Beharangozó: Brentford - Manchester United

A Premier League 2. fordulójában a Vörös Ördögök a Brentford otthonába látogatnak.


A United vereséggel, a Brentford döntetlennel indította az új szezont, most szombaton azonban szeretnének visszavágni a Vörös Ördögöknek az előző idényben elszenvedett dupla vereségért és otthon tartani mindhárom bajnoki pontot. 

 

Egyik csapat sem ilyen rajtról álmodott, bár a Méhek idegenbeli iksze a Leicester ellen jelen pillanatban sokkal jobb eredménynek mondható, mint a rekordbajnok betlije a Brighton & Hove Albion ellen az Old Traffordon. Sokak, illetve a magam nevében is nyugodtan merem leírni, hogy nem igazán erre számítottunk, de ezt kaptuk. Sajnos deja vu érzés maradt csak a meccs végére, mivel a csapat nagyjából pont ott folytatta, ahol az előző, csalódást keltő szezon végén abbahagyta, de továbbra is bízunk a pozitív folytatásban, ugyanakkor a Sirályok elleni vereség után remekül láthatja a vezetőség is, hogy muszáj még igazolni, mert ez a keret még koránt sincs rendben, még ha nem is reális elvárás egyből egy City, vagy Pool által produkált szint, némi fejlődést azért jó lett volna látni.

 

A két csapatnak ez lesz mindössze a 3. találkozója a Premier League-ben és közös múltjuk listája sem túl hosszú az eddig egymás ellen lejátszott 15 mérkőzéssel, sőt a tavalyi szezont megelőzően 1975-ben ütköztek meg egymással utoljára és a Méhek most égnek a bizonyítási vágytól a legutóbbi két vereség miatt. A londoni környezet Christian Eriksen számára mondhatni megszokott lesz, hiszen az előző szezon második felében a Brentford játékosa volt, a Méhek szurkolói pedig minden bizonnyal nagy ovációban fogják részesíteni a visszatérő dán középpályást attól függetlenül is, hogy immár nem a fővárosi csapat mezét fogja viselni.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Brentford: Ajer (combsérülés), Canos (combsérülés), Pinnock (izomsérülés)

 

United: Williams (sérülés), Martial (combsérülés), Lindelöf  (sérülés), Pellistri (bokasérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Brentford 6 élvonalbeli találkozó óta nyeretlen (1 döntetlen, 5 vereség) a Manchester Uniteddel szemben azóta, hogy az 1936/37-es szezonban kétszer is legyőzték a Vörös Ördögöket.

 

A Manchester United az előző szezon során 6 gólt rámolt be a Méheknek a PL-ben és csak a Leeds ellen tudtak többet szerezni, összesen 9-et. A Brentford pedig egyedül a Unitedtől, valamint a Liverpooltól kapott 6 gól a bajnokságban, egyetlen másik csapat sem tudott ennyit lőni nekik.

 

Az előző 6 élvonalbeli első hazai bajnoki meccsükből a Méhek egyet sem veszítettek el, 5-öt megnyertek 1 döntetlen mellett, ráadásul mindegyiken legalább kétszer eredményesek is voltak és tavaly 2-0-ra legyőzték az Arsenalt.

 

A Vörös Ördögök 6 meccses idegenbeli vereségsorozattal zárták az előző szezont, ami 1981 márciusa óta a legrosszabb mutató, akkor szintén zsinórban 6 idegenbeli találkozón botlottak. A United 1936 szeptembere és decembere között elszenvedett 10 meccses vereségsorozatot követően sosem bukott egymás után 7 alkalommal vendégként.

 

A tavalyi szezon eleje óta csak a Liverpool (21) és a Tottenham (17) szerzett több pontot vesztes pozícióból, mint a Brentford (16). Az első fordulóban elér 2-2-es eredmény volt az első, amikor a Méhek két gólos hátrányból pontot tudtak menteni.

 

A Manchester United az első fordulóban 2-1-re kikapott hazai pályán a Brighton együttesétől, de a Premier League első 1992/93-as meccse óta nem kezdett egy szezont két egymást követő vereséggel.

 

A Manchester United legutóbb 7 Premier League meccséből 5-öt elveszített (1 győzelem, 1 döntetlen), ám az egyetlen győzelmük ezek közül pont a Brentford ellen jött össze. 

 

A megbízott menedzsereket is figyelembe véve (7), Sir Alex Ferguson távozása óta egyik utódja sem veszítette el első idegenbeli bajnokiját a Uniteddel (4 győzelem, 3 döntetlen). Az utolsó menedzser, aki elveszítette a United élén első idegenbeli meccsét az pont a legendás skót mester volt. Fergie 1986-ban kapott ki 2-0-ra csapatával az Oxford United együttesétől. 

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 15 mérkőzés - 8 United győzelem, 2 döntetlen, 5 Brentford siker - gólarány 34/24 a United javára

 

Premier League: 2 mérkőzés - 2 United győzelem - gólarány 6/1 a United javára

 

 

A két csapat eredménye az aktuális szezon első fordulójában:

 

Brentford: D

 

United: V

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni találkozójának eredménye ebben a felállásban:

 

Brentford - United 1-3 (2022.01.19. - Premier League)

Brentford - United 0-0 (1947.04.12. - Football League Division 1)

Brentford - United 2-5 (1938.12.17. - Football League Division 1)

Brentford - United 2-0 (1938.02.12. - FA-kupa 5. forduló)

Brentford - United 4-0 (1936.10.10. - Football League Division 1)

 

 

A csapatok góllövői a bajnokságban:

 

Brentford: Dasilva 1 gól, Toney 1 gól

 

United: nem lőtt még gólt United játékos ebben a szezonban

 

 

Premier League, 2. forduló

Brentford - Manchester United

Brentford Community Stadium, 2022.08.13. 18:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Stuart Attwell

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Brentford: Raya - Hickey - Jansson - Mee - Henry - Janelt - Norgaard - Dasilva - Mbeumo - Toney - Wissa

 

United: De Gea - Dalot - Maguire - Varane - Malacia - Fred - Martinez - Eriksen - Sancho - Ronaldo - Fernandes

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-2

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Brentford - Manchester United

Premier League, 2. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!