokba. Balszerencsés mozdulat, társai vigasztalták a fiatal hálóőrt, miközben a lelátón De Gea arcát is mutatták egy pillanatra. 1-1

 

Vitek a második félidő elején nagy kitartásról tett tanúbizonyságot, mikor bátran vetődött ki, így elhárítva a Forest korai lehetőségét. Szerencsére nem törte le a gól a lelkesedését. A United is próbált élni saját esélyeivel a másik oldalon. McNeill próbálkozását is védeni tudták, majd Garnacho is lehetőséghez jutott, aki elsőként ugrott a labdáért, miután Mainoo próbálkozása lepattant a védelemről, de nem járt sikerrel.

 

 

 

Bott ezután hárította a jobbhátvéd, Marc Jurado erőteljes távoli lövését is, aki a szélről vágott befelé, a támadás végül a jobb oldalon érkező McNeillnél halt el.

 

Vitek ismét kitett magáért, miután Esapa Osong lövésénél volt éber, később pedig egy keresztlabdát sikerült lehúznia a magasból, látszott, hogy éledezik a Forest.

 

A mérkőzés végéhez közeledve azonban a vendégek védelme rontott. Egy rossz passzt követően Garnacho csapott le a labdára, Zach Abbott azonban próbálta menteni a menthetőt, de csak a támadó lábát sikerült elsöpörnie. A hazaiak a büntetőpontra mutattak, a Forest a tizenhatoson kívülre kívülre, végül a bíró Garnachoval értett egyet. [Megjegyzés: mindenki döntse el maga az igazságot]. Maga a sértett állt a labda mögé, a kapus jobbra mozdult, a támadó azonban a helyére lőtte a labdát. [Megjegyzés.:Az argentin egyébként Ronaldo "Siuuuu" gólörömével ünnepelt.] 2-1

 

A mérkőzés hosszabbításában Garnacho bebiztosította a győzelmet is, miután elfutott a bal oldalon, majd megindult befelé, visszahúzta a labdát ezzel elküldve a Forest védőjét más irányba és kilőtte a rövid sarkot. 3-1

 

Az eredmény ezután már változatlan maradt, Garnacho nagyot ment ismét, de az egész csapat dicséretet érdemel a menetelésért. Aki pedig szemfüles volt, vagy megnézi a hivatalos oldalon az összefoglalót, láthatja majd, hogy Ferguson ismét örömében tapsolhatott a lelátón.

 

A Két csapat még találkozik a Premier League U18 utolsó fordulójában egymással május 14-én 13:30-kor, amely mérkőzésnek szintén van tétje, méghozzá a harmadik hely.

 

Összefoglaló:

 

United: Vitek; Jurado, Bennett (c), Jackson, Murray; Mainoo, Gore; Mather (Aljofree 86), Hansen-Aaroen (Oyedele 64), Garnacho; McNeill (Hugill 64).

Nem használt cserék: Pye, Wooster, Forson, Ennis.

Gólok: Rhys Bennett 13, Alejandro Garnacho (büntető) 78, Garnacho 90+4.

Forest: Bott; Abbott, Hammond, Johnson, McAdam; Hanks (Gardner 81), McDonnell (c) (Korpal 90+1); Powell, Taylor, Collins (Perry 73); Osong.

Nem használt cserék: Akers; Perkins, Thompson, Perry, Nadin, Gardner, Korpal.

Gólok: Joshua Powell 43.

Sárgalapok: -


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!