Martinez első Unitedes interjúja

Lisandro Martinez érkezését végre hivatalosan is bejelentették a Manchester United részéről.


A transzfernek köszönhetően az argentin játékos továbbra is együtt dolgozhat Erik ten Haggal és vagy az Atletico Madrid, vagy a Rayo Vallecano elleni felkészülési mérkőzésnek akár részese is lehet a hétvégén. A két találkozót élőben követhetitek az MUTV-n.

 

A védő érkezését követően leült beszélgetni a klubmédiával a csapat carringtoni edzőközpontjában, az interjút alább olvashatjátok.

 

Lisandro Martinez, üdvözöllek a Manchester Unitednél. Milyen érzés itt lenni?

"Nagyon szépen köszönöm! Nos, nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek ebben a csodálatos klubban. Igen, határozottan boldog vagyok."

 

Más klubok is érdeklődtek utánad, szóval mi késztett arra, hogy a Manchester Unitedet válaszd?

"Nos, a Manchester United szerintem a világ egyik legjobb klubja. Nagyon sok játékos akar itt játszani. A lehetőség adott volt, éltem vele és most nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek."

 

Erik ten Hagon kívül beszéltél még valakivel, mielőtt meghoztad a döntésed? Mondjuk Donny-val, vagy Blinddel?

"Igen, beszéltem Donny-val, amikor már alakulóban voltak a dolgok. Kérdezgettem őt, beszéltünk kicsit Manchesterről."

 

 

Saját bevallásod szerint rengeteg focit nézel. Követted a Premier League eseményeit is?

"Igen, így van. Szerintem a Premier League a világ legnagyobb bajnoksága. Nagyon intenzív, nagyon nehéz és nagyon fizikális. Minden meccset meg akartam nézni."

 

Játszottál már Argentínában és Hollandiában is, ahol különbözőek a játékstílusok. Izgatott vagy, hogy most az angol élvonalban is kipróbálhatod magad?

"Tudod, nagyon várom ezt a kihívást. Argentínában is megvan a meccsek hangulata, az Eredivisie-ben pedig kifejezetten odafigyelnek, hogy milyen focit játszanak. Itt meg olyan, mintha összegyúrták volna az összeset. Szóval, nagyon izgatott vagyok, hogy itt szerepelhetek majd."

 

Mennyire követted az elmúlt szezonokban a Manchester Unitedet?

"Folyamatosan. A Manchester United összes meccse fontos mérkőzés. Mindig néztem a Manchester United meccseit."

 

A United háza táján most mindenki azt gondolja, hogy sokkal többre képes a csapat, mint, amit az előző szezon során mutatott. Izgalmasnak találod a kihívást, hogy részese lehetsz az újbóli felemelkedésnek?

"Igen, annak. Már most érzem magamban a tüzet. Alig várom, hogy a csapattal edzhessek. Az biztos, hogy keményen fogunk dolgozni, hogy a klubot magas szintre emeljük."

 

Az átigazolással ismét együtt dolgozhatsz Erik ten Haggal. Mennyire volt fontos tényező ő a döntésed szempontjából?

"Nos, 3 évig játszottam az irányítása alatt az Ajaxban, jól is merem a játékstílusát. Sokat fejlődtem általa. Ő Manchesterbe került és nekem is lehetőségem volt követni őt, nagyon fontos személy a pályafutásom szempontjából."

 

 

Hogyan jellemeznéd Eriket?

"Nagyon intenzív, az biztos. Szereti a jó focit, a győztes mentalitást.  Ez nagyon fontos."

 

Úgy tűnik, hogy nagyon jól tisztában van vele, hogy mit akar és ezt képes átadni a játékosainak is. Fontos ez a játékosoknak?

"Minden játékosnak tisztában kell lennie a dolgával. Ő egy nagyon világosan kommunikáló ember, sokat lehet tőle tanulni és, ha megérted, akkor a játékod is sokkal jobb lesz."

 

Említetted, hogy sokat segített a fejlődésedben. Hogyan tette ezt?

"Azzal, hogy miként tudjuk teljesen megérteni a pályán kialakuló helyzeteket, illetve, hogy ezekre mi a legjobb reakció. Mindent részletesen megtervez."

 

Mennyire gondolod magad most más játékosnak ahhoz képest, amikor az Ajaxhoz igazoltál?

"Most tapasztaltabbnak érzem magam. 120 meccset játszottam az Ajaxban és rengeteget tanultam. 21 éves voltam, amikor oda kerültem, most pedig 24 vagyok, szóval igen, sokat fejlődtem ez idő alatt."

 

Hogyan jellemeznéd magad játékosként?

"Nagyon szeretek segíteni a csapattársaimnak és a legjobbat akarom mindenkinek. Ha mindenki jó és mindenki fitt, akkor nyerhetünk. Ez az egyik legfontosabb számomra. Nagyon agresszív vagyok, mert szeretek nyerni. A győzelemről szól minden, ugyanakkor nagyon jó barát vagyok."

 

 

A hírneved megelőzött téged és ez alapján olyan valaki vagy, aki keményen edz és mindenkit erre ösztönöz. Érdemes így hozzáállni a dolgokhoz?

"Persze. Minden nap egyre többet kell nyújtanunk, nem elég a 100%. Nincs más lehetőség, mint keményen edzeni."

 

Három szezont töltöttél az Ajaxnál, bajnoki címeket nyertél, szóval úgy jöttél ide, hogy igazi győztes vagy.

"Csak így tudok játszani, mert a futballban és mindenhol a győzelem számít."

 

Egyértelmű, hogy nagyon ambíciózus vagy. Helyesen gondolom, hogy tovább szeretnéd gyarapítani az éremgyűjteményed itt?

"Igen. Nagyon keményen fogunk dolgozni a győzelemért."

 

Hogyan érted el azt a sok címet, amit nyertél?

"Játékosként 14 évesen hagytam el a hazámat és vállalnom kellett mindenért a felelősséget. Férfivá kellett válnom 14 évesen. Megtanultam, hogy mindenért meg kell küzdeni. Küzdeni kell az életért, a családért és a csapatért. Sokat is tanultam, többek közt azt is, hogy az élet nem egyszerű."

 

Tisztában vagy a United történetében felbukkanó argentin játékosokkal? Többek közt Veron, Heinze, Tevez, vagy akár Di Maria?

"Igen, főleg Gabriel Heinze, aki megvan. Ő a bálványom. Az is fontos volt a döntésemben, hogy ő itt játszott. Ez nagy kihívás számomra."

 

Mi tetszett Heinze játékában?

"Az, hogy belement a párharcokba, a passzai, a mentalitása."

 

Te leszel a 8. argentin játékos a United történetében. Büszke vagy erre?

"Bizony, igen. Ez csodálatos. Csodálatos, hogy itt képviselhetem a hazámat. Nagyon büszke vagyok erre."

 

Mekkora a United szurkolótábora Argentínában mostanság?

"Nagyon nagy, de nem tudnám megmondani pontosan mekkora. Sokan ismerik a Manchester Unitedet, mert sok jó játékos van itt. Az emberek tudják, hogy ez egy nagy klub. Egy igazán nagy klub."

 

Nagy év lehet ez számodra? A Unitedhez igazoltál, közeleg a világbajnokság is. 

"Biztosan így lesz, úgyhogy ideje felkészülni. Mindent elő kell készíteni."

 

Ha valaki azt mondta volna neked fiatal korodban, hogy a Manchester Unitedben fogsz játszani, mit gondoltál volna?

"Nem hiszem, hogy ilyen történt volna, mert kezdetben sokan nem hittek bennem. A kezdet Argentínában nehéz. Sokszor bizonytalan is vagy az elején. Hiszünk ugyan magunkban, de nehéz megtenni a következő lépéseket. Így nehéz azt is elképzelni, hogy egy napon majd a Manchester United játékosa lehetsz."

 

Mit üzennél a klub szurkolóinak?

"Minden meccsen és minden edzésen a maximumot fogom nyújtani. Az egész csapat ezt fogja tenni. Csapatként fogunk játszani. Tudom milyenek a United szurkolói, láttam a közvetítések során és a felvételeken. Őrülten szenvedélyesek és ez nagyon jó. Erről szól a futball."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!