Ten Hag: Előre kell tekintenünk

Erik ten Hag szerint itt az idő a Manchester United számára, hogy előre tekintsenek és ne azon lamentáljanak, hogy mit rontottak el az előző szezonokban az Old Traffordon.


Ten Hag az ötödik hivatalosan kinevezett menedzser az Álmok Színházában mióta Sir Alex Ferguson visszavonult, akik közül csak Louis van Gaal és José Mourinho tudta trófeákkal bővíteni a klub gyűjteményét.

 

A United pocsékul zárta az előző idényt, ugyanis az utolsó előtti meccsükön 4-0-s vereségbe szaladtak bele a Brighton ellen - akikkel szemben az új szezont kezdik majd vasárnap délután.

 

"A múltat nem lehet megváltoztatni" - kezdte Ten Hag.

 

"Csak a jövőt lehet befolyásolni. Mostantól előre kell tekintenünk."

 

Ten Hag nem számít arra, hogy könnyű élet vár rá, miután a korábbi Ajax edzőnek meg kell még szoknia új körülményeit is.

 

Bár egy új igazolás, Lisandro Martinez szinte biztosan a kezdőcsapat tagja lesz, a másik, Christian Eriksen pedig valószínűleg szintén debütálhat, Ten Hag tudja, hogy még rengeteg munka vár rá kerete kapcsán.

 

A Barcelona középpályásáért, Frenkie de Jongért folytatott versenyfutás folytatódik, még ha továbbra is komplikációk vannak a szerződtetése kapcsán, ráadásul a Katalánokkal való szerződéses vitájához megérkezett a Chelsea érdeklődése is.

 

Ten Hag a támadószekció megerősítését is szeretné elérni, Martialra ugyanis térdín sérülés miatt nem számíthat majd a Brighton ellen, így arra a Cristiano Ronaldora kell támaszkodnia majd csapata összeállításakor, aki a felkészülési szezon során csak 45 percet töltött a pályán.

 

 

"Lesznek visszaesések és csalódások" - tette hozzá.

 

"Ezekkel meg kell birkóznunk. Ilyen az élet a sportban. Minden klub, csapat és szurkoló meg kell, hogy birkózzon ezzel. Erre a hozzáállásra van szükségünk."

 

"A végén, ha van egy jó terved, sikeres leszel. Erről 100%-ig meg vagyok győződve."

 

Az viszont bizonytalan, hogy a United szurkolók is osztják-e ezt a nézetet.

 

Az előző idény utolsó mérkőzésein rendre feltűntek a klub tulajdonosai ellen tüntetők, a feléjük táplált érzelmek pedig azóta se változtak, még ha optimizmus is figyelhető meg a szurkolói tulajdonjog bevezetésének közelsége miatt.

 

Ten Hag azt akarja, hogy a pályán lévő játékosai egységet alkossanak azokkal, akik azon kívülről követik őket. Ez pedig azt jelenti, hogy sokkal dinamikusabb, a United tradícióihoz illő játékstílust kell meghonosítaniuk.

 

"Győzni akarunk, ráadásul egy bizonyos módon. Ez a Manchester United kultúrája."

 

"A stadionban harcot és jó együttműködést várnak el tőlünk. Nekünk pedig példát kell mutatnunk a pályán. Megfelelő hozzáállással kell rendelkeznünk."

 

"A megfelelő hozzáállás nálam kemény munkát, bátorságot és meggyőző játékot jelent. A szurkolók értékelni fogják. Ez segíteni fog minket a harcunkban."


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Brighton & Hove Albion

Premier League 2022/23, 1. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!