De Gea: Nyernünk kell a szurkolókért

David de Gea a három pont megszerzését és a szezon győzelemmel való befejezését célozza meg a vasárnapi, Crystal Palace elleni szezonzáró bajnokin.


A Vörös Ördögök azzal a tudattal utaznak a fővárosba, hogy egy győzelemmel bebiztosíthatják, hogy jövőre az Európa- ligában indulhassanak. A csapat spanyol hálóőre a találkozót megelőzően az MUTV-nek adott interjút és felvázolta az utolsó meccsre vonatkozó szándékait.

 

"Tudjuk, hogy nehéz szezont hagyunk magunk mögött, de az a minimum a szurkolóinkért és a büszkeségünkért megpróbáljuk megnyerni ezt a meccset."

 

"Szeretnénk győzelemmel búcsúzni az idényben a szurkolóktól, mert ők végig mögöttünk álltak, nagyszerűek és csodálatos, hogy minden egyes meccsen ott voltak."

 

A kiábrándító szezon miatt a United 2019 után ismét kihagyni kényszerül a Bajnokok Ligáját, ám De Gea úgy véli, hogy személyes szinten mégis ez volt számára az egyik legjobb, mióta Manchesterbe igazolt.

 

 

"Elejétől a végéig nehéz volt számunkra, de mégis úgy gondolom, hogy saját szemszögemből nézve büszke lehetek a teljesítményemre. Nagyon keményen dolgoztam a nyáron azért, hogy itt lehessek és készen álljak a játékra és megmutathassam a tulajdonságaimat mindenkinek. Szerintem ez nagyon jól sikerült. Kitartóan játszottam a szezon során és sokat segítettem a csapatnak."

 

De Gea eddig 4 alkalommal nyerte el a szezon legjobbjának járó elismerést a csapaton belül és nincs más játékos, hogy hasonló mutatóval rendelkezne ebben a tekintetben. Teljesítményének köszönhetően pedig ismét esélyes erre a díjra.

 

Arra a kérdésre, hogy a korábbi szezonokhoz képest ez a mostani teljesítményben hasonló-e azt felelte: "Talán ez volt az egyik legjobb szezonom. Voltak már jó szezonjaim, de úgy gondolom, hogy ez most nagyon jó volt."

 

A 31 éves kapus 487. alkalommal szerepelhet a Unitedben a Palace elleni bajnokin, ezzel pedig a klub örökranglistájának 11. helyén áll jelen pillanatban.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!