Beharangozó: Omonia Nicosia - Manchester United

A City elleni vereséget követően az Európa-ligában vár újabb idegenbeli megmérettetés Erik ten Hag csapatára.


Ismét egy olyan csapattal néznek farkasszemet a Vörös Ördögök, akikkel nemzetközi pályafutásuk alatt eddig még nem találkoztak. A Királynő becenévre hallgató zöld-fehér csapat a ciprusi élvonalban vitézkedik és 21-szeres ciprusi bajnoknak mondhatják magukat 1948-as alapításuk óta.

 

Csütörtöki házigazdáink az eddigi két csoportmérkőzésükből mindkettőn vereséget szenvedtek és, amennyiben minden a holland mester szája íze szerint alakul, csütörtökön újabb strigula kerül az elszenvedett vereségeik sorába. A United is betlivel indított az "E" csoport első megmérettetésén, azonban másodjára már nem hibáztak és a Sheriff Tiraspol otthonából elhozták mindhárom pontot, most pedig ugyan ez a cél a Nicosia ellen is.

 

A korábbi években megszokhattuk, hogy az első két helyezett továbbjut az egyenes kieséses szakaszba, most azonban sokkal nagyobb jelentősége van az első, illetve a második helynek, hiszen a csoportmásodik az play-off körbe jut, míg a csoportelső a legjobb 16-ba kerül automatikusan, a többi hely jelentéséről pedig nem szeretnénk beszélni, a plusz két mérkőzést pedig nagyon jó lenne az amúgy is sűrű menetrendben elkerülni, ehhez viszont a Real Sociedad csapatának is pontokat kellene hullajtania, de ennyire ne rohanjunk még előre, nézzük a csütörtöki találkozóról fellelhető statisztikákat.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Nicosia: nincs információ sérült játékosról

 

United: Maguire (izomsérülés), Wan-Bissaka (sérülés), Varane (bokasérülés), Van de Beek (sérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United lesz a 3. Premier League csapat, amelyikkel a ciprusiak megmérkőznek a nemzetközi porondon. Az 1994/95-ös KEK kiírásban az Arsenallal, a 2008/09-es UEFA-kupában a Manchester City-vel találkoztak és mind a 4 mérkőzést elveszítették.

 

Ez lesz a Vörös Ördögök első európai összecsapása ciprusi ellenféllel, az egyetlen Premier League csapat, amely eddig ciprusi ellenféllel mérkőzött meg az Európa-ligában az Everton volt a 2017/18-as szezonban, az ellenfél pedig az Apollon Limassol volt.

 

A selejtezőket leszámítva az Omonia legutóbbi 26 mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni a nagyobb európai kupákban, emellett pedig 6 döntetlenjük és 19 vereségük van. Az egyetlen győzelmük ebben az etapban a PAOK ellen volt a 2020/21-es idényben.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 6 idegenbeli mérkőzéséből 5-öt megnyert az Európa-ligában, kivéve az AS Roma elleni elődöntő egyik felvonását, amit 3-2-re elveszítettek.

 

Az Omonia Nicosia ebben az idényben 11 alkalommal tudta veszélyeztetni ellenfelei kapuját az Európa-ligában, ezek 64%-a pedig Bruno Felipe nevéhez fűződik, aki 4 lövéssel és 3 veszélyes helyzet kialakításával vétette észre magát, ez pedig a legmagasabb arány ebben az idényben.

 

 

A két csapat legutóbbi 5 mérkőzésének eredménye minden sorozatot figyelembe véve:

 

Nicosia: V, V, V, GY, GY

 

United: GY, GY, V, GY, V

 

 

A csapatok góllövői az Európa-ligában:

 

Nicosia: Bruno 1 gól

 

United: Sancho 1 gól, Ronaldo 1 gól

 

 

Európa-liga, 3. csoportmérkőzés

Omonia Nicosia - Manchester United

Neo GSP Stadion, 2022.10.06. 18:45

 

 

A találkozó játékvezetője: Joao Pinheiro (POR)

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Nicosia: Fabiano - Panagiotou - Miletic - Yuste - Psaltis - Bachirou - Cassamá - Diskerud - Kitsos - Ansarifard - Loizou

 

United: De Gea - Dalot - Lindelöf - Martinez - Shaw - Fred - Casemiro - Fernandes - Elanga - Ronaldo - Martial

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-3

 

 

A mérkőzést az RTL+ élőben közvetíti.

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!