Ten Hag: Casemiro igazi vezér lehet

Erik ten Hag elárulta, hogy a Manchester United új középpályásának, Casemironak a tapasztalata miként segítheti a Vörös Ördögök csapatát.


A brazil Real Madridtól való átigazolását hétfőn véglegesítették és a Liverpool ellen bravúrosan megnyert 2-1-es győzelem előtt be is mutatták az Old Trafford közönségének, a vízuma viszont még függőben van.

 

A meccs előtt Ten Hag utalt  arra, hogy Casemiro milyen szerepet tölthet majd be a csapatában és azt sugallta, hogy ő lesz az a játékos, aki képes összefogni a középpályát.

 

Az ősi rivális felett aratott győzelmet követően a holland menedzser kiegészítette véleményét és elmagyarázta, hogy az ötszörös Bajnokok Ligája győztes játékos hogyan tudja előbbre vinni a csapatát.

 

"Rengeteg trófeát nyert pályafutása során" - mondta Erik az újságíróknak a meccs utána sajtótájékoztatóján. "Ismeri azt az utat, amin meccseket, majd trófeákat nyersz."

 

 

"Több olyan játékosunk is van, aki számos trófeát nyert már pályafutása során, ennek pedig iránymutatásnak kell lennie a csapat többi tagja számára, hogy tudják és megértsék, hogyan kell mérkőzéseket nyerni."

 

"Nagyon jól teljesítettünk ma a múlt hetihez képest, így tettünk egy lépést előre, de ugyan így kell teljesítenünk minden nap és minden meccsen."

 

Ten Hag nem felejtette el dicsérettel illetni Bruno Fernandest és Raphael Varane-t sem, akik nyakukba vették a fiatalabb társaikat és utat mutattak nekik. A hollan tréner feltehetően hasonló vezérszerepet szán Casemironak is debütálását követően. A csapatnak most két idegenbeli találkozója lesz a Southampton, majd a leicester City ellen, mielőtt az Arsenal szeptember 4-én az Old Traffordra látogat. 

 

"Szerintem Bruno vállalta a felelősséget, bátorította őt a kapitányi karszalag viselése és azt gondolom, hogy Raphael Varane-nal karöltve igazi vezér szerepet töltött be" - mondta Ten Hag a Sky Sports-nak.

 

"Szerintem határozottan nagy változást mutattak a pályán, de ezt nem csak nekik kell hozniuk, hanem másoknak is, több vezérre van szükség."

 

"Ha győztes csapatot akarunk alkotni, több vezérre van szükség, illetve szükségünk lesz arra a szellemiségre is, amit ma megmutattunk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!