Eriksen: Három korábbi United menedzserrel is tárgyaltam

A dán válogatott középpályás, Christian Eriksen elmondása szerint a Manchester United három korábbi menedzserével is tárgyalt a klubhoz igazolásáról, mielőtt idén nyáron végül tényleg az Old Traffordra szerződött.


A korábbi Ajax, Tottenham, Internazionale és Brentford játékos három éves szerződést írt alá az Álmok Színházában, amellyel ő lett a klub második nyári szerzeménye.

 

Korábban is felmerült már az, hogy Eriksen a Vörös Ördögök mezében szerepeljen, miután Louis van Gaal, José Mourinho és Ole Gunnar Solskjaer is tárgyalt vele erről, azonban az időzítés egyik alkalommal sem volt megfelelő.

 

Mostani döntése meghozatalában Eriksen egyértelműen Erik ten Hagot jelölte meg kulcsfontosságú személyként.

 

"Mindegyik menedzserrel beszéltem, aki a Man Unitednél dolgozott, hogy lássam, mi a helyzet, de nem volt jó az időzítés" - kezdte a 30 éves irányító.

 

 

"Hosszú ideig a Spurs játékosa voltam és szerettem volna magamat külföldön kipróbálni. Az Interhez igazoltam, ahol végül nagyszerű időszakot tölthettem."

 

"De aztán természetesen jött valami, amely megváltoztatta a fejemben lévő karrierutat. Egy évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy majd itt lehetek."

 

Eriksen idén év elején kezdett újra futballozni, miután a tavaly nyári Európa-bajnokságon elszenvedett szívrohamát követően szívritmus-szabályozót ültettek mellkasába. 

 

Az Olaszországban érvényes szabályozások tiltják a szívritmus-szabályozóval való profi sportolást, emiatt nem maradhatott az Internél, így egy rövid távra szóló szerződés keretében a Brentfordnál töltötte a szezon második felét.

 

A Méhek menedzsere, Thomas Frank szerette volna csapatánál tartani Eriksent és a végén köztük és a United között kellett választania, miután a Tottenham Hotspur menedzsere, Antonio Conte visszalépett attól a lehetőségtől, hogy megpróbálja újra Észak-Londonba csábítani a korábban már hét évig náluk szereplő játékost.

 

"A Tottenhammel csak beszélgettünk" - tette hozzá Eriksen. 

 

"Nem igazán álltak elő semmivel, szóval nem volt számomra reális esélye a visszatérésnek."

 

"A Manchester Uniteddel jó egyeztetéseket folytattam. Az első néhány telefonbeszélgetéstől kezdve nagyon pozitívak voltak és úgy éreztem, hogy a klub meg akar engem szerezni, ahogyan már régóta."

 

"Ten Hag jelenléte egyértelműen sokat segített. Az, ahogyan ő látja a futballt és ahogyan játszatni akarja, egyértelműen illik az én stílusomhoz és ahhoz, ahogyan az Ajaxnál nevelkedtem évekig játékosként."

 

Az Atletico Madrid és a Rayo Vallecano elleni felkészülési meccseken való részvételt követően Eriksen eséllyel pályázhat arra, hogy augusztus 7-én ő is ott lesz a kezdőben a Brighton & Hove Albion elleni szezonnyitó bajnokin, annak ellenére, hogy a thaiföldi és ausztráliai túrán nem vett részt.

 

A legfőbb bizonytalanságot azonban az okozza, milyen poszton fog Eriksen játszani.

 

 

A Rayo Vallecano elleni meccsen Cristiano Ronaldo mögött kapott helyet, amely szerepkörben általában Bruno Fernandes játszik.

 

Amennyiben kettejük közül kellene választani, úgy a csapat elvesztegetné valamelyikük kreativitását, Eriksen pedig meg is van róla győződve, hogy képesek lehetnek egyszerre a csapatban szerepelni.

 

"Semmilyen problémát nem látok abban, hogy Brunoval együtt játszhassunk."

 

"Én bárhol boldogan játszom, mindig is ilyen voltam. Megpróbálok ahhoz a pozícióhoz alkalmazkodni, amelyben a pályára küldenek."

 

"Kívülről úgy tűnhet, ha valaki 10-es pozícióban szerepel, akkor középen kell maradnia. Szerencsére ez már nem így van. De természetesen minden posztnak van előnye és hátránya is."


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!