Murtough: Ten Hag egységet kovácsolt

John Murtough üdvözölte azt, hogy Erik ten Hag "erősebb egységet, fókuszáltságot és iránymutatást" hozott a Manchester Unitedhez, a szurkolókat pedig biztosította arról, hogy kemény munkát végeznek a klubon belül azért, hogy újra sikeresek legyenek.


A sportigazgató egyike volt azon klubvezetőknek, akik reflektáltak az elmúlt év hullámhegyeire és -völgyeire, amikor a klub befektetőinek bemutatták a 2021 júniusától 2022 júniusáig tartó üzleti évre vonatkozó jelentésüket.

 

Futball

Murtough szerint a 2021/22-es szezon legfontosabb erősítése Ten Hag Ajaxtól való megszerzése volt. "Alapos kutatás és gondos kiválasztási folyamat után egyértelművé vált számunkra, hogy Erik a legerősebb jelölt, tekintettel kimagasló edzői mérlegére, az általunk elvárt proaktív és támadó futball melletti elköteleződésére, illetve a pozíció iránt mutatott ambícióira és viziójára."

 

"Még hosszú út áll előttünk, de már a kispadon eltöltött első hónapjai során láthattuk, hogy erősebb egységet, fókuszáltságot és iránymutatást hozott, amely sok jóval kecsegtet számunkra a jövőre nézve."

 

Murtough kiemelte, hogy a felnőtt csapat kerete kapcsán "jelentős beruházások" történtek a nyáron, ugyanis Tyrell Malacia, Lisandro Martinez, Christian Eriksen, Casemiro és Antony is érkezett, Martin Dubravkat pedig kölcsönben szerezték meg. Szerinte az igazolások jól mutatják, hogy a klub által célul kitűzött "egyensúly a tapasztalt, válogatott játékosok és a fiatal, feltörekvő tehetségek" között továbbra is megvan, amelyekhez "a szokásosnál magasabb számú távozó" is párosult, amely Murtough szerint "ugyanúgy fontos a keret felfrissítése szempontjából a csalódást keltő 2021/22-es szezont követően".

 

"Folytatni fogjuk Erik támogatását azt illetően, hogy a megfelelő minőségű és karakterisztikájú játékosok álljanak rendelkezésére a sikerek eléréséhez, de közben a pénzügyi stabilitás megőrzése is fontos szempont marad."

 

Murtough szerint a klub, "erősítési terveiben időrarányosan a tervezettnél előrébb jár", miután öt felnőtt, a kezdőcsapatban is bevethető játékost szerződtettek. Ennek értelmében valószínűtlennek tűnik, hogy a következő átigazolási időszakokban ugyanolyan szintű aktivitás legyen megfigyelhető, mint idén nyáron.

 

 

A sportigazgató elmondta, már folyik a tervezés a következő lépéseket illetően Ten Hag keretének fejlesztésére vonatkozóan, ahol a következő nyárra fókuszálnak. 

"Emellett a női csapatunk hét játékossal történt megerősítésével is elégedettek vagyunk és már várjuk, hogy láthassuk, Marc Skinner irányítása alatt miként fejlődik az előző idényben a bajnokság negyedik helyén végzett együttesünk" - tette hozzá Murtough.

 

"Az év egy másik kiemelkedő pillanata U18-as akadémiai csapatunk Ifjúsági FA-kupa sikere volt, amelyet májusban rekordnak számító 11. alkalommal tudtak elérni, ráadásul az Old Traffordon, 67 ezer néző előtt - ez messze a valaha volt legmagasabb nézőszám a sorozat történetében."

 

"Sikeres volt U21-es női csapatunk is, akik akadémiai szinten duplázni tudtak a bajnoki cím és a kupagyőzelem elérésével. A fiatalok képzése mindig a klub sarokköve marad, mi pedig nagyon izgatottak vagyunk férfi és női akadémiánk tehetségei láttán."

 

Murtough elismerte, "továbbra is nagyon kemény munka áll" a klub előtt a Manchester Unitednél elvárható szint eléréséig, de önbizalmának hangot adva azt mondta, "a megfelelő emberek és folyamatok kerültek alkalmazásra mindegyik csapat támogatásához annak érdekében, hogy újra sikeresek lehessenek."

 

Szurkolók

Richard Arnold ügyvezető igazgató arra emlékeztette a befektetőket, a "Manchester United a szurkolók szenvedélyére és lojalitására épül" és kihangsúlyozta, hogy a szurkolókkal való kapcsolat még jobban való elmélyítése a klub egyik fő stratégiai prioritása volt. Kiemelte ezek közül a Szurkolói Tanácsadó Testület januári elindítását, amely egy új csatornát nyitott a szurkolói képviselők illetve a klub, a menedzsment és a tulajdonosok vezetői szintű kommunikációjában, amely kapcsán megjegyezte, hogy a Premier League erre a többi klub számára kötelezően követendő modellként hivatkozik. 

 

A helyi, meccsre járó szurkolók mellett a klub elkötelezett abba az irányba is, hogy erősítse kapcsolatát világszerte jelenlévő szurkolótáborával, kiemelve, hogy a Thaiföldön, Ausztráliában, Norvégiában és az Old Traffordon rendezett nyári felkészülési mérkőzéseikre 350 ezer szurkoló látogatott ki. Collette Roche operatív igazgató elmondása szerint a hivatalos szurkolói tagsági igazolványt kiváltók száma meghaladta a 275 ezer főt - amely új klubrekord. Emellett azt is igyekezett kihangsúlyozni, hogy az általános jegyárak immáron sorozatban 11. éve befagyasztva maradtak, emellett pedig egy új, kupamérkőzésekre vonatkozó szezonbérletet is létrehoztak, hogy minél több szurkoló vehessek részt a klub hazai mérkőzésein.

 

 

"Emellett örömmel tölt el minket, hogy egyre nagyobb az érdeklődés női csapatunk mérkőzései iránt, miután négy jelenleg is a Manchester Unitedet erősítő játékosunk segítségével az angol válogatott a nyáron megnyerte az Európa-bajnokságot, tovább erősítve az angol női bajnokság színvonalát" - tette hozzá Roche.

 

"Ebben az évben az előzőhöz képest 55 százalékkal nőttek a női csapat mérkőzéseire vonatkozó szezonbérlet eladásaink és mielőtt a szezon első mérkőzésére sor került volna, több jegyet értékesítettünk, mint az előző idényben összesen."

 

Roche arról is beszélt, hogy az Old Trafford adott otthont júliusban a női kontinenstorna nyitómérkőzésének, amelyet 69 ezren láttak a helyszínen és már nagyon várja, hogy újra ilyen nagy közönséget fogadhassanak, amikor decemberben az Aston Villat látják vendégül az Álmok Színházában.

 

"Nagyon optimisták vagyunk, hogy a női játék lendülete tovább fog tartani" - zárta mondandóját.

 

Létesítmények

Roche elmondása szerint a klub számos infrastrukturális fejlesztést és több karbantartási projektet hajtott végre nyáron az Old Traffordon és Carringtonban egyaránt, hogy fejlessze létesítményeit a szurkolók és a játékosok számára is. Hosszabb távra vonatkozóan Arnold kiemelte egy főtervező kinevezését, aki az Old Trafford és a klub által birtokolt területek potenciális átépítésének lehetőségeit vizsgálja. 

"Még korai szakaszában járunk egy több éves projektnek és mi továbbra is gyűjteni fogjuk a szurkolóink és más érdekcsoportjaink észrevételeit és visszacsatolásait mielőtt bármilyen nagyobb horderejű döntést hoznánk."

 

Pénzügyek

A klub éves pénzügyi eredményei a szurkolók pandémiát követő visszatérése után a bevételek helyreállását mutatják, bár a koronavírus világjárvány pénzügyi hatásai továbbra is érezhetőek maradtak. Arnold közölte a befektetőkkel, a klub fő küldetése "a futball csapataink támogatása volt abban, hogy olyan címeket és trófeákat nyerjenek, amelyekért a Manchester Unitednek harcban kell lennie."

 

"Összegezve, a klubnál mindenki olyan tiszta és egyértelmű stratégia mentén dolgozik, amely célja, hogy folyamatos sikereket érhessünk el a pályán és fenntartható üzleti modellel működjünk azon kívül a szurkolók, a részvényesek és az érdekcsoportok javára."

 

"Hisszük, hogy a jövő sikereinek építőkockái már el lettek helyezve, de azzal is tisztában vagyunk, hogy még rengeteg teendőnk akad a szezonban és azon túl is, illetve hogy a sikerek nem jönnek egyhamar. Klubként előre haladunk - egységben és eltökélten céljaink elérése érdekében."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!