Casemiro érzelmes búcsút vett a Realtól

Casemiro a mai napon hivatalos búcsúceremónián vett búcsút a Real Madridtól Spanyolországban.


A Manchester United péntek esete jelentette be, hogy megállapodtak a jelenlegi BL címvédővel a brazil játékos átigazolásáról annak függvényében, hogy az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok, vízumigénylés és személyes feltételekben való megegyezés végére is pont kerül.

 

A középpályás több, mint 300 mérőzésen lépett pályára a madridi klubban 2013-as csatlakozását követően és 22 trófeával büszkélkedhet klub, valamint válogatott szinten, köztük 5 Bajnokok Ligája serleggel is.

 

Bár az átigazolást még hivatalosan meg kell erősíteni, a Real megragadta az alkalmat, hogy tisztelegjen a brazil középpályás madridi eredményei előtt.

 

Casemiro, akit családja is elkísért a ceremóniára érthetően nagyon érzelmes volt, amikor felállt a pódiumra a Real Madrid illetékesei, köztük Carlo Ancelotti menedzser előtt, hogy kifejezze háláját a klubnál töltött időért.

 

 

"Teljes szívemből szeretném megköszönni" - kezdte a brazil. "Amikor a feleségemmel ideérkeztünk, nem ismertünk senkit, ez egy új ország volt számunkra. Itt akartuk felépíteni az életünket, a jövőnket és a családunkat."

 

"Sok bajnoki címet nyertem már itt, de anyám, testvéreim, feleségem és a gyönyörű gyermekeim nélkül ez nem sikerült volna, ahogy a klub nélkül és mindenki nélkül, aki ma itt van."

 

"Világossá szeretném tenni, hogy egy nap visszajövök ide, hogy megmutassam, mennyire különlegesek számomra az itteniek és segíteni akarom majd ezt a klubot."

 

Casemiro beszélt első emlékeiről is a Madriddal kapcsolatban, milyen volt megtanulni annak kultúráját és milyen volt együtt játszani csapattársaival, különösen középpályás társaival Luca Modriccsal és Toony Kroosszal. Majd kifejtette azt is, hogy nagyon várja pályafutása következő fejezetét.

 

"Izgatott vagyok, hogy a karrieremet egy olyan nagy klubban folytathatom, mint a Man. United. A Real mindig dicsőséges lesz a jövőben, mindent nagyon köszönök! Hala Madrid!"

 

Korábban Florentino Perez, a Real Madrid elnöke is kifejezte köszönetét a 30 éves játékosnak minden erőfeszítéséért, majd jókívánságokkal látta el Angliába költözése előtt.

 

 

"Egy legendás klubhoz, a Manchester Unitedhez fog csatlakozni, hogy továbbra is történelmet írjon" - mondta. "Bárhol is lesz a jövőben, mindig példakép lesz. Rengeteg dolgot elért itt és a madridisták mindig tisztelni fogják ezért."

 

"A Real Madrid legendájaként távozik a klubtól."

 

Nem sokkal a ceremónia után a középpályás hivatalos sajtótájékoztatón beszélt a média képviselőivel a Real Madridnál töltött idejéről és a Manchester Unitedhez való csatlakozásáról.

 

"Ez a változás most nagy kihívás számomra. Alig három napja beszéltem a feleségemmel, aki azt mondta, hogy úgy nézek ki, mint egy 18 éves gyerek, aki nagyon izgatott valami új dolog miatt és igen, nagyon izgatott vagyok, hogy a Premier League-ben játszhatok" - mondta Casemiro.

 

"Ha tehetném már ma is ott lennék a pályán a Liverpol ellen. Nagyon izgatott vagyok, mert ez egy nagy múltú klub és keményen kell majd dolgoznom, hogy ott is hírnevet szerezzek magamnak, mert ott még nem tettem le az asztalra semmit."

 

Casemiro beszélt arról is, hogy mit várhatnak tőle a Vörös Ördögök szurkolói, illetve, hogy mik az angliai ambíciói.

 

"A Manchester Unitednél mindenek előtt szeretném átadni azt, hogy miként érzek a klub iránt és, hogy tisztelem azt. Mindent, amit a Realnál tettem, azt ott is meg akarom tenni. Szeretném megmutatni a küzdőszellememet, a kemény munkavégzésre való képességemet, a professzionális hozzáállásomat. Minden nap keményen akarok dolgozni, hogy megmutassam mennyire komolyan veszem őket. Meg akarom nyerni a bajnokságot, mert tudom, hogy az egy izgalmas bajnokság."

 

"Pályafutásom egyik legjobb pillanatát élem át. Úgy érzem nagyon fitt vagyok és mentálisan is remekül érzem magam és továbbra is szeretném élvezni a mindennapjaimat, remélhetőleg meg tudom csinálni. Úgy érzem, hogy nagyszerű pillanatban hoztam meg ezt a döntést."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!