Hivatalos: Benni McCarthy csatlakozik az edzői stábhoz

A Manchester United menedzserének, Erik ten Hagnak tovább bővült a háttércsapata azzal, hogy Benni McCarthy-t kinevezték az első csapat edzőjévé.


Az egykor csatárként játszó dél-afrikai származású McCarthy gyerekkorában United szurkoló volt, a 2003/04-es Bajnokok Ligája kiírásban pedig a Porto színeiben kétszer is eredményes tudott lenni a Vörös Ördögök ellen.

 

"A Manchester Unitednek szurkoltam és nagy álmom volt, hogy egyszer itt játszhassak. Szerettem az olyan játékosokat, mint Mark Hughes, Andy Cole, vagy Ryan Giggs."

 

A most 44 éves McCarthy megfordult az Ajaxban, a Blackburn Roversben és a West Hagm Unitedben is pályafutása során. Idén márciusban távozott az AmaZulu vezetőedzői posztjáról azt követően, hogy a csapatot a 2. helyre hozta fel a bajnokságban. A 2020/21-es szezonban a dél-afrikai Premier League legjobb edzőjévé is megválasztották.

 

 

Az egykori csatár a támadójáték és a helyezkedés fejlesztése végett érkezett a klubhoz, így az edző stáb immár teljes, egy hét múlva pedig megkezdődik a bajnokság is a Brighton elleni összecsapással.

 

Az edzői stábban tehát közvetlenül Erik ten Hag mellett ott van Mitchell van der Gaag és Steve McClaren, mögöttük pedig Eric Ramsay, Darren Fletcher és a most kinevezett Benni McCarthy. Fletcher ráadásul a technikai igazgató szerepét is betölti, így szélesebb feladatkörrel rendelkezik, mivel ő figyeli az Akadémiáról felkerülő és a kölcsönben lévő játékosok útját is.

 

A kapusedzők pedig Richard Hartis és Craig Mawson lesznek.

 

Mindenki szeretettel köszönti Bennit a klubnál.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!