Martinez a középpályán is bevethető lehet

A The Debate eheti részében a Manchester United legújabb igazolásáról, Lisandro Martinezről volt szó.


Martinez túl van bemutatkozásán a Vörös Ördögöknél, miután vasárnap hazai környezetben pályára lépett a Rayo Vallecano ellen elért 1-1-es döntetlen alkalmával. 

 

Az argentin válogatott védő lenyűgöző játékkal rukkolt elő a spanyolok elleni találkozón, ahol 61 percen keresztül volt a pályán.

 

Középhátvédként kapott szerepet Raphael Varane oldalán, de az ESPN újságírója, Rob Dawson szerint fentebb is lehet tolni a pályán, ha szükséges, mint ahogyan korábbi klubjánál, az Ajaxnál is több alkalommal történt Erik ten Hah irányítása alatt. 

 

"A csapat egyensúlyát tekintve, meg vagyok lepődve azon, hogy nem hallottunk Martinez esetleg középpályára való áthelyezéséről" - mondta Dawson. "Az Ajaxnál időnként ott is bevetették."

 

"Rengeteg középső védőjük van, például Victor Lindelöf, Harry Maguire, Raphael Varane vagy Eric Bailly."

 

"Nem látom okát, miért nem próbálhatnák ki ott. Tud ott játszani [A középpályán]. Korábban is csinált már ilyet. Egyensúlyt akar hátul [Ten Hag] egy jobb és egy bal lábas játékossal. Kiegyensúlyozottabb, ha van bal lábas játékosod." 

 

"Ha nem talál megfelelő középpályást, nem látom okát, hogy ne próbálja ki őt középen, mert ő ilyen típusú játékos, nem? Fizikailag erős, tipikus labdaszerző. Jó az egy-egy elleni küzdelmekben és a hasonló dolgokban."

 

 

"Nyilvánvalóan jobb középhátvédként, de lehetne opció, ha nem érkezik másik középpályás."

 

David May, aki pontosan tudja, milyen védőként a Manchester Unitednél játszani, le volt nyűgözve attól, hogy Martinez vasárnap milyen zökkenőmentesen alkalmazkodott a csapat játékához.

 

May továbbá visszhangozta a kapus, Tom Heaton, szavait, aki arról beszélt a mérkőzést követően, hogy szerinte a 24 éves játékos már most megmutatta azt a személyiséget, amire egy United játékosnak szüksége van.

 

"Könnyen ment neki" - mondta May.

 

"Félre ne értsen, más ellenfelek ellen játszanak majd a Premier League-ben, de aktuálisan mindig az ellen játszol, aki előtted vagy aki ellened van és abból, amit láttam tőle az abszolút kiemelkedő volt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!