Sancho: Egészen más lett a csapat

Jadon Sancho egészen kivirágzott és készen áll a Vörös Ördögökre váró megmérettetésekre Erik ten Hag irányításával.


Az angol támadó számára frusztrálóan indult manchesteri pályafutása és tavaly ilyenkor egy fülgyulladás miatt a felkészülési szezonja is félbe szakadt. Most azonban a pihenést követően sokkal frissebben tért vissza és a túrán szerzett találatai arról árulkodnak, hogy az önbizalma teljesen rendben van.

 

A klubmédia még Perth-ben készített interjút a fiatal játékossal, melyben arról beszélgettek, hogy hogyan éli meg a felkészülési időszakot, milyen az új menedzserrel együtt dolgozni és milyen érzés, hogy a csapatnak most jól megy a szekér.

 

Megkezdődik a második szezonod a klubnál és most nagyon kiegyensúlyozottnak tűnsz. Milyen tanulságokat fogsz kamatoztatni a következő idényben?

"Ez lesz a második évem a csapatnál, már nem kell azzal foglalkoznom, hogy beilleszkedjek, tudom, hogyan játszanak a társak és izgatottan várom az új szezont az új menedzserrel. Tisztában vagyok vele, mik az elképzelései és úgy gondolom, hogy abszolút illeszkedem ebbe. Nagyon pozitív élményt nyújtanak az edzések eddig, mindenki elfogadta amit Erik elvár tőlünk és a munka látszik az eredményeken is, mert sokkal több helyzetet tudunk kidolgozni, többet birtokoljuk a labdát és jó dolgok születnek abból, amit tudunk."

 

Eddig számodra jól alakul a felkészülési időszak, hiszen gólokat szerzel. Hasznos lesz ez majd a szezon során is?

"Nos, ha úgy vesszük ez az első felkészülési szezonom a Unitednél, mert az előző egy fülgyulladás miatt nem úgy jött össze, ahogy szerettem volna. Nem tudtam végigcsinálni a felkészülést a srácokkal és ez nagyon bosszantó volt. Emiatt hiányzott a megfelelő erőnlét és a társak megértésének képessége is. Most sokkal komfortosabban érzem magam, a felkészülési meccseken való gólszerzés pedig csak növeli az önbizalmam és szeretném ezt átvinni a szezonra is és így folytatni továbbra is."

 

Úgy tűnik, hogy a menedzser nagyon erős csapategységet kovácsolt a pályán és azon kívül is. Mennyire érzik ennek előnyét a játékosok?

"Ez így igaz. Több meccsünk is volt már az irányításával és megértettük, hogy mit szeretne látni tőlünk a pályán. Mindenki elfogadta az akaratát és képesek vagyunk azt produkálni, amit ő elvár tőlünk. Ahogy korábban is mondtam, ez látható a meccseken, mert sokkal szebb a játékunk, több a gólszerzési lehetőség és többet birtokoljuk a labdát, így pedig eredményesebbek is vagyunk."

 

 

Annak ellenére, hogy most ezek csak barátságos meccsek, fontos, hogy minél több győzelem szülessen?

"A menedzser elmondta nekünk, hogy minden meccs fontos. A gondolkodásmódja az, hogy nyerjünk, hogy jól teljesítsünk és ezt elfogadjuk és mindenki a legjobb teljesítményt szeretné nyújtani, különösen a pályán. Az eddigiek kifejezetten önbizalomnövelő meccsek voltak."

 

Mennyire várod már, hogy elkezdődjön a szezon és jöjjenek a nagy mérkőzések?

"Nem rohanok előre, meccsről meccsre haladok. A Premier League-ben minden mérkőzés nagy meccs számunkra és szeretnénk jól kezdeni. Biztos vagyok benne, hogy készen fogunk állni."

 

Amikor visszatértem Manchesterbe lesz néhány új arc is az edzéseken, Malacia pedig már itt volt veletek a túrán. Te már tudod, hogy milyen érzés ehhez a klubhoz csatlakozni, mit tanácsolnál nekik?

"Azt, hogy továbbra is játszanak úgy, mint az előző klubjuknál, de tudom, hogy mindig nehéz új csapatba beilleszkedni, más játékstílushoz alkalmazkodni. Tyrell nagyszerűen vette az akadályokat, ismertem már őt, mert fiatalabban játszottam ellene a válogatottal. Megtapasztaltam, hogy remek védő."

 

Valóban jó volt ez a felkészülési túra arra, hogy a csapat összekovácsolódjon és megismerjétek az új edzői stábot alaposabban is?

"Nagyjából ugyan azok a játékosok vannak most a csapatban, mint akik tavaly is, azonban olyan, mintha teljesen más lenne a csapat. Ezen dolgozunk is keményen és úgy érzem, hogy egyre jobbak vagyunk. A menedzser elvárja, hogy nagy legyen az összetartás, hogy együtt szórakozzunk, illetve a közös vacsorák is ilyenek. Szóval igen, ez segít."

 

Végezetül mit látsz, mindenki izgatott az új szezon miatt?

"Igen, határozottan. A tavalyi év közel sem volt nagyszerű és mindenkinek van bizonyítani valója a következő szezonban. Nem akarunk olyan teljesítményt nyújtani, mint tavaly és elszomorítani a szurkolóinkat. Lehet sokan távol is maradtak, mert nem akarták nézni, ahogy szenved a csapat, remélem, hogy ez idén megváltozik. Mi megteszünk mindent a maximális teljesítményért, hogy a szurkolók szép és eredményes játékot lássanak és sokat mosolyogjanak."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!