Lisandro: Ten Hag nagyon fontos számomra

A Manchester United legfrissebb igazolása, Lisandro Martinez elmondása szerint döntésében, hogy a klubhoz igazol, nagyon nagy szerepet játszott az, hogy újra együtt dolgozhasson Erik ten Haggal.


Az argentin védő az Ajaxtól érkezett és elmondása szerint a United egy olyan húzóerőt képvisel, amellyel a világ futball összes játékosa számára vonzó kihívást jelent.

 

Azonban Martinez nem tagadja, hogy Ten Hag hatása kulcsfontosságú motivációs tényező volt számára, miután Amszterdamban három produktív évet töltöttek már együtt.

 

"Vele dolgoztam három évet az Ajaxnál, ismerem az általa elvárt játéksílust" - kezdte Martinez.

 

"Hogy őszinte legyek, rengeteget fejlődtem a keze alatt. Most már Manchesterben dolgozik és újra meg volt rá a lehetőségem, hogy együtt dolgozzunk, ő pedig nagyon fontos a karrieremben."

 

Amikor arról kérdezték, mi teszi különlegessé Ten Hagot, a 24 éves játékos azt emelte ki, ahogy a United újdonsült menedzsere edukálja a játékosait.

 

"Az biztos, hogy ő nagyon heves. Emellett jó futballt játszat. És tudjátok, győztes mentalitású? Ez a legfontosabb dolog."

 

"Minden egyes játékosnak szüksége van a tiszta, egyértelmű dolgokra. És szerintem ő ebben nagyon jó. Azt gondolom, hogy vele minden egyes napon tanulhatsz és a játék során teljesen érthető, hogy mit vár el - a taktika és minden egyéb is."

 

"Hogyan segítette a fejlődésemet? Abban, hogy miként érthetőek meg teljesen az adott szituációk, a pályán hozott döntések. Minden a részletekben rejlik."

 

 

Martinez felemelkedése üstökösszerű volt azóta, hogy 2019-ben az Ajaxhoz igazolt és azóta egy tapasztaltabb, érettebb játékossá vált.

 

"120 mérkőzést játszottam az Ajaxban és rengeteget tanultam, ez biztos" - tette hozzá.

 

"Amikor az Ajaxhoz kerültem, az első évemben 21 éves voltam, most pedig 24 vagyok. És ez idő alatt rengeteget tanultam."

 

"Most úgy érzem, hogy sokkal tapasztaltabban játszom."

 

És mi a helyzet a játékstílusával? Martinez saját szavaival mondja el, mire számíthatnak a United szurkolók:

"Nagyon szeretem a csapattársaimat segíteni, de ez minden egyes játékosra igaz - mindenkinek a legjobbat akarom. Ha mindenki egészséges és jól van, akkor nyerhetünk, nem igaz? Csak 11 játékossal és akkor nyerhetünk, ha mindenki rendben van és segíti a másikat. Ez számomra a legfontosabb pont."

 

"Emellett nagyon agresszív vagyok, imádok győzni. Minden a győzelemről szól számomra. De emellett jó barát is vagyok!"


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!