Neil Ryan távozik az Akadémiáról

Neil Ryan, a Manchester United U23-a csapatának segédedzője a szezon végén távozik posztjáról és az Angol Labdarúgó Szövetség utánpótlás csapatának lesz a szövetségi kapitánya.


Ryan a United korábbi játékosának és edzőjének, Jim Ryannek a fia és 19 éven keresztül tevékenykedett az Akadémián. Még 2003-ban kezdte a pályafutását a Vörös Ördögök U11-es csapatánál edzőként, majd szépen sorban az összes korosztállyal dolgozott mielőtt 2018-ban átvette volna az U18-as fiatalok irányítását. Az U23-as fiatalok segédedzői szerepét a 2021/22-es idény előtt vállalta el.

 

Az idősebb korosztályok felkészítése lehetővé tette Neil számára, hogy olyan fiatal játékosokkal dolgozzon együtt, akik az elmúlt években a felnőtt csapatban is megmutathatták magukat. A távozó edző rendkívül büszke arra, hogy összesen 39 olyan játékossal dolgozhatott együtt, akik korábban a United első csapatában is debütálhattak.

 

Ryan júniusban befejezi hosszú kapcsolatát a Vörös Ördögökkel és megkezdi edzői szerepkörét az FA-nál. Utódját az U23-as csapatnál hamarosan bejelentik.

 

Nick Cox, az Akadémia vezetője a következőket mondta: "Neil óriási mértékben hozzájárult a klub sikereihez az itt töltött idő alatt. Fáradhatatlansága és a munkája iránti elkötelezettsége létfontosságúak voltak az Akadémia számára."

 

 

"Apjához hasonlóan Neil is rengeteg fiatal játékos fejlődését segítette az évek során és rengetegen köszönhetik neki, hogy sikerült kiaknázni a képességeiket. A Ryan családnak mindig is elképesztő volt és lesz is a kapcsolata a Manchester Uniteddel."

 

"Neil most az Angol Labdarúgó Szövetségnél betöltendő izgalmas új szerepére készül, ami remek példája annak, hogy az edzők és a játékosok milyen előrelépéseket tehetnek meg a utánpótlás fejlesztési rendszerünkön belül."

 

"Az egész Akadémia köszönetet mond Neilnek az elmúlt 19 évben végzett szolgálataiért és sok szerencsét kívánunk neki új pozíciójában."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!