Ten Hag taktikai elképzelése

Minden jel arra mutat, hogy Erik ten Hag vezetésével a dolgok végre kezdenek jó irányba menni a Manchester Unitednél.


A Vörös Ördögök rossz szezonkezdése, mely alatt a Brighton és a Brentford elleni egymást követő vereségeket értjük, szerencsére már a múlté, köszönhetően annak, hogy legutóbbi 6 mérkőzéséből 5-öt megnyert a csapat. A Real Sociedad elleni hazai vereséget követően pedig egy magabiztos, 2-0-s idegenbeli sikert könyvelhettek el legutóbb a holland menedzser fiai a Sheriff Tiraspol ellen az Európa-ligában.

 

A Leeds elleni mérkőzést, amit a múlt hétvégén rendeztek volna meg elhalasztották kegyeleti okokból, viszont a szurkolóknak van okuk bizakodva várni a nemzetközi szünet végét és reméljük, hogy minden játékost elkerülnek a sérülések is a Nemzetek Ligája és a barátságos találkozók alkalmával.

 

A kisinyovi találkozót követően Ten Hag elárulta azt is, hogy mennyire elégedett játékosaival és azt is elmondta, hogy különösen tetszett neki az, hogy a házigazdák próbálkozásait milyen remekül szűrte a csapat. Emellett a holland szerint csapata egy nagyobb arányú győzelmet is megérdemelt volna Moldovában.

 

"Igen, örülök" - ismerte el. "Azt hiszem, hogy az első 10 perc után megtaláltuk önmagunkat és onnantól nagy biztonságban voltunk. Voltak remek megmozdulások a középpályán, képesek voltunk megtartani a labdát és a megfelelő pillanatban pedig fel tudtunk pörögni."

 

"Jadon Sancho remek gólt lőtt, számomra kicsit hasonlított Antony Arsenal ellen elért találatához, amelynél szintén sok játékos működött közre, hogy sikeres legyen a befejezés. Ha ezt mindig meg tudjuk csinálni és növelni tudjuk az ilyen lehetőségek számát, akkor jó úton járunk, mert ez az, amit játszani akarunk."

 

 

Úgy tűnik, hogy Ten Hag szilárdan hisz csapatában és abban, hogy az ilyen teljesítményekkel egyre gyakrabban találják majd meg a kapuba vezető utat. Szeretné, ha minél több, sokk passzos labdakihozatalt produkálna csapata, amelyben sok játékos részt vesz. Azt szeretné elérni, hogy a játékosai a lehető legélesebbek legyenek, egységes és gördülékeny legyen a csapat mozgása, ebben pedig szerinte a carringtoni edzőközpontban eltöltött közös idő és edzések segítenek.

 

A menedzser beszélt az edzésmunkáról is és arról, hogy egyre hatékonyabbnak gondolja az edzések alatt befektetett munkát, a bal oldalát pedig külön ki is emelte csapatának.

 

"Jadonben rengeteg potenciál van és a felkészülési szezonja is remekül sikerült. Nagyon sok munkát tett bele az edzésekbe, hogy igazán fitt legyen. Ez egy folyamat, amiben már most gólokat szerez és nagy önbizalommal játszik."

 

"A bal oldalon Jadon mellett még ott van a háromszögben Tyrell Malacia és Christian Eriksen is. Az egyre jobban összeszokott mozgásuk pedig úgy gondolom, hogy komoly veszélyt jelent az ellenfelek kapujára."

 

Arról is szó esett az interjú során, hogy egyeseket új pozícióban is kipróbált a menedzser, a csütörtök esti győzelem pedig még így sem forgott veszélyben. Ilyen taktikai változtatás volt például, hogy Malacia átkerült a jobb szélre Shaw becserélésével, Sancho pedig csatár pozícióba került miután Ronaldot lecserélték.

 

Arra a kérdésre, hogy Sancho tud-e középcsatárként játszani az alábbit felelte: "Volt erre már példa a Southampton elleni meccsen, ahol Brunotól kapta a gólpasszt, Jadon ott is a középcsatár helyén játszott."

 

"Ma este kísérletezgettünk is kicsit, például azzal, hogy Tyrell átkerült a jobb oldalra, Luke pedig beállt a balra. Szerintem ez egy jól működő változtatás volt és örülök, hogy képesek vagyunk ilyenekre, mert szükségünk lesz rá a szezon során."

 

A United szurkolói számára izgalmas időszak jöhet és biztos, hogy akik megtették a hosszú utat Moldovába azok nem bánták meg és elégedetten távoztak a stadionból. A félidei szünetben pedig szinte végig Erik ten Hag "Vörös-fehér seregét" éltették.

 

Az is érezhető, hogy időbe telik, mire a menedzser minden tervét megvalósítja, de lassan nem túlzás kijelenteni, hogy a United újra jó irányba halad és bízunk benne, hogy a srácok készen állnak majd az októberben kezdődő megmérettetésekre.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!