Fernandes: Eriksen megkönnyíti a dolgom

A Manchester United középpályása, Bruno Fernandes szerint Christian Eriksen érkezésével sokkal hatékonyabban tud játszani a mérkőzéseken.


A páros az első 6 Premier League találkozó mindegyikén kezdőként lépett pályára és egyre inkább gyümölcsöző a kapcsolatuk a középpályán, melyre különösen a válogatott szünetet megelőző 4 mérkőzés volt kiváló példa.

 

Míg Eriksen gyakran visszalép, hogy labdát szerezzen és irányítsa a csapat játékát, addig Fernandes rendszeresebben tud előre nyomulni a tizenhatos környékére és segíteni tudja a támadásokat.

 

A két középpályás hamar megtalálta az összhangot, Bruno pedig időt is szakított ennek megemlítésére a TeamViewer naplójának nevezett Player Diaries sorozat legújabb epizódjában.

 

"Nagyon jó Christiannal játszani, mert ő egy olyan játékos, aki képes a legjobb passzokat adni és megtalálni a kis réseket ezekhez. Egyértelműen megkönnyíti az én játékomat is, mert képes megtalálni az ellenfél sorai között. Ez pedig nem mindig egyszerű."

 

"Nagyon örülök, hogy a csapatunkban van, mert, ahogy már korábban is mondtam, ő minőségi játékos. Ő már a múltban is megmutatta, hogy kiválóan megállja helyét a Premier League-ben, de ezt tette Olaszországban és a válogatottban is."

 

 

"Mindig öröm olyan játékosokkal egy csapatban játszani, mint ő."

 

Az interjúban a portugál középpályás beszélt a szezonkezdésről is, valamint első góljáról az idény során, melyet a Southampton ellen szerzett idegenben, Erik ten Hagról és még rengeteg más dologról is.

 

Eriksennel kapcsolatos véleménye mellett Fernandes elárulta, hogy a nyáron érkező játékosok milyen hatással voltak a klubra az elmúlt hetekben. 

 

"Szerintem mindneki nagyon jól beilleszkedett, amit igazol, hogy az újonnan érkezők folyamatosan játszanak. Játék közben egyébként is könnyebben megnyugszik az ember és megismered a csapattársaidat is, a környezetet, valamint a légkört. Ez igazán fontos."

 

"Ami pedig szerintem még fontos, hogy a pályán is nagyon jók voltak eddig. Jó hatással voltak a csapatra és nagyon örülünk nekik."

 

"Sokan azt hiszik, hogy majd nagy lesz a teher, de mi csapat vagyunk és támogatjuk őket a beilleszkedésben és ezt tesszük majd az utánuk érkezőkkel is. Ahogy megérkeztek ugyan az a szerepük, mint mindenki másnak. Kapcsolatba kerülnek a társaikkal, a szurkolókkal, kapcsolatba kerülnek a klub történetével és nagyon jól tudják, hogy mit kell tennünk csapatként."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!