Pellistri ismét kölcsönbe, de új bajnokságba kerülhet

Facundo Pellistri két bajnokság közül választhatja ki következő szezonbeli állomáshelyét, miután Erik ten Hag állítólag közölte a fiatal játékossal, hogy kölcsönbe távozhat a nyáron.


A Manchester United 2020 októberében a Penarol együttesétől szerződtette Pellistrit, akkor 7.65 millió fontot fizetve azért, hogy a szélső Európába tegye át székhelyét. Mindazonáltal azóta még nem sikerült bemutatkoznia a klub felnőtt csapatában tétmérkőzésen és 18 hónapot kölcsönben az Alaves együttesénél töltött.

 

Pellistri 34 mérkőzésen kapott játéklehetőséget a spanyol klubnál, de egyetlen gólt vagy gólpasszt sem jegyzett másfél év alatt. Utólag kijelenthető, hogy nem sikerült jól ez az ideiglenes átigazolás a fiatal szélső számára, mert nem segítette fejlődését.

 

Július elején maga az uruguayi játékos mondta ki, hogy nem kíván újra az Alaveshez csatlakozni, amikor kölcsönidőszaka problémáiról számolt be:

"Nem mondható, hogy boldogan távoztam az Alavestől, mert nem igazán kaptam elegendő játéklehetőséget" - mondta.

 

"Egy csodálatos klubot, embereket, orvosi és szakmai stábot hagytam el. Ebből a szempontból jó volt a Vitoriaban töltött időszakom, de a futball szempontjából nem."

 

"Soha nem kaptam indoklást arra, hogy de miért? Minden menedzser más. Talán másként látták azt, hogy mit adhatok a csapatnak, ezt pedig maximálisan el kell fogadnom."

 

"Az edzőnek kell a döntéseket meghoznia. Én mindig a legjobb teljesítményemet nyújtottam. Az edzéseken 100%-ot adtam és mindig játékra kész voltam. De a mérleg negatív számomra. Többet szerettem volna játszani."

 

 

Pellistri jelenleg tagja a Vörös Ördögök felkészülési túráján résztvevő keretnek. A múlt héten még gólt is szerzett a Liverpool 4-0-s legyőzése során.

 

Azonban az azóta lejátszott két felkészülési meccsen nem játszott és úgy tudni, hogy ezúttal is kölcsönbe kerülhet majd.

 

Az ESPN Uruguay szerint Ten Hag már közölte is vele, hogy nem része a felnőtt csapattal kapcsolatos terveinek a 2022/23-as szezonban. Ennek értelmében a válogatott játékos pedig máshol folytathatja fejlődését egy ideiglenes klub megtalálásával.

 

Pellistri számára két opció él jelenleg. A Serie A vagy a Primeira Liga, ugyanis olasz és portugál klubok mutattak érdeklődést a megszerzése iránt.

 

Az ESPN azt nem árulta el, hogy mely konkrét klubokról van szó, de hamarosan fel fogják venni a kapcsolatot Pellistri ügynökével.

 

Pellistri számára nem az a fontos, hogy hol lesz a következő állomáshelye, hanem hogy megfelelő mennyiségű játéklehetőséghez juthasson. Ez pedig nem csak neki, hanem a Unitednek is a hasznára válna, mert így gyorsabban fejlődne és az értéke is ezzel együtt nőhetne az átigazolási piacon.


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!