Átigazolási hírek: Pletyka péntek

Viszonylag csendesnek mondható napokon vagyunk túl átigazolási pletykák terén, azért egy-két gyöngyszem így is született, nézzük is meg őket.


Legutóbbi pletykarovatunk megjelenése óta történt azért két bejelentés is a múlt héten. Elsőként pont egy hete jött a hivatalos megerősítés arról, hogy Christian Eriksen 3 éves szerződést ír alá a Manchester Uniteddel. A dán középpályás érkezésének hírét már napokkal korábban belengette a megbízható forrásnak tartott Fabrizio Romano is, ugyanakkor a szokásosnál komolyabb orvosi vizsgálatnak vetették alá a játékost a legutóbbi kontinensviadalon történtek miatt. Ám végül mindent rendben találtak, így a komoly tapasztalattal és tudással rendelkező Eriksen Vörös Ördög lesz.

 

Eriksen bejelentését követően vasárnap pedig Lisandro Martinez érkezését is megerősítették a klub részéről, akiért a hírek szerint 55 millió Eurót csenget ki kezdésként az Ajaxnak a United, illetve bizonyos feltételek teljesülése mellett még az összeg növekedhet is. Eriksen esetében egyébként a transzfer ingyenes volt, így elmondható, hogy eddig egész szépen teljesítünk anyagilag a piacon, főleg ha azt vesszük, hogy Malacia árát Pereira eladása be is hozta.

 

Martinez a védelembe érkezik, ugyanakkor érdekes felvetés lehet, hogy ő bevethető védekező középpályás szerepkörben is, így kíváncsian várjuk, hogy újdonsült menedzserünk milyen szerepet kíván leosztani rá.

 

A Frenkie de Jong saga is folytatódott, bár mostmár nem lenne meglepő, ha ezt a szálat elengedné a klub, mert bár a United és a Barca megegyeztek a játékos vételáráról, a holland középpályás továbbra is inkább a katalánok szolgálatában szeretne állni, bár a klub pénzügyi helyzete miatt ez nem feltétlen rajta múlik. Ha mindenképp fogadnunk kellene valamire, akkor most inkább arra tennénk, hogy ő nem fog érkezni és felesleges is időt tölteni azzal, hogy loholunk utána...már, ha még loholunk egyáltalán.

 

 

Az iménti gondolatot alátámaszthatja az, hogy a Wolves középpályásának, Ruben Nevesnek ismét előkerült a neve a Uniteddel kapcsolatban. A portugál kifejezetten De Jong alternatívája a United háza táján arra az esetre, ha a holland nem állna kötélnek. Árban talán még kicsit kedvezőbb is lenne a költsége a leigazolásának, illetve előnyt jelenthet, hogy jól ismeri a Premier League-et és annak minden kihívását.

 

Antony nevét is ismét egyre többet hallani, olvasni, mivel Ten Hag továbbra is szeretné megerősíteni a támadó szekciót, amire az első számú kiszemelt továbbra is az Ajax brazilja. A transzferbe ráadásul a legújabb hírek szerint Ethan Laird játékjogát is bevonná a rekordbajnok, plusz még fizetne is a támadóért. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mi nagyon örülnénk Antony érkezésének.

 

 

A végére egy számomra meglepetés "vendéget" hagytam, aki már megjárta a Unitedet (vagy a Uniteddel???). Ő nem más, mint Memphis Depay. A holland támadó visszatérésének hírét ráadásul Gerard Romero szellőztette meg, aki szintén megbízható forrásnak mondható. Az újságíró szerint Depay hajlik a visszatérésre, főleg úgy, hogy állítólag Xavi közölte vele, hogy Lewa érkezésével számára nem sok babér fog teremni a katalánoknál. A Barca Romero szerint nagyjából 20 millió Euró ellenében el is engedné a 28 éves támadót, akit állítólag a Spurs is vinne.

 

A The Independentben a minap jelent meg, hogy a United beszállna a versenybe a Chelsea mellett a Bayern jobb szélső védőjéért, Benjamin Pavardért. A 26 éves játékos érkezése egyben azt is jelenthetné, hogy vagy Dalot, vagy Wan-Bissaka búcsúzni kényszerülne, a korábbi pletykák alapján ez valószínűleg inkább az angol bekk lenne és a portugál pedig maradna. Pavard piaci értéke 30 millió Euró a Transfermarkt szerint.

 

A Metro szerint pedig Ten Hag szemet vetett a Brentford csatárára, Ivan Toney-ra, akit a Newcastle is vinne. A 26 éves angol játékosért 40 millió font körüli összeget szeretnének kapni a méhek, kérdés, hogy megér-e ennyit a Vörös Ördögöknek, vagy valaki mást szemelnek inkább ki maguknak?


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!