Casemiro elárulta, hogy ki a Unitedes ikonja

Casemiro a Manchester United legendáját, Paul Scholes-t nevezte meg annak a középpályásnak, akit gyerekként a leginkább csodált.


A Real Madridtól érkező játékos ötszörös Bajnokok Ligája győztes és posztján a modern futball egyik legjobbjának számít. Viszont minden játékos elkezdi egyszer valahol és, amikor a brazil középpályás még otthon játszott, Sao Paoloban, Scholesy volt az a valaki, akinek a tulajdonságai inspirálták őt.

 

"Nos, sok játékost lehetne mondani, akikre van miért emlékezni az elmúlt évekből" - kezdte a 30 éves játékos, amikor az inspirációról kérdezték.

 

"Tehát, amikor a bálványokról beszélünk, akkor jelen helyzetben az egyik Zinedine Zidane volt, a Manchester Unitednél meg Paul Scholes."

 

Casemiro a továbbiakban kiemelte Scholes azon tulajdonságait, amelyek a legjobban tetszettek neki, miközben nézte a mérkőzéseket.

 

"Alacsonyabb játékos volt, de ez nem hátráltatta semmiben, mert ugyanakkor nagyon tudott harcolni. Mindent beleadott a pályán. Hihetetlenek voltak az 50-70 méteres passzai, átadásai és a Manchester Unitednek mindig is voltak kiváló játékosai ezen a poszton."

 

"Michael Carrick is nagyszerű játékos volt, ezért is gondolom úgy, hogy a Manchester Unitednek ezen a poszton, illetve a középpályán jó játékosai voltak."

 

"Scholes nagyon jó volt és amit szerettem benne, hogy amikor játszott, akkor rendkívül kemény volt, ugyanakkor a végtelenségig korrektül viselkedett."

 

Casemiro elárulta, hogy abban reménykedik, hogy az ő neve is bekerül majd a United legjobb középpályásai közé. Az kiderült, hogy a klubot jól ismeri, hiszen még több legendává vált játékos nevét is megemlítette. 

 

 

"Scholesra mindig lehetett számítani, de ott volt még Rio Ferdinand, Edwin van der Sar és még számos más játékos is. Itt volt Chris, maga Cristiano is."

 

"A Manchester United egy nagy történelemmel rendelkező klub és mindig is az lesz. Ezért is megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek."

 

Casemirot hétfő este mutatták be a Liverpool elleni rangadót megelőzően az Old Trafford közönségének. A brazil középpályás a kezdősípszó előtt hagyta el a pályát, a pálya szélén pedig a Vörös Ördögök legendájába, Roy Keane-be botlott. A két játékos megölelte egymást és váltottak néhány szót mielőtt Casemiro tovább ment volna az alagút felé.

 

Ha sikerül eljutni a fentebb említett Vörös Ördögök sikereihez, akkor biztos, hogy a brazil középpályás nagyon jól fogja érezni magát az Old Traffordon.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!