Erik ten Hag exkluzív interjúja - 2. rész

Következik Erik ten Hag exkluzív interjújának második felvonása, melyet még a túra előtt készített a klubmédia a holland menedzserrel.


Ten Hag felvázolta a beszélgetés során, hogy a túra miért fontos játékosai számára, valamint méltatta annak lehetőségét, hogy így kapcsolatba léphetnek a United globális szurkolótáborával.

 

Mennyire volt fontos számodra, hogy úgy tudj megérkezni, hogy a teljes felkészülési szezont végigcsináld a csapattal? 

"Mind ismerjük milyen egy ilyen túra, lesz, hogy nem lesz idő edzeni közben. Kihasználtuk azt az időszakot, a túra előtti két hetet arra, hogy rengeteget edzzünk, hiszen utána már jön az az időszak, amikor 3 naponta meccsek lesznek. Ez válik utána rutinná is, amikor elkezdődik a bajnokság."

 

A túra nem csak a felnőtt csapat tagjairól szól, hanem a fiatal játékosoknak is nagyszerű lehetőség a bizonyításra. Mit tanácsolnál azoknak a srácoknak, akik veletek tartanak a túrán?

"Amit látni akarok az az, hogy tanulnak, hogy képesek megmutatni magukat, mert ki kell érdemelniük a helyüket az élvonalbeli futballban. A pozíciót, amire vágynak ki kell érdemelni. Ez azt jelenti, hogy minden nap teljesíteniük kell, ami megkövetel egy bizonyos stílust, bizonyos életformát, amihez alkalmazkodniuk kell és ami valószínűleg elsőre furcsa lesz számukra, mert még nem ismerik annyira. Kíváncsian várom, hogy meg tudják-e csinálni. Reményeim szerint 1-2 fiatal képes lesz bizonyítani és bekerül a keretbe, viszont, ha be akarnak kerülni az öltözőbe, akkor azt ki kell érdemelniük."

 

 

Vár rátok néhány nagy meccs a túra során, köztük 3 Premier League ellenfél elleni. Mennyire várod ezeket?

"Fontosnak tartom őket, mert remek teszt lehetőség olyan játékszinttel, amivel majd rendszeresen szembesülsz a szezonban. Azt fogjuk megtanulni közben, hogy miként tudjuk a játékmódunkat, amit gyakoroltunk beépíteni a meccsekbe. Azt hiszem, hogy nagyon jó ezt úgy tesztelni, hogy olyan ellenfelekkel játszunk, akik utána a pontvadászatban is a riválisaink lesznek."

 

Az edzések és a mérkőzések mellett gondolom létfontosságú lesz a túra ezeken kívüli része is, mely alatt időt tölthetsz a játékosokkal. Ez lehetőséget teremt, hogy megismerjenek téged és a stábodat is. Várod, hogy a személyes kapcsolatok fejlődjenek a következő hetekben?

"Egyértelműen fontos, hogy sok időt töltsünk együtt és, hogy mindezt a játékon kívül is megtegyük. Lesz időn a futballhoz nem közvetlenül kapcsolódó programokra is a helyszíneken, hogy jobban megismerjük egymást."

 

Mennyire létfontosságú az idei szezon közbeni világbajnokság szokatlan időpontja miatt, hogy a túrát és a felkészülési időszakot minél jobban kihasználják a játékosok a megfelelő erőnlét megszerzésére?

"Fontos, de nincs különbség az előzőekhez képest. Az előszezonokban arra törekszünk, hogy a játékosok minél jobb kondícióba kerüljenek, fizikálisan és mentálisan is fittek legyenek és, hogy csapatot alkossanak. Amit itt megtanulunk, csinálunk az természetesen javulni fog a szezonban, de itt állítjuk fel a mércéket, követelményeket a lehető legmagasabbra. Értéket alkotunk, szabályokat alkotunk, egy szóval megszervezzük a szezont és az itt kijelölt úton kell végigmenni."

 

 

Mit vársz teljesítmény szintjén a túrán résztvevő játékosoktól?

"Mint mindig, most is a legmagasabb színvonalat várom, illetve természetesen a fejlődést, mert mindig van hova. A felkészülési szezonban is a legjobbat várom a srácoktól mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken."

 

Az első hazai meccsed a Rayo Vallecano ellen lesz. Várod már, hogy első alkalommal találkozhass hazai pályán a szurkolókkal?

"Igen, ahogy mondtam is találkoztam már velük a városban is és érzem az elkötelezettségüket, érzem bennük a tüzet és meg akarom adni nekik azokat az eredményeket, amiket várnak és szeretném együtt velük megteremteni azt a varázslatos hangulatot, ami jellemző az Old Traffordra. Együtt létrehozhatunk egy győztes csapatot, amely olyan futballt játszik, amit a szurkolók szeretnek nézni."

 

A Manchester United hatalmas globális szurkolótáborral rendelkezik. Mennyire fontos, hogy a csapat találkozni tudjon a világ másik felé élő szurkolókkal?

"Nagyon fontos és kíváncsian várom, hogy milyen lesz. Tudom, hogy nagyszerű élmény lesz, de várom, hogy átéljem, megtapasztaljam ezt az élményt."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!