Ten Hag: Lesznek még kudarcok a fejlődési folyamatunk során

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag kijelentette, a vasárnapi városi derbin elszenvedett vereségük egy olyan természetes kudarc, amelyből a Vörös Ördögök tanulni fognak.


A United sorozatban négy győztes Premier League mérkőzést produkált, mielőtt a hétvégén 6-3-s vereségbe szaladtak volna bele az Etihad Stadiumban a Manchester City vendégeként.

 

Az utóbbi idők bajnoki formája felüdülést jelentett azt követően, hogy a Brighton és a Brentford elleni zakókkal nem éppen indult könnyen a Ten Hag-éra az Old Traffordon, ám azt illetően nem lehet kétségünk, hogy a nagy különbségű, súlyos vereség az éppen épülő önbizalmat jelentősen csökkentette a csapaton belül.

 

Vasárnap délutáni, hivatalos mérkőzés utáni sajtótájékoztatója keretében a holland szakember elmondta, a kudarc "természetes velejárója" a Unitednél jellenleg zajló folyamatoknak, akik még nagyon korai szakaszában járnak az általa nyáron megkezdett projektben.

 

"Az utolsó öt mérkőzésünkön hittel mentünk ki a pályára. Nagy meggyőződés és hit jellemzett minket, ez pedig problémákat okozott az ellenfeleinknek" - kezdte.

 

"Ma ez nagyon másként volt, de szerintem ez természetes ebben a folyamatban. A mintának felfelé szálló ágban kell lennie, én pedig egyértelműen úgy látom, hogy így van. De a folyamat során előfordulnak kudarcok, nekünk pedig tanulnunk kell belőlük." 

 

"Egyértelműen rá kell mutatnunk ezekre és távol kell tartanunk őket magunktól. Tovább fogunk lépni és megpróbáljuk ugyanott folytatni a következő meccsen, ahol korábban abbahagytuk."

 

 

Erik szerint vasárnap csapatának hitehagyottsága volt a fő probléma, de azt illetően semmi kétsége, csapata rendelkezik azzal a képességgel, ami annak a bizonyításához szükséges, hogy ennek ellenkezőjére a továbbiakban egyre gyakrabban tegyen tanúbizonyságot.

 

A United ebben a szezonban már előrkullolt lelkes teljesítményekkel az olyan nagy mérkőzéseken, mint a Liverpool és az Arsenal elleniek - amelyeket meg is nyert - a menedzser pedig biztos azt illetően, hogy csapata tanulni fog a tapasztaltakból, amelyeket később kamatoztatni tudnak majd.

 

"Például a Liverpool és az Arsenal ellen már bizonyították, hogy amikor képesek csapatként működni és hittel játszani a pályán, akkor az általtuk képviselt minőség is láthatóvá válik" - tette hozzá.

 

"Ezt senki nem tagadhatja."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!