Bruno üdvözli Ten Hag "szigorú" edzői stílusát és "egyértelmű" filozófiáját

Bruno Fernandes üdvözli Erik ten Hag "kemény" edzői stílusát és hiszi, hogy a holland szakember "egyértelmű" filozófiája újra sikeressé teheti a Manchester Unitedet.


Ten Hag sikeres rajtot produkált új állomáshelyén mióta az előző szezon végén átvette a stafétát Ralf Rangnick ideiglenes menedzsertől, ugyanis a United a felkészülési szezon első mérkőzésen kiütötte az ősi rivális Liverpoolt Thaiföldön, majd Ausztráliában győzni tudtak a Melbourne Victory és a Crystal Palace ellen is.

 

A három eddigi barátságos mérkőzésen remek teljesítményt nyújtó Fernandes dicsérte az 52 éves menedzser ellentmondást nem tűrő, minden részletre odafigyelő hozzáállását és elmondása szerint könyörtelen attitűdje az egész keretet két lábbal a földön tartja.

 

"Azt akarja, hogy tartsuk be a szabályait, rengeteget vár el tőlünk és szeretné, ha mindenki ugyanazokat az elveket vallva csinálná ugyanazokat a dolgokat" - kezdte Bruno a Sky Sports Newsnak az Aston Villa elleni felkészülési mérkőzést megelőzően nyilatkozva.

 

"Mindenki tudja, hogy keményen, ugyanarra húzva kell dolgoznia, mert ha nem, akkor ki fog kerülni a csapatból. Ez jó dolog, mert ha sikeresek akarunk lenni csapatként, akkor mindig ugyanazt az utat kell járnunk."

 

"Fegyelmet hozott a csapatba, de ezzel együtt szabadságot is ad a játékosoknak, hogy meghozzák a saját döntéseiket. Meg vannak a saját szabályai, amiknek a követését elvárja tőlünk, de emellett az idősebb generációnak felelősséget is akar adni."

 

 "Szigorú és kemény, de ezzel egy időben kedves és nagyon jó beszélgető társaság."

 

"A legfontosabb, hogy kövessük azt, amit elvár tőlünk, mert szerintem egyértelműen meghúzta a határokat, hogy mit akar a csapattól, én pedig követni akarom ezt, mert szeretnék ilyen módon sikeressé válni."

 

"Ha mindenki megérti, hogy követnünk kell a szabályokat és az edzői illetve csapat szintű elvárásokat, akkor mindenki egy irányba fog evezni, ez pedig alapja annak, hogy sikeres csapat lehessünk."

 

"Szerintem mindenki boldog lesz a szezon végén, ha mindent meg tudunk tenni azok közül, amit elvár tőlünk."

 

 

Bár nem kisebb a feladata, mint hogy levezényelje a csapat újjáépítését az Old Traffordon, Ten Hag aprólékos munkája egyértelmű eredményeket hozott eddig a felkészülési szezonban.

 

Már a Liverpool elleni 4-0-s győzelem korai szakaszaiban kristálytisztán megmutatkozott, hogy Ten Hag milyen tanokat próbált átadni játékosainak - gyorsabb reakció, biztonság az átmenetekben, magabiztosság a labda birtokában és kohézió a hiányában.

 

Amikor arról kérdezték, hogy a csapat már kezdi-e érezni a játékstílusbeli különbséget, Fernandes így válaszolt:

"Szerintem egyértelmű. Nagyon jól elmagyarázza nekünk, hogy mit akar és azt el is várja, szóval ha valaki ennek nem tud megfelelni, annak meg van a következménye."

 

"Szóval amikor a fegyelemről beszélünk, az ebben is megnyilvánul. Nagyon tiszta és egyértelmű utasításokat ad, nincs mód kibújni alóluk. Még ha nem értesz angolul, akkor is tudod, hogy mit akar játszatni, ez pedig azt gondolom, hogy nagyon fontos számunkra."

 

"Senki, semmivel nem kerülheti el a figyelmét és az idősebb játékosoknak is ki kell venniük ebből a részüket, ezzel biztosítva azt, hogy egy irányba tartsunk."

 

Fernandes 2020 januárjában üstökösként robbant be az Old Traffordon, amikor a Sporting Lisszabontól Manchesterbe tette át székhelyét, a 2020/21-es szezon végéig ugyanis 22 mérkőzésen 12 gólt és 8 gólpasszt jegyzett.

 

Azonban az előző idény csalódást keltően sikerült a portugál szintjéhez képest. Csak 10 gólt lőtt az előző szezonbeli 28-hoz képest, azonban eltökélt, hogy igazolja, megérdemelten írhatott alá új, öt éves szerződést márciusban a klubbal.

 

"Amikor megérkeztem a klubhoz, sok kritika érte és az eredmények nem voltak a legjobbak. Viszont amikor megérkeztem, nem miattam, de a csapat elkezdett jobb teljesítményekkel előrukkolni."

 

"Az előző szezon csapatként nem volt sikeres, így egyénileg is nehezen lehetett volna az. Én mindent megtettem azért, hogy a csapat eredményei javuljanak, de természetesen ez egy nehéz szezon volt mindenkinek és mivel az eredmények nem voltak megfelelőek, ezért egyéni szinten is nehéz volt sikeresnek lenni."

 

"Amint a csapat képes jól teljesíteni és jó eredményeket produkálni, az boldoggá fog tenni és az én játékom is sokkal jobb lesz."

 

"Tisztában vagyok vele, hogy mindenki sokat vár tőlem, mert az első szezonom lenyűgözőre sikerült, míg az előző idényben csak 10 gólt és 14 gólpasszt értem el. Tudom, hogy képes vagyok ennél jobban teljesíteni."

 

"Boldog vagyok azzal, amit ennél a klubnál elértem, az új szerződésem pedig azt mutatja, hogy a klub tisztel és bízik bennem. Itt az idő, hogy ezt elkezdjem meghálálni."

 

"Én egy érzelmes játékos és személyiség vagyok. Túl sokat kritizálom magamat és néha egy kicsit le kell nyugodnom, de ilyen vagyok. Nem szeretek veszteni, de nem próbálok meg másokat okolni, ha így történik. Azt nézem, hogy miben tudnék javulni, hogy a csapat fejlődhessen."

 

"Beszéltem a menedzserrel, aki megkérdezett, hogy mik az érzéseim a játékrendszerünk kapcsán, én pedig azt feleltem neki, hogy volt egy edzőm a Sporting Lisszabonnál (Marcel Keizer), aki szintén az Ajaxból jött és nagyon hasonlóak a dolgok az akkor tapasztaltakhoz. Nekem vele volt a legjobban sikerült szezonom."

 

"Szóval számomra követni a szabályokat, amelyeket [Ten Hag] akar és megfelelni az elvárásainak, illetve az elképzelt játéknak, természetes. Nekem a legfontosabb dolog, hogy a csapat sikeres legyen."

 

 

Brunot Unitedbeli és válogatottbeli csapattársa, Cristiano Ronaldo hatásáról is faggatták, akinek jövőjét az elmúlt hetek során intenzív találgatás övezi.

 

Ronaldo közölte a klubbal, hogy a Bajnokok Ligája szereplés miatt távozni kíván és családi indokokra hivatkozva nem is csatlakozott a csapat Thaiföldön megkezdett felkészülési túrájához sem.

 

Amikor azt illetően kérdezték, hogy az előző szezonbeli problémák közül az egyik az volt-e, hogy a csapat játékstílusa megváltozott annak érdekében, hogy az ötszörös aranylabdás Old Traffordra való visszatérése miatt alkalmazkodjanak hozzá, Fernandes nem hezitált:

"Nem igazán hiszem."

 

"Én azért vagyok a pályán, hogy kiszolgáljam a csatárokat és szerintem remekül kezdtük a szezont. Cristiano a megérkezése utáni első mérkőzésén két gólt szerzett, amely után én is betaláltam és ezen kívül is több gólt szereztem Cristianoval együtt játszva."

 

"Szerintem az összes gólom úgy született, hogy ő is a pályán volt, szóval egyáltalán nem hiszem, hogy ő lett volna a probléma."

 

"Együtt játszom vele a portugál válogatottban és ez soha nem lesz probléma, mert a jó játékosok bárhol, bármikor ki tudják egészíteni egymást."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!