Ten Hag tisztázta a csatár kérdést

Erik ten Hag elismerte, hogy amennyiben Anthony Martial egészséges lett volna, akkor a kezdőbe nevezi a Brighton & Hove Albion elleni bajnokin.


A francia csatár, aki bíztató teljesítményt nyújtott a felkészülési időszakban az Atletico Madrid elleni mérkőzéskor észlelt kisebb problémát, ami sajnos azt jelentette, hogy kimaradt a Graham Potter csapata elleni keretből, mivel pedig Cristiano Ronaldo sem teljesen fitt ezért a vasárnapi összecsapáson változtatásra volt szükség. A portugál klasszis a nyáron csupán 45 percet játszott a Rayo Vallecano elleni mérkőzésen.

 

A nyáron érkező Christian Eriksen így a hamis 9-es pozíciójában találta magát és csak azt követően tért vissza eredeti helyére, hogy a második játékrészben Ronaldo csereként pályára lépett. 

 

Erik ten Hag elárulta az újságíróknak, hogy Rashford középre helyezése is egy opció volt, amit fontolóra vett, de végül szerette volna a United Akadémiáján nevelkedett támadót a bal szélen tudni, ahol jó formában játszott a felkészülési időszakban.

 

Sajtótájékoztatóján a holland menedzser beszélt a jelenlegi csatár helyzetről, illetve Marko Arnautovicról is kérdezték.

 

 

"Nem megyek bele találgatásokba felröppent nevek kapcsán, mert vagy 250 játékos nevét hallottam már csak a felkészülési szezonban, akiket leigazol a Manchester United" - válaszolta Ten Hag. "Szóval, ennyi."

 

 

"Két csatárunk van, illetve Rashforddal három, ha oda jelölöm. Nagyon jó felkészülési szezonja volt a bal szélen és ma is volt két nagy helyzete balról érkezve, szóval úgy gondolom, hogy helyes döntés volt őt ott tartani, de nem volt ma tipikus kilencesünk, nem állt rendelkezésre ilyen játékos."

 

Remélhetőleg Martial nem marad sokáig távol, mert hamarosan következik a Brentford elleni mérkőzés.

 

"Ha elérhető lett volna, akkor őt játszatom csatárként" - ismerte el Ten Hag Martialra utalva. Cristiano Ronaldo 10 napja edz a csapattal, ez pedig túl rövid idő, hogy 90 percet végig tudjon játszani. Ez az oka annak, hogy nem kezdett."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!