Nick Cox örül a Premier League 2 változásainak

A Manchester United akadémiájának vezetője, Nick Cox szerint logikus döntés volt, hogy az eddig a 23 éven aluliak helyett innentől 21 éven aluliakat foglalkoztat a Premier League 2.


A 2022/23-as szezontól kezdve annyiban változik a Premier League 2, hogy 23 éven aluliak helyett 21 éven aluliakat fognak majd indítani a csapatok.

 

Több U23-as játékos az előző szezonban 19 és 20 év közötti volt, így Cox hiszi, hogy a korosztályváltásnak lesz értelme.

 

"Valóban ésszerű döntésnek tűnik" - nyilatkozta.

 

"Szerintem nem sok minden fog változni. Ez egy olyan módosítás, ami helyére teszi a dolgokat. Ha megnézed, a tavalyi szezonban az U23-as bajnokságban szinte minden csapat 19 és 20 év körüli fiatalokat indított."

 

"Az átlag életkoruk valóban egy kicsit fiatalabb, talán 19. Ez a változtatás azt fogja eredményezni, amit a csapatok tulajdonképpen már évek óta művelnek országszerte."

 

"Ennek mi kifejezetten örülünk, mert ránk nézve ennek nem lesz olyan nagy hatása, de emlékeztetni fogja az embereket arra, hogy ebben a kiírásban ténylegesen fiatalok fognak játszani."

 

 

A fiatal Vörös Ördögök péntek este játszanak legközelebb, ahol a Crystal Palace együttesét fogadják a Leigh Sport Village-n, ami a Premier League 2 idei kiírásában első hazai mérkőzésük lesz.

 

"Azt hiszem, ezt már mondtam korábban, de azzal, hogy eljönnek megnézni egy meccset a Leigh-ben, hozzájárulnak a jövőbeli Manchester United játékosainak fejlődéséhez."

 

"Megteremthetik a környezetet és az igazi életérzését a kiírásban, ami segíthet a srácoknak felkészülni arra, ami majd a felnőtt csapat mérkőzésein várni fog rájuk."

 

"Tehát, ha kijönnek a mérkőzésekre, azzal nekünk tesznek szívességet, a srácokkal tesznek jót mindamellett, hogy szórakozásnak sem utolsó. Ha sűrűn kilátogatnak, napról-napra láthatják a fiúk fejlődését és azoknak a játékosok mérkőzéseit nézhetik, akik később az első csapatban kapnak majd helyet."

 

"Úgy gondolom, hogy a szurkolóink büszkék lehetnek arra, hogy láthatják az ifjúsági csapatainkat és elsőként láthatják majd azokat a játékosokat, akik az első csapatban kaphatnak lehetőséget a bizonyításra."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!