Ten Hag üzenete a támadóinak

Erik ten Hag üzenetet küldött támadóinak az MUTV-nek a Crystal Palace elleni meccs után adott interjújában.


A holland menedzser is jól látta, hogy az elöl játszó Anthony Martial, Marcus Rashford és Jadon Sancho is betalált a Crystal Palace ellen 3-1-re megnyert felkészülési találkozón, a csapat pedig így folytatta jó formáját a túra során.

 

Ten Hag úgy érzi, hogy a csapat gólszerzésben mutatott teljesítménye igazolja az általa megkövetelt kemény munkát és úgy véli, hogy ez a szezon során is meghozza majd eredményét.

 

A menedzser elfogadta a csatárok korábbi érvelését arra vonatkozóan, hogy spórolniuk kell az energiájukkal, hogy elöl minél frissebbek és veszélyesebbek tudjanak lenni, az ő filozófiája szerint viszont minél magasabban sikerül a labdát visszaszerezni, annál több lehetőséget tudnak teremteni a Vörös Ördögök.

 

 

Ennek egyik klasszikus példája volt Martial gólja a Liverpool elleni felkészülési meccsen, amikor egy gyors labdaszerzést követően egymaga vezethette kapura a labdát és szerzett gólt.

 

"Remélem sikerült meggyőznünk a támadókat arról, hogy rengeteget kell dolgozniuk. Sokat futniuk."

 

"Gyakran látni támadó játékosokat, akikből hiányzik az energia és csak a támadásokba fektetnek munkát. Most láthatták azt is, hogy ha sok energiát fektetnek be a védekezésbe ők is, akkor a jutalom az, hogy több gólt szereznek, mert már fent képesek visszaszerezni a labdát."

 

"Egyetlen ellenfél sem szereti, ha már a védősoruknál megverik őket, nekünk pedig ez nagy előnyt jelenthet, de kell hozzá az egész csapat."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!