Ten Hag melbourne-i sajtótájékoztatója

Erik ten Hag megtartotta Melbourne-ben is a csapat szokásos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, melyen többek közt beszélt Harry Maguire állapotáról, valamint Donny van de Beek legjobb pozíciójáról is.


A holland menedzser sajtótájékoztatójához csatlakozott Marcus Rashford is, aki elárulta, hogy teljesen felfrissült és már most rengeteget profitált a felkészülési időszakban végzett munkából.

 

Mennyire veszi komolyan ezeket a felkészülési meccseket?

"Igaz felkészülési időszak van, de a futballban azért játszol, hogy nyerj. A végén mindig a győzelem a fontos. Természetesen a cél az, hogy ebben az időszakban fejlesszük a csapatot és ez is célja az edzői stábnak a mérkőzések alatt is."

 

Mennyire lesz teljes a csapat?

"A csapatunk rendben van, mindenki bevethető. Erős csapatunk van, így a szurkolók boldogok lesznek."

 

Mire számítassz a Melbourne Victory elleni meccsen?

"Örülünk ennek a találkozónak, mert másmilyen lesz az ellenfél. Mindig jó olyan csapat ellen játszani, aminek más a stílusa, kultúrája. Tudjuk nagyon jól, hogy mire számíthatunk a Liverpooltól, Crystal Palace-től és az Aston Villatól, a Melbourne Victory estében azonban más a helyzet. Úgy láttam, hogy remekül játszanak, másodikok lettek a bajnokságban, erős a keretük és azt gondolom, hogy az edzőjük tudja mit csinál. Remek tesztt lesz ez az összecsapás."

 

 

Tudsz friss híreket mondani Harry Maguire-ről?

"Igen, holnap bevethető lesz. Meglátjuk még mennyi időt kap, de szerintem egy félidőt biztos játszani fog."

 

A Liverpool elleni találkozón láthattunk néhány dolgot a csapattól, amiken az edzőpályán dolgoztatok. Kíváncsi vagyok, hogy milyen taktikával fogsz nekivágni a szezonnak, illetve, hogy a játékosok képesek lesznek-e átvinni mindent a meccsekbe az edzőpályáról.

"Azt szeretném, ha a csapat minden területe produktív lenne, mert a legfontosabb az, hogy a játékosok kezdeményezzenek, amikor náluk a labda és akkor is, amikor a labdáért megyünk, tehát támadásban és védekezésben is."

 

Jürgen Klopp azt mondta, hogy csapata megszenvedett a szoros emberfogásos módszer ellen. Mit reagálnál erre?

"Nem gondolom, hogy szoros emberfogást alkalmaztunk volna. Persze, voltak pillanatok, amikor erre jött ki a játék, de az alapfelállás az volt, hogy nyomjunk és proaktívak legyünk. Van, amikor kivitelezhető, hogy mindenki felvesz egy embert, de, ha az nem lehetséges, akkor csapatként kell megoldani a feladatot. De az alapelv, hogy nyomást gyakoroljunk a meccseken az ellenfélre végig."

 

Zidan Iqbal nagyszerűen játszott a Liverpool ellen. Mit szólsz a teljesítményéhez, illetve a többi, Akadémiáról érkező játékoséhoz?

"Már korábban is mondtam, hogy a Manchester Unitedben hatalmas potenciál van. Igazán jó, tapasztalt játékosok vannak itt, mellettük pedig rengeteg fiatal srác, akikben ott a lehetőség. Ezt kell kiaknáznunk és ezen dolgozunk folyamatosan. A United híres erről és itt van Marcus Rashford, akire nyugodtan mondhatjuk, hogy az Akadémia egyik szimbóluma és az utána felnövő generációnak igazi példakép."

 

Lehet, hogy ismerős arc is lesz a pályán az ausztrál csapatban?

 

Sikerült már felfedeznetek Melbourne-t és környékét?

"Nemrég érkeztünk meg, még csak a szállodában voltunk jóformán, meg edzettünk. Hosszú volt az út Thaiföldről ide, de egy fantasztikus városban vagyunk és érezhető a sport szeretete."

 

Hol látod Donny van de Beek helyét a csapatban? Középpályásként mélyebben, vagy feljebb, tízesként?

"Mindkettőre képes, ezt tudom jól a közös múltból. A legjobb pozíció számára azonban az ellenfél térfelén van, amikor a csatár mögött játszik. Ott képes a legjobb teljesítményre és arra, hogy remekül játszon."

 

Jadon Sancho nagyon jól játszott a Liverpool ellen és javarészt a jobb szélen láthattuk. Ezen a poszton vetnéd be a szezon során?

"Nagyon örültem a teljesítményének. Úgy gondolom, hogy jó a bal oldalunk, de a Liverpool ellen látható volt, hogy a jobb szélen is támadtunk és egyensúlyban voltunk. Túlságosan kiszámítható, ha csak az egyik szélen vagy erős, ezért az a célunk, hogy mindkét oldalon jók legyünk. Illetve középen is."

 

Okoz számodra fejfájást a kezdő kiválasztásakor, hogy Eric Bailly is kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Liverpool ellen?

"Nem, emiatt nem fáj a fejem. Boldog vagyok. Teljes csapatra van szükségünk a következő idényre a sok meccs miatt, melyek közben lesz egy világbajnokság is. Szóval egy igazán teljes csapat kell, melyben képesek a játékosok versengeni egymással, amivel magasabb szintre emelik egymást."

 

Az ausztrál szurkolók szívesen látnák Cristiano Ronaldot is játszani a túra során. Tudsz esetleg róla valami újat mondani?

"Már nyilatkoztunk, hogy mi a helyzet vele, nincs új információm."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!